Sign in to follow this  
Pmans

Linda 2.6.0 crash :/

Recommended Posts

Hi guys :)

 

I tried installing linda 2.6.0 yesturday and i followed the instructions :) but when i open linda, it freezes and crashes :/ what do i do?

 

Pmans :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Pmans

 

Sorry to hear that you are experiencing problems and thank you for the extra details.  However, I do need more information. 

 

What version of Windows are you using and which simulator (FSX, FSX-SE or P3D)?  Have you installed LINDA before?  What devices do you have attached (ie. joysticks)?  How long did you wait before determining that LINDA 2.6.0 had crashed.  There is a note to say that for some users with Win 8.1 that LINDA can take 60-90 secs to start. And before you ask, I do not yet know the reason.

 

If your problem persists, I would ask you to try LINDA 2.5.7 which is downloadable from the bottom of the 2.6.0 post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Scott

 

I am using windows 7 64bit and FSX :) yes i have installed linda (V.1.13) Saitek pro flight yoke, 2 throttles, switch panel and multi panel :) when i go in the program it shows only some of the program and just freezes after :/ 

 

Pmans :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem.  Every time I loaded FSX after installing LINDA 2.6.0, FSX crashed immediately after loading.  I removed 2.6.0 and re-installed 2.5.7.  I ran 2.5.7 to make sure everything worked properly, which it did.  On a whim, I re-installed 2.6.0 and LINDA is working perfectly.  I currently am using 2.6.0 with no problems.  I don't know what I did to fix my 2.6.0 problem, but I'm glad I did.  You might try following the same steps I did.

 

Well, never mind.  2.6.0 has started crashing FSX again.  I have reverted to 2.5.7 and everything is ok.

 

CH  Eclipse Yoke

CH Throttle Quad

Saitek Multi-Panel

Saitek Switch Panel

Saitek Radio Panel

Win 7 64-bit  Intel 4790K @ 4.4 GHz

ASUS Z97 Deluxe MB

Edited by IFR7700

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I ran 2.5.7 to make sure everything worked properly, which it did. On a whim, I re-installed 2.6.0 and LINDA is working perfectly. I currently am using 2.6.0 with no problems. I don't know what I did to fix my 2.6.0 problem, but I'm glad I did.  .....

 

2.6.0 has started crashing FSX again.

 

Thank you for the reports. It is a shame these weren't found during the beta testing!  I am now constrained on my available time due to 'real world' work and life.  None of these issues show up on my 2 systems under FSX, FSX-SE or P3D.

 

Dennis, when you say LINDA is crashing FSX, is this shown in the crash report?  Can you send me the linda2.log at linda@awginfosys.net.  As I have been unable to Saitek code myself, could I ask you to disconnect the Radio and Multi Panels and retest 2.6.0?

 

All users

 

There is obviously an underlying issue for some users which I would like to investigate subject to my available time.  Telling me that it 'crashed' or 'same' is not very helpful.  I need more information as Dennis supplied.  Your Windows version, LINDA version, equipment used, error log (linda2.log and cut-and-paste of console) and what happens or is seen when the 'crash' occurs.  Screen shots are useful.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Latest AppCrashView report:

 

All panels installed

 

Version=1
EventType=APPCRASH
EventTime=130702147691150554
ReportType=2
Consent=1
UploadTime=130702147692240616
ReportIdentifier=6a2cd839-c4dc-11e4-90fe-54271efbb1c5
WOW64=1
Response.BucketId=3883806133
Response.BucketTable=1
Response.type=4
Sig[0].Name=Application Name
Sig[0].Value=fsx.exe
Sig[1].Name=Application Version
Sig[1].Value=10.0.61637.0
Sig[2].Name=Application Timestamp
Sig[2].Value=46fadb14
Sig[3].Name=Fault Module Name
Sig[3].Value=ntdll.dll
Sig[4].Name=Fault Module Version
Sig[4].Value=6.1.7601.18247
Sig[5].Name=Fault Module Timestamp
Sig[5].Value=521ea8e7
Sig[6].Name=Exception Code
Sig[6].Value=c0000005
Sig[7].Name=Exception Offset
Sig[7].Value=00038e19
DynamicSig[1].Name=OS Version
DynamicSig[1].Value=6.1.7601.2.1.0.768.3
DynamicSig[2].Name=Locale ID
DynamicSig[2].Value=1033
UI[2]=Z:\FSX Gold\fsx.exe
UI[3]=Microsoft Flight Simulator® has stopped working
UI[4]=Windows can check online for a solution to the problem.
UI[5]=Check online for a solution and close the program
UI[6]=Check online for a solution later and close the program
UI[7]=Close the program
LoadedModule[0]=Z:\FSX Gold\fsx.exe

