Sign in to follow this  
MrRevoSmiley

Contact Ground after landing CTD

Recommended Posts

im having trouble with the ATC.dll crash 
Every time i land at an airport and contact ground. The program stops responding and restarts
Is there any fixes for this problem 
I dont have FSUIPC Full 
Since i dont have money to buy it 
I havent had any problems before with this 
And i have so many Addon's to the game so a reinstall would be the most critical for me with this problem 
I have tried to change the frequencies of all of my airports (the ones I use for flying) 
It works but then some of the aiports dont have ground and tower separated or at some airports not even able to contact the airport in ATC 
 
I use FS9.1 
I dont have Radar Contact 
So I need the FS ATC
And have updated all i can 
Ive been reading posts with this problem for quite a while now 
And still cant figure out the fix of it 

Ive got fs2004 installed v9.1 
 
Computer: Acer Aspire M3800 
 
Processor: Pentium ® Dual-Core CPU E5400  @ 2.70GHz  2.70GHz
 
Ram: 4GB
 
System windows 7 Home Premium 64 bit 
 
"Im from Denmark so showing the log will just confuse you since the language is Danish on this computer" 
 
HELP PLEASE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 

 


I have tried to change the frequencies of all of my airports (the ones I use for flying)
It works but then some of the aiports dont have ground and tower separated or at some airports not even able to contact the airport in ATC

 

Hi,

 

How did you do that? Finding out what you may have done wrong with step above might be key to solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

im having trouble with the ATC.dll crash

ATC.dll - There are minor issues where the file atc.dll, responsible for containing the viewing graphics display during game play, encounters errors in displaying multiple image streams, especially when it renders multiple overlays. If you have multiple displays and/or multiple Windows open, there is probably a conflict or problem with the configuration. Troubleshoot. Make sure your memory modules in your BIOS are properly configured (i.e., match timings and voltages as some BIOS have been known to not manage these settings properly). See CPU-Z, SPD Tab and make sure settings are the same in the BIOS.

 

If you just undated your graphics drivers, reinstall.

 

Best regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have fixed the problem (sorta) 
I did erase all my addon airports UNICOM frequencies and reseted their ATIS frequencies (I dont fly to other airports than what i have addons for) 
to something not usable for flightsim like "137.750" or "139.250" 

I cant use the ATIS but its okay for me since i rather will be able to fly than using those frequencies 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this