Jump to content

Sign in to follow this  
Bob_Z

v4 Crash on Opening

Recommended Posts

My sim was operating without problems until today. On opening the splash screen shows and then crashes within about 10 seconds. It will not even try until I restart the computer, but I get the same problem every time. I have disabled my sound card, reloaded a new Klite codec, removed My Traffic 6 add on. I did get a crash from within the sim on loading an aircraft after installing MT6, but the sim opened. I ran the P3d repair tool, which said it performed a successful repair, but the problem persisted. The only thing I haven't tried is unplugging all my USB plugs, but I'm unsure what will happen if I do that.
Would reinstalling the client do any good?  Any other ideas?


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

 

Did you run the "delete generated files" program located in the P3D folder? Read the sticky at the top of the forum for more detail. It will disable all your add-ons but should give you a base to start from.

Vic


 

P3D#1 - 7700K 5.0g ROG X270F 3600 15-15-15 - EVGA RTX 2080ti 1000W PSU 1- 850G EVO SSD, 2-256G OCZ SSD, 1TB,HAF942-H100 Water W1064Pro
40" 4K Monitor 3840x2160 - AS16, ASCA, GEP3D, UTX, Toposim, ORBX Regions, TrackIR
P3D#2 - 3770K 4.7g Asus Z77 1600 7-8-7 GTX1080ti DH14 850W 2-1TB WD HDD,1tb VRap, Armor+ W10 Pro 2 - HannsG 28" Monitors
 

Share this post


Link to post

Tried that, no joy.   I presume it deleted the files, but since the sim won't start, nothing was re-generated.


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

Try manually disabling the military traffic from MT6 - let me know if you need help finding the bgl.  There's been reports one or more of those models conflict need a texture update for v4.


I7-7700k@4.7ghz | 32gb RAM | EVGA GTX1080 8gb | Mostly P3Dv5 (also IL2:BoX, DCS, XP11)

Share this post


Link to post

I removed the military traffic listed in another thread from the MT Aircraft folder.  Didn't disable the bgls  where are they?


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

A similar crash in booting P3D v4 also happened to me but after copying it to C: \ ProgramData \ Lochkeed Martin \ Prepar3D v4, which I saved after the installation, the crash of P3D v4 has not manifested itself.
 

Share this post


Link to post
47 minutes ago, RobPol471 said:

A similar crash in booting P3D v4 also happened to me but after copying it to C: \ ProgramData \ Lochkeed Martin \ Prepar3D v4, which I saved after the installation, the crash of P3D v4 has not manifested itself.
 

Copying what to Program Data?


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

I first deleted the Prepar3D v4 folder on C: \ ProgramData \ Lockheed Martin \ then I did a copy / paste
on C: \ ProgramData \ Lockheed Martin \ of the same folder Prepar3D v4 (original) saved after installing Prepar3d v4.

Share this post


Link to post
2 minutes ago, RobPol471 said:

I first deleted the Prepar3D v4 folder on C: \ ProgramData \ Lockheed Martin \ then I did a copy / paste
on C: \ ProgramData \ Lockheed Martin \ of the same folder Prepar3D v4 (original) saved after installing Prepar3d v4.

You can do that same thing by just temporarily renaming that directory and letting P3D rebuild it on startup. If that gets P3D loaded to the Scenario screen than you'll have to drill down into what *.cfg or *.xml file in your original directory has the problem. People have reported encoding problems when incorrectly saving the different *.cfg and *.xml files.

Duiplicate entries in exe.xml or ddl.xml. Or trying to load a 32bit dll.

Corrupt default scenario.

FSUIPC5 - think the latest version is 5.102

Good luck.


-Jay

Share this post


Link to post

I will look into all that.  I've used Notepad++ to change any files, so that shouldn't be a problem.  I'll update FSUIPC.


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

Working now. Updated FSUIPC to latest version.  Removed My Traffic 6.  Not sure which did the trick, but I suspect FSUIPC.  I will redo MT6 and see what happens.


Bob Zolto

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,525.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...