Jump to content

Sign in to follow this  
Horizons

Vehicle menu not loading.

Recommended Posts

Hi!

 

P3d crashed and froze my pc today. Did a complete reinstall (no addons) and everything worked fine.

 

Installed the 737 ngx and loaded it up - all screens black and no click spots working. Did all of the things in the readme file - now the vehicle menu won't load.

 

Uninstalled the aircraft - vehicle menu is still not loading.

 

Did a complete reinstall of p3d again, and redid the steps mentioned above - still got the same outcome.

 

Any suggestions?

 

This might ofc be a p3d problem, but I have to start asking somewhere:)

 

My specs are:

 

i7 6700K 4.0ghz

GTX 980

16gb ram

Windows 10 pro

 

 

Best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Any suggestions?

 

What is the default aircraft in the sim?

 

When you're starting the sim what is the very first thing that you see?

 

Full names in the forum please - first and last.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for ignorance, but what is the "vehicles menu"? Does PMDG has some vehicles?

 

My guess it ha got to do with p3d since its not in fsx

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Did all of the things in the readme file - now the vehicle menu won't load.

 

Are you sure you went through all of the steps? You installed all of the SimConnect files?

 

Also: reinstalls are one of the last steps you should take in troubleshooting. If they're not done correctly, they can actually make things worse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My guess it ha got to do with p3d since its not in fsx

Ah ok, I have fsx and after 10 years of using PMDG, reading this I was thinking that I missed something for all those years... LOL!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure you went through all of the steps? You installed all of the SimConnect files?

 

Also: reinstalls are one of the last steps you should take in troubleshooting. If they're not done correctly, they can actually make things worse.

 

I'm completely sure I went through all of the steps.

 

Just did a full reinstall of p3d v3.3.5 - now it's loading me directly into the f-22 flightdeck at some random airport, and still not able to load vehicles.

 

Went to the redist folder and installed the SimConnect files, but still not working. Looks like I will be opening a topic over at p3d aswell...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Just did a full reinstall of p3d v3.3.5 - now it's loading me directly into the f-22 flightdeck at some random airport, and still not able to load vehicles.

 

If this is the case, it's more than likely a P3D issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Thanks for trying atleast:)

 

Don't give up.. although a shot sounds good...,  In P3D you should be able to open a window from which you select vehicles. Is this what is missing?? If so, then your P3D installation has a problem. However, if you get this window then we move to the next step:  Sort the list by Publisher and see if you can find PMDG in the publisher column.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the window, but nothing loads. Also doesn't work searching for pmdg by sorting the list.

Okay, so the Select Vehicle window opens and it doesn't contain any vehicles....not even the many default that are installed with P3D.  Your P3D installation has a significant problem, this list should include the F-22 that the simulation starts you in at default start.

 

I'd recommend you remove anything considered "add on" and get back to the simulator by itself and try to get it working. Be sure to use the windows control panel or add on installer to uninstall things; do not just delete files and folders please. Once you have a bare P3D, there are many in the LM forum that can help you get running again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did a full reinstall and it's currently working.

 

Have installed OrbX base, aerosoft a320/321 and a couple of airports. I'm too scared to install the ngx:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Have installed OrbX base, aerosoft a320/321 and a couple of airports. I'm too scared to install the ngx:(

 

Nobody has ever reported here (that I've seen) an installation of the NGX "breaking" the Prepar3D platform. Just be sure to look at the readme file and run the installer as admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys

 

I had this issue as well, I managed to resolve it by deleting the C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v3 folder.

 

Note, you may want to back up the dll.xml first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

Reinstalled the 737 ngx (following the readme file). No vehicle menu loading. Did what 77west suggested and deleted the folder. Vehicle menu loaded, grabbed the pmdg and went for it - pc dies during loading.

 

Tried again, got the same result.. Uninstalled the 737 ngx - now everything works fine again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you trying to install the FSX version of the NGX into P3D?

 

There is certainly something unique about your problem, other than Wes' comment I've not seen this before in the forum.  However, if your P3D works perfect until you install the NGX I recommend you go to PMDG Product Support, create a support account and open a trouble ticket. 

 

You should be getting an error message from P3D if the NGX install is creating an error in a P3D file.  Checking the FAQs at the P3D web site they recommend these be deleted in between the uninstall and install of P3D if there are problems:

  • C:\Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3 (or the modified install location)
  • %PROGRAMDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
  • %LOCALAPPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
  • %APPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
  • %USERPROFILE%\Documents\Prepar3D v3 Files

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


pc dies during loading.

This almost looks like a hardware issue if your whole PC just crashes during loading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...