Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

vp49p3

My Traffic 6 with VOXATC Major Problems

Recommended Posts

MT6 has rendered VOX totally unusable. See my comments in the "Anyone tried My Traffic 6" thread.


Forever indebted to the late Michael Greenblatt of FSGS.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I had this problem, the way I fixed it was to copy the contents of the MyTraffic/Aircraft folder into Prepar3dv2/SimObjects/Airplanes folder and leave out the MyTraffic entry in the simconnect.cfg. No promises this will work for you. Don't forget to run the indexer.


Steve Whiterod

flyuk_sig.php?id=UKV1394

capt_b747.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, same thing happened to me when I installed MyTraffic 6 for FSX.  My workaround was to move the MyTraffic Aircraft folder into SimObjects and edit the cfg to point there.  Indexer worked fine after that and I'm seeing the appropriate AI traffic.  Obviously something wrong with the indexer not being able to find the AIrcraft folder the way MT6 sets it up.

 

Gotta let Tegwyn know about it.

 

Jay


“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jay,

 

That problem seems to be fixed spoke with Tegwyn today and he suggested I try the standard way (put the mytraffic aircraft location in simobjects.cfg) I tried it even though it didn't work last time and it worked to my surprise. Might be a one off or PC needed a restart, i'm not sure but all is well now.


Steve Whiterod

flyuk_sig.php?id=UKV1394

capt_b747.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jay,

 

That problem seems to be fixed spoke with Tegwyn today and he suggested I try the standard way (put the mytraffic aircraft location in simobjects.cfg) I tried it even though it didn't work last time and it worked to my surprise. Might be a one off or PC needed a restart, i'm not sure but all is well now.

Steve,

 

I tried multiple times without success.  I did reboot, and I did try other methods, nothing worked, so I just moved the Aircraft folder to get it working.  Now, one thing tho, I installed MT6 to a different drive than FSX.  Maybe that's a no-no for the indexer?

 

Jay


“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, mystery solved.

 

I removed the quotation marks from the fsx.cfg entry and commented out my makeshift entry.  Then I first ran FSX to make sure it didn't have any issues with the change.  FSX loaded and worked normally.  Then I ran the indexer and it too worked and found the aircraft folder.  The indexer completed normally.  I then started a flight, enabled VoxATC and it worked fine.  All was ok after that so I removed the other cfg entry and deleted the Aircraft folder I had moved.

 

My cfg entry now is: SimObjectPaths.6=C:\MyTraffic Professional\MyTraffic\Aircraft

 

So, that's that!

 

Jay


“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does VOX ATC use My Trafic 6 AI aircraft ?

Yes, absolutely.  Just a matter of setting the in-game traffic sliders to 0 and then using the VoxATC settings utilty to set traffic.  I use a setting of 60 and it gives me a good amount, and mix of traffic.

 

Jay


“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Jay...

 

That has just sold it...

 

Was using UT2 but wasn't impressed in prepar3d 2.4

 

And My Traffic 6 is on offer..

 

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I agree about UT2. 

 

I used it before I made the switch to MT 6, also because of the offer.  Very happy with it so far and the developer seems very responsive about any problems that crop up,  Much in the same way Tegwyn is with VoxATC.  While he (Tegwyn) doesn't visit here, if you email him with an issue he will respond quickly with an answer.  I've been using VoxATC since it was first released for FS9.  A looooong time ago!

 

Regards,

Jay


“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with VOX and MT6. I just did a fresh install of P3D. Installed my PMDG products, ran the Vox indexer and the panel setup with no problem. I then installed the latest version of Aerosoft's Airbus and MT6. Now, when I try to run the panel setup tool it crashes. I believe something in the MT6 installation is causing this but I'm not sure what it is. Before I contact Tegwyn, has anyone else had this happen?


NAX669.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with VOX and MT6. I just did a fresh install of P3D. Installed my PMDG products, ran the Vox indexer and the panel setup with no problem. I then installed the latest version of Aerosoft's Airbus and MT6. Now, when I try to run the panel setup tool it crashes. I believe something in the MT6 installation is causing this but I'm not sure what it is. Before I contact Tegwyn, has anyone else had this happen?

 

You need to run the indexer every time you install an aircraft, AI package or Airport. Try running the indexer again.

 

 

Steve.


Steve Whiterod

flyuk_sig.php?id=UKV1394

capt_b747.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to run the indexer every time you install an aircraft, AI package or Airport. Try running the indexer again.

 

 

Steve.

Steve,

           I did that with no luck. This is something I haven't seen before I installed MT6.


NAX669.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I had a similar situation ...

 

The indexer ran fine but when I ran the Panel config it crashed...

 

Turned out I had inadvertently put an entry in my Prepar3D CFG  under Main another Simobjects path...I removed that and all was good...

 

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    31%
    $7,860.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...