 

...  edited for space

FriendlyEventName=APPCRASH
ConsentKey=APPCRASH
AppName=Microsoft Flight Simulator®
AppPath=Z:\FSX Gold\fsx.exe
ReportDescription=Stopped working
 

 

P.S.  It occurs to me that I am using SPAD when I load LINDA.  Could that be a conflict?

Edited by ScotFlieger
Edited for space

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi IFR7700

 

Thank you for the crash log. In future please email to linda@awginfosys.net. Yes, this version of LINDA 2.6.0 replaces SPAD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Andrew,

don't worry about those issues.

It seems, no one of those users where Beta-testers. I only count 5 guys replying in the beta test, not very much for a complete test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


There is obviously an underlying issue for some users which I would like to investigate subject to my available time.  Telling me that it 'crashed' or 'same' is not very helpful.  I need more information as Dennis supplied.  Your Windows version, LINDA version, equipment used, error log (linda2.log and cut-and-paste of console) and what happens or is seen when the 'crash' occurs.  Screen shots are useful.

 

 

Init LINDA 2.5.7 ...
Can start...
Creating forms...
Font added
Sys Config loaded
VRI config loaded
HID Definitions loaded
HID config loaded
Selector initialized
Dev configs loaded
News read
--> Main form: done!
--> Viewer form: done!
--> Input form: done!
--> FSX controls form: done!
--> Console form: done!
--> Macros form: done!
--> Module form: done!
--> Editor form: done!
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
New HID Device attached
 
 
While that is not the log from 2.6 it did look the same, only with:
 
 
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Device changed
 
At the end. Appcrash view provided that same as IFR7700.  
 
windows 8.1
Saitek multi, radio and switch panel.
Combat rudder pedals
Pro flight yoke. 
Additional throttle quadrant. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi David

 

Is this crash happening in mid flight or when you close FSX? I ask because the HID unplug detected actions happens when LINDA Is shutting down correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Init LINDA 2.6.0 ...

Can start...

Creating forms...

LINDA Ver 2.6.0 (130) GUI starting...

Fonts added

Sys Config loaded

VRI config loaded

HID Devices loaded

HID Definitions loaded

HID config loaded

Selector initialized

News read

Main Timer started

--> Main form: done!

--> Viewer form: done!

--> Input form: done!

--> FSX controls form: done!

--> Console form: done!

--> Macros form: done!

--> Module form: done!

--> Editor form: done!

HID OnArrival 27B4F30

HID OnArrival 27B50B0

HID OnArrival 27B5230

HID OnArrival 27B53B0

HID OnArrival 27B52F0

HID OnArrival 27B5470

HID OnArrival 27B5530

HID OnArrival 27B56B0

HID OnArrival 27B5770

HID OnArrival 27B5830

HID OnArrival 27B58F0

HID OnArrival 27B5A70

HID OnArrival 27B5BF0

HID OnDeviceChange 

HID IsJoystick test = 27B4F30=046D/C215 = Joystick

 

Linda 2.6 stops responding almost immediately (blank space).

Win 7 x64 FSX

Logitech 3D pro, 2 Saitek throttles

 

Happens with and without devices plugged in.

Happens with and without running as administrator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linda 2.6 stops responding almost immediately (blank space).

