Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

JGSJW

My Duke B60 won't start it's engines

Recommended Posts

I have a Paul Craig Duke B60 flies good but engines wont start. I have to jump, start it by starting a 172 and then switching planes into my Duke. There must be a better way.
JGSJW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not familiar with the Paul Craig B60 - but it sounds like the fuel is switched off. Are the fuel switches animated? Can you start the engines using CTRL + E ?

 

Gordoin

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


There must be a better way.

 

The first question is, does one or the other of the engines crank or spin up to start? If the answer is yes then try opening the throttle lever to that engine slightly while it is cranking. If the engine starts retard the throttle to idle and repeat for the other engine.

 

Piston or turbine model?

 

The next question I need to ask is, if your using the turbine model, are you using the panel aliased to the stock KA350 or are you using the panel by Verlin?

 

Next; If you are you aware of; pc_b60_duke_update.zip at http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?searchid=30516879

 

Let us know please.

 

Regards,


Mel

Flight Sim Addict

:American Flag:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, you might have forgotten to open the fuel valves. They are closed by default on version 1....


Felix

i7-6700k@4.4GHz, 16GB RAM, 2TB + 1TB SSD, 3TB HDD, Gigabyte RTX2070 Super, Oculus Rift S, P3DV4.4, Aerofly FS2

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fuel valves are both on.

I have tried the sliding throttle and mixture method.

I have tried low pump and hi pump settings

Paul Craig guided me to the update

BTW my problem is the piston Duke. The turbine starts fine and flies great but is a handful on the ground. 

 

What I am doing currently is to load the Duke which shows up running Then when I make a stop somewhere I kill the engines. Then when it is time get going again I just hit Reset Flight and both mills come to life and away I go.

 

thanks for your interest

JGSJW

Share this post


Link to post
Share on other sites

The update fixes the engine starting problem.  You have to simply drag and drop a new config. file and an air. file and discard the old ones.  The link shown above is the correct link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    33%
    $8,485.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...