GSalden

Buildings (diss)appearing from different angles

Recommended Posts

Yesterday I did a flight to Nice ( Justsim , updated to V4 ) and I remarked when taxiing that terminals were (diss)apearing ...

Anyone else has seen this and has someone a solution ?

See 15:05 and further to watch this behaviour :

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have the exact same problem with Nice and Zurich fsdreamteam!

Share this post


Link to post

outside view, certain objects  disapear when panning around aircraft- aerosoft ecenery,fs dreamteam,justsim

this is probally a prp3dv4 bug

Share this post


Link to post

Is this the same bug with the animated jetway when looking from outside? If you look at certain angle the jetway doesn't dock to the aircraft but if you change the view slightly it will show correctly.

Share this post


Link to post

My view is from the VC. No external view.

I had no issues with v3...

Share this post


Link to post

I've seen this also in P3Dv3 from the v/c looking at the jetway and IIRC someone told me it's related to the "clipping" mode.

Not even sure exactly what that means to be honest or if it's related to what you're seeing here but I've learnt to live with it although annoying. Especially since I started doing all my flying in VR since it's takes quite a lot from the overall immersion having physical objects disappear right in front of your eyes...

Share this post


Link to post

Make sure Clipmode is set to none in Camera config.for VC. It may not even be in the cfg, but you need to check.

Share this post


Link to post

Same here: I can see re-appearing textures of buidlings (textures are black and are loaded with some delay) in V4 using TrackIR in the virtual cockpit (VC) when looking sidewards. However, the very same "problem" or behaviour also exists in V3. So it appears that - at least in the VC - texture loading depends on the angle of view.

Share this post


Link to post
20 minutes ago, Travelling_Wilbury said:

Make sure Clipmode is set to none in Camera config.for VC. It may not even be in the cfg, but you need to check.

The VC has no Clipmode in the camera.cfg file. Other sections do :

Spotplane / Locked Spot / AI Planes / Weapons  :  Clipmode = Spot

FlyBy / Nearest Tower / Facilities Tower / Facilities Runway / Multiplayer planes  :  Clipmode = Tower

Static  :  Clipmode = Minimum

 

What should I add to the VC ?  Clipmode = None ?

Share this post


Link to post

I thought it should be ClipMode = Normal to be added to the VC section of cameras.cfg

Share this post


Link to post

Thanks Chris, meant to type Normal. Typo

Share this post


Link to post

Just tried with Clipmode = None and still the issue.

Will try with Clipmode = Normal

Share this post


Link to post

Unfortunately Clipmode = Normal does not solve it.

[CameraDefinition.002]
Title = Virtual Cockpit
Guid = {C95EAB58-9E4A-4E2A-A34C-D8D9D948F078}
Description = This is the description of the virtual cockpit view.
Origin = Virtual Cockpit
MomentumEffect = Yes
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = False
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = False
Track = None
ShowAxis = YES
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = 0.7
SmoothZoomTime = 2.0
ZoomPanScalar = 1.0
ShowWeather = Yes
XyzAdjust = TRUE
ShowLensFlare=FALSE
Category = Cockpit
PitchPanRate=30
HeadingPanRate=75
PanAcceleratorTime=0
HotKeySelect=1
Clipmode = Normal
 

Share this post


Link to post

I think we might need some developer guy help us understand this issue, why it happens and if there's anything you can do to fix it.

Share this post


Link to post
14 minutes ago, GSalden said:

Unfortunately Clipmode = Normal does not solve it.

Strange. Worked for me. Just tested at FSDT KIAH.

Not sure if it is important where is goes in the cfg, mine is here

ShowLensFlare=TRUE
Category = Cockpit
ClipMode = Normal
PitchPanRate=30
HeadingPanRate=75
PanAcceleratorTime=0
HotKeySelect=1

Otherwise, it is a scenery issue. I use Opus camera's so not sure if other camera addons like Chaseplane alter anything ?

Share this post


Link to post

Here I am using no camera addons . Just default.

 

Share this post


Link to post

Here I am using no camera addons . Just default.

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, Cargostorm said:

 I can see re-appearing textures of buidlings (textures are black and are loaded with some delay) in V4 using TrackIR in the virtual cockpit (VC) when looking sidewards. 

THE most annoying issue in flightsim.  Immersion killer.

Share this post


Link to post

I think is something related with bgls and creation bgls.

I only have these kind of problems with FSX ported to P3D like LEMD (floatting and dancing buildings), LIPZ (firefighters buildings appearing and disappearing), LEAL (new terminal appearing and disappearing)...

Maybe converting bgls could solve this?

Share this post


Link to post

Nice is from Justsim and I have the P3Dv4. Upgrade version

Share this post


Link to post

FWIW this happens to me in FSX:SE on my single monitor, non-vr setup. Specifically at Tenerife South GCTS (freeware add-on)

Share this post


Link to post

Were you able to have this issue fixed Gerard and how do you like the P3Dv4 version of Nice by Justsim today?

I bought it in the past and I do like the destination but wasn't very impressed by the scenery in earlier versions. Was hoping maybe it it would have been improved in P3Dv4.

Share this post


Link to post
9 minutes ago, WebMaximus said:

Were you able to have this issue fixed Gerard and how do you like the P3Dv4 version of Nice by Justsim today?

I bought it in the past and I do like the destination but wasn't very impressed by the scenery in earlier versions. Was hoping maybe it it would have been improved in P3Dv4.

Justsim will release an update within a couple of months they wrote to me.

I was able to test the tower with a new bgl and it didn’t dissapear ..

Hopefully it won’t take that long anymore. I guess around the moment Orbx released Cityscape Cote d’Azur...

regards, Gerard

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now