 

Hi Ike

 

Thank you for the report. Is the blank just the LINDA window and how long did you leave it before closing/intervening?  There are reports that it can stop responding for 60-90 secs.

 

Can you confirm your logitech joystick has the vid 046D/ pid C215?

Edited by ScotFlieger
logitech question

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi David

 

Is this crash happening in mid flight or when you close FSX? I ask because the HID unplug detected actions happens when LINDA Is shutting down correctly.

 

It happens as soon as I load the flight. FSX-SE and Prepar3d V2.5. For example The PMDG Setup process (the initial count down) gets to perhaps 12. I am using the latest registered FSUIPC as well. 4.939e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

same here:

 

Windows 8.1

P3D v2.5 12943

Linda 2.6.0

FSUIPC 4.393e

 

Thrustmaster Warthog

MFG Crosswind Rudders

5 Bodnars

1 Arcaze

 

P3D crash 10 sec after starting

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Can you confirm your logitech joystick has the vid 046D/ pid C215?

 

It is.

 

 

 


There are reports that it can stop responding for 60-90 secs.

 

Waited and mine comes up after ~60 sec. I have yet to try it with FSX. Here is the log:

 

Init LINDA 2.6.0 ...
Can start...
Creating forms...
LINDA Ver 2.6.0 (130) GUI starting...
Fonts added
Sys Config loaded
VRI config loaded
HID Devices loaded
HID Definitions loaded
HID config loaded
Selector initialized
News read
Main Timer started
--> Main form: done!
--> Viewer form: done!
--> Input form: done!
--> FSX controls form: done!
--> Console form: done!
--> Macros form: done!
--> Module form: done!
--> Editor form: done!
HID OnArrival 2794F30
HID OnArrival 27950B0
HID OnArrival 2795230
HID OnArrival 27953B0
HID OnArrival 27952F0
HID OnArrival 2795470
HID OnArrival 2795530
HID OnArrival 27956B0
HID OnArrival 2795770
HID OnArrival 2795830
HID OnArrival 27958F0
HID OnArrival 2795A70
HID OnArrival 2795BF0
HID OnDeviceChange 
HID IsJoystick test = 2794F30=046D/C215 = Joystick
HID IsJoystick test = 27950B0=046D/C231 = Mouse
HID IsJoystick test = 2795230=046D/C232 = Keyboard
HID IsJoystick test = 27953B0=046D/C24D = Keyboard
HID IsJoystick test = 27952F0=046D/C24D = Keyboard
HID IsJoystick test = 2795470=046D/C24D = 1
HID IsJoystick test = 2795530=046D/C24D = 0
HID IsJoystick test = 27956B0=046D/C50E = Mouse
HID IsJoystick test = 2795770=047F/AA05 = 1
HID IsJoystick test = 2795830=047F/AA05 = 5
HID IsJoystick test = 27958F0=047F/AA05 = 1
HID IsJoystick test = 2795A70=06A3/0C2D = Joystick
HID IsJoystick test = 2795BF0=06A3/0C2D = Joystick
HID - Switch Device - hidTreeFill knownid 1
DEV CHANGE: 046DC2150
HID - SwitchDevice 1
HID - Switch Device - hidTreeFill knownid 1
Finished, ok!
Closing Viewer form
Closing Input form
Closing FSX Controls form
Closing Console form
Closing Macros form
Closing New Module form
Closing Editor form
Terminating Application
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waited and mine comes up after ~60 sec. I have yet to try it with FSX.

 

Hi Ike

 

Thank you.  Let me know how you get on.  Some users are experiencing a slow start up (60-90s) but I have yet to determine why.

 

What are your other joysticks (06A3/0C2D) ?

Edited by ScotFlieger
Joystick question

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have done some testing with a fresh installation of P3D 2.5 and the PMDG737NGX with LINDA 2.6.0.  I experienced no crashes during the 737 countdown or during flight.  I am unable to pin down a common factor from the above reports.

