Jump to content

Sign in to follow this  
Richard Sennett

How to install UT2 into P3D 2.5

Recommended Posts

Ok 2:00am so going to post this to help others - any questions just ask after some sleep lol

 

1. I used Estonia migration tool to do this fyi

2. Pics posted will show you how I did it - pretty simple - here is the lines to copy and paste into your exe file located here: C:\Users\your name\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v2

 

  <Launch.Addon>
    <Disabled>False</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Name>UT2</Name>
    <Path>C:\P3D\Flight One Software\Ultimate Traffic 2\UT2Services.exe</Path>
    <NewConsole>True</NewConsole>
  </Launch.Addon>
</SimBase.Document>
 
 
3. Since folder changes implemented by LM - Terrain and Simobjects files no longer reside in main P3D folder where you installed it so all you have to do is edit the Simobjects file as shown in pics then copy it over also for now if you also copy over the Terrain cfg file and Scenery cfg file you can have ftx global working until the official fix - these three files must be in both folders - very important
 
4. FPS were fine with UT2 thats why I use it works great - most of the time leave general traffic to 0% and airline to 100% in UT2 control panel - in P3D I set that to about 25 to 30% you will still see plenty of ai - takes a little bit of time to load so hang in there
 
2b8i8n.jpg
 
 
qqa3us.jpg
 
2v2fdj8.jpg

Share this post


Link to post

I assume that this is for someone who does not have the Estonia Migration Tool, Richard?

 

Chris its for use with Estonia tool as stated above - may work without but I would not try it

Share this post


Link to post

So it's different in 2.5 compared to 2.4? I used the Estonia Migration Tool to install UT2 into P3D v2.4, and then added the relevant SimObject path in the Prepar3d.cfg file. That's all I needed to do to get it to work.

Share this post


Link to post

So it's different in 2.5 compared to 2.4? I used the Estonia Migration Tool to install UT2 into P3D v2.4, and then added the relevant SimObject path in the Prepar3d.cfg file. That's all I needed to do to get it to work.

 

Yes its different those files are not in the same place as they use to be - thats why I posted this - they now reside in programdata folder thats why developers installs do not see them anymore and not working

Share this post


Link to post

 

Ok 2:00am so going to post this to help others - any questions just ask after some sleep lol

 

1. I used Estonia migration tool to do this fyi

2. Pics posted will show you how I did it - pretty simple - here is the lines to copy and paste into your exe file located here: C:\Users\your name\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v2

 

  <Launch.Addon>
    <Disabled>False</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Name>UT2</Name>
    <Path>C:\P3D\Flight One Software\Ultimate Traffic 2\UT2Services.exe</Path>
    <NewConsole>True</NewConsole>
  </Launch.Addon>
</SimBase.Document>
 
 
3. Since folder changes implemented by LM - Terrain and Simobjects files no longer reside in main P3D folder where you installed it so all you have to do is edit the Simobjects file as shown in pics then copy it over also for now if you also copy over the Terrain cfg file and Scenery cfg file you can have ftx global working until the official fix - these three files must be in both folders - very important
 
4. FPS were fine with UT2 thats why I use it works great - most of the time leave general traffic to 0% and airline to 100% in UT2 control panel - in P3D I set that to about 25 to 30% you will still see plenty of ai - takes a little bit of time to load so hang in there
 
2b8i8n.jpg
 
 
qqa3us.jpg
 
2v2fdj8.jpg

 

 

Hi Richard

 

I did all of this all though i did not use EMT so UTII still sits in FSX folder on another drive. (so i link to that instead of P3V2 drive)

 

I do not see any traffic in P3Dv2.5 but UTIIservice.exe is started and i have the options inside the P3D menu under "add-ons"

 

P3D2.5 now comes with a red box "warning that the system was not closed proberly and i should reboot the PC" every time.

 

The traffic still works in FSX but i dont see a simobjects.cfg file anymore in FSX ? have i missed it or is it me who forgot if there should be one?

