Jump to content

Sign in to follow this  
clocki

Sudden P3D shutdown

Recommended Posts

First I wish everyone Merry Christmas and some nice free days 🙂

I wanted to enjoy these days with some flying in P3D v4.3. But I had some sudden crashes without a warning or a message. That is my main problem that I can not get the problem behind. Today I selected my flight with Majestic Dash 8 at Toronto City (CanadaSim Scenery), Active Sky weather. Nothing else used.
But after loading the sim simply crashes/quits. No message or something else. I had that also inflight with QW 787. Suddenly during inflight the sim quits.

I'm using normal sceneries and also AS+Cloud Art, ReShade by crosire, Envtex+Envshade and that should be all as far as I can remember


Greetings Eddi :smile:

Share this post


Link to post

If you o/c memory that would be the first culprit.


Ryzen 2600x, Noctua U12A, 32Gb Vengence @3200MHz, Sapphire Pulse 5700xt, P3D on WD Black SN750 NVMe SSD

Share this post


Link to post

Without seeing the actual error from the windows log as well as his system specs, we are only guessing.


Gigabyte Z97X-UD5H-BK, Blk Ed MB; Intel I7-4790K CPU (@4.5 Ghz); 16 Gb G.Skill RAM (F3-2400); Win7 Pro; 2 Samsung 1Tb SSDs;Toshiba 3Tb hard drive; Gigabyte Aorus Extreme 1080ti 11Gb VRAM; Toshiba 43" LED TV @ 4k; P3D v4.5 HF2

 

Share this post


Link to post

I already looked into Windows event viewer but there was nothing. I looked only minutes after the crash into the event viewer.

My system should be good enough for normal flights as I didn't change the settings or the hardware.
Windows 7
Intel i5 4670K 4,20Ghz
GTX 980 TI
MSI Z87-G45
4x 4GB of DDR3 RAM

I also did not update any BIOS or video driver during the last years as that all runs good so far. This thing is really annoying as I don't know why. If it was memory I would may buy new one. If it's something else I could try to solve it. But its frustrating.


Greetings Eddi :smile:

Share this post


Link to post

I had this happen using WxRadar until REX and Milviz updated to 4.4. Possibly you have some gauge that has not been updated. Will it load just using the piper cub?

 

Vic


 

P3D#1 - 7700K 5.0g ROG X270F 3600 15-15-15 - EVGA RTX 2080ti 1000W PSU 1- 850G EVO SSD, 2-256G OCZ SSD, 1TB,HAF942-H100 Water W1064Pro
40" 4K Monitor 3840x2160 - AS16, ASCA, GEP3D, UTX, Toposim, ORBX Regions, TrackIR
P3D#2 - 3770K 4.7g Asus Z77 1600 7-8-7 GTX1080ti DH14 850W 2-1TB WD HDD,1tb VRap, Armor+ W10 Pro 2 - HannsG 28" Monitors
 

Share this post


Link to post

I'm not using Milviz. I will now update P3D to 4.4 and see whats happening when doing a flight agai


Greetings Eddi :smile:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...