 

Can those experiencing the crash try starting FSX/P3D without any default PDMG737 and try the default FSX C172 aircraft.  Also try starting LINDA 2.6.0 (130) before starting your FSX/P3D.  If you did not try the beta test, download and install 2.6.0 beta 11 in case something happened with the formal build. Simplify your set up to a single joystick and re-test.

 

Please report here the following information and email copies of your linda2.log, cut-and-paste of console output and error reports to linda@awginfosys.net. PLEASE DON'T PASTE LONG REPORT ON FORUM.

 

Information required:

 

Windows version

Flt Sim version

Joystick devices (including VID and PID codes)

Description of what you were doing at time of crash

Screenshots of any events.

 

NOTE: Some users have reported a slow start up (60-90secs). If LINDA shows 'not responding' and blank please wait to see if sorts itself out before End Processes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are your other joysticks (06A3/0C2D)

 

Saitek Throttles

 

 

Sent you my FSX crash report via email.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure if this helps, but when returning to 2.5.7 I had crashes still:

 

First I tried simply replacing the 2.6 ipcready.lua, LINDA.exe, and linda.lua with the 2.5.7 ones which still let to FSX crashing.

 

I then tried backing up my Linda and Linda-cfg folders then overwrote all Linda files/folders with the 2.5.7 installation and then copied the backed-up Linda and Linda-cfg folders on top of the 'fresh' folders. FSX still crashed.

 

For FSX to work again I had to delete all Linda files/folders and do a clean install with 2.5.7 using no backups.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ike

 

Your LINDA config files have become corrupted somehow. A completely clean install, as you have done, was the best way forward. Your backup aircraft config-hid.lua and config-mcp*.lua files should still work and can copied back.

 

If you have a copy of the 'corrupt' installation please zip it and email it to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it change things if you start LINDA as 

 

1)

Administrator?

 

2)

Exclude LINDA from your Anti virus!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

With me Linda 2.5.7 is fine but 2.6 and 2.6.1 causes P3D 2.5.12944.0. to stop working as Linda starts.

Also stops P3D when starting Linda first then starting P3D to detect FSUICP version.

No error report from P3D.
Using Win7 64bit.

Hotas Warthog JS and Throttle,

GoFlight LGT and TQ6

Desktop Avionics 1010 panel.

In Linda there are constantly changing superimposed single digits displayed just to the right of the Settings box on the Summary page. Never seen that before.

gb.