 

 

Update:

Seems to work but only GA aircraft is showned , Any ideer ?

 

Thanks

Michael Moe

Share this post


Link to post

Strange. I can see GA traffic and i can disable via the CTRL-SHIFT-T from the addon menu but only GA traffic. No weakly Airlines. Anyone?

 

Thanks Michael

Share this post


Link to post

Strange. I can see GA traffic and i can disable via the CTRL-SHIFT-T from the addon menu but only GA traffic. No weakly Airlines. Anyone?

 

Thanks Michael

I have winter and summer schedules loaded - not free - did you also go to utilites - timezones and click update timezone file - bottom right hand corner - I am getting some fsx error messages when launching UT2 gui but I just ignore them still works fine in sim

Share this post


Link to post

I have winter and summer schedules loaded - not free - did you also go to utilites - timezones and click update timezone file - bottom right hand corner - I am getting some fsx error messages when launching UT2 gui but I just ignore them still works fine in sim

Thanks but yep,

 

Still no Airlines  , just GA traffic is loaded. Strange

 

btw is there a fsx simobjects.cfg ? if so i have lost mine , not that it matter .Everything seems fine in FSX

 

Thanks

Michael

Share this post


Link to post

Thanks but yep,

 

Hmm do you have UT2 traffic sliders set to 100% - I do then control density in P3D menu

 

Do you have 101 folders in this location Mike

 

C:\P3D\SimObjects\UT2 Aircraft

Share this post


Link to post

Hmm do you have UT2 traffic sliders set to 100% - I do then control density in P3D menu

 

Do you have 101 folders in this location Mike

 

C:\P3D\SimObjects\UT2 Aircraft

Yep i do now . Had 0% inside P3D as i normally would have in FSX.

 

I also have disabled the traffic.bgl in the scenery\world/ location

 

Still no airliners . Strange

 

Michael 

Share this post


Link to post

Have you also disabled the traffic.bgl in P3D ??

 

Btw, UTII has made an entry "simobject in P3D.CFG next to mine :-)"

 

 

Just for my FSX . Should there be an simombjects.cfg file ?. I cant find it.

 

Thanks Michael


Hi Richard,

 

Got it to work , Dont know what was wrong but its working fine now,

 

Thanks  B)

 

Michael

Share this post


Link to post

Great news Mike - well done

Thanks 

 

And for the record it works both in FSX and P3DV2.5 

 

Also i can adjust traffic density inside the UTII GUI interface and leave the traffic sliders inside P3D at 0% (just as in FSX)

 

Thanks

 

Michael

Share this post


Link to post

Richard,

 

Sorry to respond to your post after mine, but.....how on Earth do you adjust UT2 traffic density from inside P3D??

Share this post


Link to post

Richard,

 

Sorry to respond to your post after mine, but.....how on Earth do you adjust UT2 traffic density from inside P3D??

 

Aviation traffic sliders menu in P3D - where you change all of your ai settings - aircraft - ships - road traffic etc.

Share this post


Link to post

Richard,

 

Sorry to respond to your post after mine, but.....how on Earth do you adjust UT2 traffic density from inside P3D??

 

Well it appears you are right I thought I use to be able to control traffic density in P3D - cant now oh well off to make some adjustments - thanks Cris

Share this post


Link to post

Note you don't need any traffic in P3D unless you run extra traffic bgl eg for specific payware airports that install traffic.

 

UT2 injects traffic even if P3D set to 0 percent traffic.

Share this post


Link to post

Hello,

 

I was able to get UT2 to install to P3D 2.5, but by using the registry edit method and not the EMT tool.  It does work (after a couple of error messages pop up), and I do have traffic.  I can also access most functions of the interface except for the aircraft repaint management.  I get an error accessing that function, and while it's nice to at least have the traffic, I would like to be able to update the repaints as I did in FSX.  Could someone please let me know if the UT2 interface is fully functional when using the EMT tool?  I may try going that route if it works.

 

Thanks,

Keith

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...