Jump to content

Sign in to follow this  
cropduster

Received This Error After CTD

Recommended Posts

Can anyone let me know what my issue would be, had an CTD on approach the other day (been having some problems of late with a lot of CTD on every flight).  My system is I7 4790K no OC, GTX 970 and 8gb of ram.

 

I am thinking I might have an issue with my ram, might think about upgrading to 16GB as well.  Thanks for any help.

 

Problem signature:

  Problem Event Name:           BlueScreen

  OS Version:  6.1.7601.2.1.0.256.48

  Locale ID:     1033

 

Additional information about the problem:

  BCCode:       3b

  BCP1:           00000000C0000005

  BCP2:           FFFFF880049F20C5

  BCP3:           FFFFF8800BE11B00

  BCP4:           0000000000000000

  OS Version:  6_1_7601

  Service Pack: 1_0

  Product:        256_1

 

Files that help describe the problem:

  C:\Windows\Minidump\050316-7878-01.dmp

  C:\Users\Captain Neumann\AppData\Local\Temp\WER-16504-0.sysdata.xml

 

Read our privacy statement online:

  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

 

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


Anthony Neumann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is that a CTD or a Blue Screen?

 

The report says it's a blue screen.


Shanan

ASUS Z170 PRO, I7 6700K @ 4.85ghz (HT ON), ZOTAC AMP EXTREME 1080TI GTX (OC), 16 GB DDR4 G.SKILL TRIDENTZ RGB @ 3230MHZ CL 16-17-17-33 (OC)

4X SSDS : WIN 10 (NVME 960 EVO) + P3D + OTHER GAMES, 2X WD BLACKS RAID 0 + 1 SEAGATE BARRACUDA, CORSAIR AX860i PSU, CORSAIR 760T CASE (BLACK),

27 INCH IPS PREDATOR GSYNC 165HZ 1440p + 24 INCH IPS DELL 1080p, THRUSTMASTER HOTAS FCS THROTTLE + FCS16000M

CORSAIR K95 RGB + CORSAIR M65 RGB + CORSAIR MM800 POLARIS RGB, CORSAIR H115i v2, CREATIVE GIGAWORKS 7.1 + ASUS D2X XONAR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

It certainly is not an OOM. Why put OOM in a topic title about a CTD related question?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry yes it was a blue screen. Right before that I did get a ctd.

Then you should post the report for the ctd instead, not the blue screen.

 

But I do think it may be a RAM issue.


Shanan

ASUS Z170 PRO, I7 6700K @ 4.85ghz (HT ON), ZOTAC AMP EXTREME 1080TI GTX (OC), 16 GB DDR4 G.SKILL TRIDENTZ RGB @ 3230MHZ CL 16-17-17-33 (OC)

4X SSDS : WIN 10 (NVME 960 EVO) + P3D + OTHER GAMES, 2X WD BLACKS RAID 0 + 1 SEAGATE BARRACUDA, CORSAIR AX860i PSU, CORSAIR 760T CASE (BLACK),

27 INCH IPS PREDATOR GSYNC 165HZ 1440p + 24 INCH IPS DELL 1080p, THRUSTMASTER HOTAS FCS THROTTLE + FCS16000M

CORSAIR K95 RGB + CORSAIR M65 RGB + CORSAIR MM800 POLARIS RGB, CORSAIR H115i v2, CREATIVE GIGAWORKS 7.1 + ASUS D2X XONAR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad overclock settings or temperature issues inside the hood?


Best regards, Luís

 

SYSTEM (build date 2013): Case: Corsair Obsidian 650D  |  Motherboard: Asus Sabertooth Z87  |  CPU: Intel® Core™ i7-4770K Processor @ 4.4 GHz  |  RAM: 16 Gb Kingston HyperX KHX2133C11D3/4GX @ 1867 MHz  |  Optical drives: 2x ASUS BW-12B1ST  |  SSD's: 2x Samsung SSD 840 PRO Series 250 Mb @ RAID 0  |  Cooler: Corsair H80i | PSU: Corsair AX860i | GPU's: 2x Nvidia Geforce GTX 780 (MSI & EVGA) reference cards with tweaked firmware | Microsoft Windows 10 x64 Pro | Prepar3D Academic v3.4.22.19868

 

CONTROLLERS: Saitek Pro Flight™ Multi Panel | Saitek Pro Flight™ Radio Panel | Saitek Pro Flight™ Switch Panel | 1x Saitek Pro Flight™ Instrument Panel | TrackIR 5 with TrackClip Pro | CH Flight Sim Yoke | CH Pro Pedals | CH Throttle Quadrant | Thrustmaster HOTAS Warthog™ | Thrustmaster MFD Cougar Pack                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony.  Have you made any big changes to your set-up?

 

Its a process of elimination really.  

 

I would start by Updating or Reinstalling your Nivida Drivers,  Only takes a few minutes.    http://www.avsim.com/topic/478270-uninstalling-nvidia-graphics-driver/

 

Stat there anyway, and at least you can tick that off your check list

   

Make sure you tick the box to  Perform a clean Installation  


Elaine Dixon 

AVSIM Prepar3D Guide     Prepar3D® Wiki       AVSIM CTD Guide     How to post a Screenshot 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad overclock settings or temperature issues inside the hood?

No overclocking has been done, stock speed.


Anthony Neumann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anthony.  Have you made any big changes to your set-up?

 

Its a process of elimination really.  

 

I would start by Updating or Reinstalling your Nivida Drivers,  Only takes a few minutes.    http://www.avsim.com/topic/478270-uninstalling-nvidia-graphics-driver/

 

Stat there anyway, and at least you can tick that off your check list

   

Make sure you tick the box to  Perform a clean Installation  

I will try with new drivers, I have had the original one that has been working for the past 1.5 years, this issue has come up within the past two months with no new install of addons or changes to my cpu, at least that I am aware off.

 

Been having problems at the start of flights that my FPS start at 30 and then drop to under 5 with finally having a CTD.  I have dialed back a lot of my settings as well.

 

I am hoping its just a replace of the ram but not sure.

 

Is there a way to get a report when I have a CTD, most every time I just have a CTD with no error report.  When I started this post this was the first time I received an error report with a blue screen.


Anthony Neumann

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Is there a way to get a report when I have a CTD, most every time I just have a CTD with no error report. When I started this post this was the first time I received an error report with a blue screen.

 

You had a BSOD which is hardware related.  See page 9 of the AVSIM CTD Guide for downloads and instructions (link in my signature).

 

Best regards,


Jim Young | AVSIM Online! - Simming's Premier Resource!

Member, AVSIM Board of Directors - Serving AVSIM since 2001

Submit News to AVSIM
Important other links: Basic FSX Configuration Guide | AVSIM CTD Guide | AVSIM Prepar3D Guide | Help with AVSIM Site | Signature Rules | Screen Shot Rule | AVSIM Terms of Service (ToS)

I7 8086K  5.0GHz | GTX 1080 TI OC Edition | Dell 34" and 24" Monitors | ASUS Maximus X Hero MB Z370 | Samsung M.2 NVMe 500GB and 1TB | Samsung SSD 500GB x2 | Toshiba HDD 1TB | WDC HDD 1TB | Corsair H115i Pro | 16GB DDR4 3600C17 | Windows 10 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...