Init LINDA 2.6.1 ...
Can start...
Creating forms...
LINDA Ver 2.6.1 (138) GUI starting...
Fonts added
Sys Config loaded
VRI config loaded
HID Devices loaded
HID Definitions loaded
HID config loaded
Selector initialized
News read
Main Timer started
--> Main form: done!
--> Viewer form: done!
--> Input form: done!
--> FSX controls form: done!
--> Console form: done!
--> Macros form: done!
--> Module form: done!
--> Editor form: done!
HID OnArrival 4C44430
HID OnArrival 4C445B0
HID OnArrival 4C44670
HID OnArrival 4C44730
HID OnArrival 4C44970
HID OnArrival 4C447F0
HID OnArrival 4C44A30
HID OnArrival 4C44AF0
HID OnArrival 4C44BB0
HID OnArrival 4C44C70
HID OnArrival 4C44D30
HID OnArrival 4C44DF0
HID OnArrival 4C45030
HID OnArrival 4C44EB0
HID OnArrival 4C450F0
HID OnArrival 4C451B0
HID OnArrival 4C45270
HID OnArrival 4C1C880
HID OnArrival 4C1C940
HID OnArrival 4C1CAC0
HID OnArrival 4C1CC40
HID OnArrival 4C1CDC0
HID OnArrival 4C1CF40
HID OnDeviceChange
HID IsJoystick test = 4C44430=044F/0402 = Joystick
HID IsJoystick test = 4C445B0=044F/0404 = Joystick
HID IsJoystick test = 4C44670=046D/0A1F = 1
HID IsJoystick test = 4C44730=046D/0A1F = 1
HID IsJoystick test = 4C44970=046D/C52B = Keyboard
HID IsJoystick test = 4C447F0=046D/C52B = Mouse
HID IsJoystick test = 4C44A30=046D/C52B = 1
HID IsJoystick test = 4C44AF0=046D/C52B = System Control
HID IsJoystick test = 4C44BB0=046D/C52B = 88
HID IsJoystick test = 4C44C70=046D/C52B = 1
HID IsJoystick test = 4C44D30=046D/C52B = 2
HID IsJoystick test = 4C44DF0=046D/C52B = 4
HID IsJoystick test = 4C45030=046D/C537 = Mouse
HID IsJoystick test = 4C44EB0=046D/C537 = Keyboard
HID IsJoystick test = 4C450F0=046D/C537 = 1
HID IsJoystick test = 4C451B0=046D/C537 = System Control
HID IsJoystick test = 4C45270=046D/C537 = 1
HID IsJoystick test = 4C1C880=046D/C537 = 2
HID IsJoystick test = 4C1C940=046D/C537 = 80
HID IsJoystick test = 4C1CAC0=04D8/06E7 = Joystick
HID IsJoystick test = 4C1CC40=06A3/0764 = Joystick
HID IsJoystick test = 4C1CDC0=09F3/0040 = Flight
HID IsJoystick test = 4C1CF40=09F3/0200 = Joystick
DEV CHANGE: 044F04040
HID - SwitchDevice 2
HID - Switch Device - hidTreeFill entered
HID - Switch Device - hidTreeFill knownid 2
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons end
HID - Switch Device - hidTreeFill update hats
HID - Switch Device - hidTreeFill update end
[awg] DevName = Unknown Joystick to Warthog JS
[awg] DevName = Unknown Throttle to Warthog Throttle
[awg] DevName = Unknown Device to Panel 1010
[awg] DevName = Unknown Device to GF LGT
[awg] DevName = Unknown Throttle to GF Throttle
HID - Switch Device - hidTreeFill entered
HID - Switch Device - hidTreeFill knownid 2
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons end
HID - Switch Device - hidTreeFill update hats
HID - Switch Device - hidTreeFill update end
DEV CHANGE: 044F04020
HID - SwitchDevice 1
HID - Switch Device - hidTreeFill entered
HID - Switch Device - hidTreeFill knownid 1
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons
HID - Switch Device - hidTreeFill update buttons end
HID - Switch Device - hidTreeFill update hats
HID - Switch Device - hidTreeFill update end
Finished, ok!
Closing Viewer form
Closing Input form
Closing FSX Controls form
Closing Console form
Closing Macros form
Closing New Module form
Closing Editor form
Terminating Application
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected
HID Unplug detected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi gb

 

Thank you for your report and sorry to hear that you are having problems. The linda2.log file shows nothing amiss.

 

LINDA 2.6.1 has been extensively reworked internally from 2.5.7 to handle the Dynamic HID connection/reconnection.  It is worth considering a fresh installation when upgrading.  After backing up your \p3d\modules\linda and \linda-cfg, install 2.6.1 before copying back you \linda\aircrafts and \linda-cfg\aircrafts folders.  Also make sure you have the latest version of FSUIPC installed (4.939).

 

I did notice this morning a P3D error message stating that 2 versions of FSUIPC were running.  I managed to clear this. Make sure that LINDA's 'Start GUI with SIm' is ticked and close LINDA before running P3D.  Alternatively, un-tick it to start LINDA separately.  There are some changes in the way P3D handles FSUIPC and I will need to investigate further.

 

The flickering number below FSXsync is something I added to easily determine that newly added joystick were working correctly. It has no other purpose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there.

 

Regrettably both 2.6.0 and 2.6.1 lead to an instant CTD just as soon as Linda begins loading. (Once the aircraft appears on the runway)

 

All is well with 2.5.7 however.

 

 

Running FSX in Windows 7 64 bit

Just using a Saitek T-Hotas at the moment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this