Jump to content

Sign in to follow this  
BillW

Problem with ORBX scenery

Recommended Posts

I stated up P3d v4.5 for the first time in a week or so. I got a series of error messages pertaining to the scenery config. I had put all of Orbx on my D drive with a connection to P3d. It was working just fine. Well, today this problem showed up. I haven't gone to the new Orbx installation program. I'm wondering if a Windows update messed it up or if somehow its an Orbx problem. No new scenery installation or any thing like that. I guess I could reinstall with the new installer, but have notice others having problems with it. Any thoughts?

Share this post


Link to post

I would start by running FTX Central and closing it again.

Then run P3D..


Bert

Share this post


Link to post

I'm also having a problem.  Mine was likely triggered by the hotfix i just installed.  Does anybody know where LCNorthAmerica and vector save ALL the files.  I uninstalled and deleted the files in the main P3D/ORBX directory.  Then re-installed and my problem came right back.  I'm guessing I missed some files.  So I'm thinking I either find the rest of the files and delete them, delete everything orbx and start again, or possibly even re-install again but to a different directory to see if that helps.  I posted this originally in the main hotfix thread, but didn't want to take that thread off track.  The pic below shows what I was dealing with.  Anbody know where to find all the orbx files for LC/Vector?

 

https://imgur.com/a/SAaMBdQ


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 |EVGA FTW3 3090 | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM1000x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post

thanks. i will


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 |EVGA FTW3 3090 | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM1000x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post

Don't delete the files, use FTX Central to uninstall whatever sceneries you have trouble with.

  • Upvote 1

Bert

Share this post


Link to post

Bert, I'm using version 3. Do you suggest sticking with it? Thanks for the suggestion.

 

Bill W

Share this post


Link to post

While i verified the files.  It was the libraries that fixed everything.  Thanks guys


9700k | Maximus XI Hero| 32gb DDR4 3000 |EVGA FTW3 3090 | 1tb EVO Plus 970 and 500GB M2+3TB HDD | 43" Samsung X60R 4k and 2  22" monitors | Corsair RM1000x |  240MM AIO.| MFG Crosswind | T16000M Stick | Saitek Throttle Quad | Skalarki MCDU and FCU | Saitek Radio Panel

Share this post


Link to post
3 hours ago, BillW said:

Bert, I'm using version 3. Do you suggest sticking with it? Thanks for the suggestion.

 

Bill W

Yes.


Bert

Share this post


Link to post
On 9/27/2019 at 10:45 PM, micstatic said:

While i verified the files.  It was the libraries that fixed everything.  Thanks guys

Sorry, I missed your reply in the other thread. Glad you got it sorted out.

Randy

Share this post


Link to post
On 9/27/2019 at 7:02 PM, Bert Pieke said:

Don't delete the files, use FTX Central to uninstall whatever sceneries you have trouble with.

Unfortunately, using FTX Central to uninstall does not delete the corresponding files. The issue comes up when installing regions/airports that turn specific BGLs off (add the .off extension). When you uninstall/reinstall or verify the files those BGLs get reinstalled and you end up with both files in the folder. Then you cannot turn off the conflicting BGLs because the .off version already exists. You can do it manually by scanning for duplicate files (same file size but one with .BGL, one with .off) but it can be tedious. Deleting the folders (after uninstalling through FTX Central) is easier if you can afford the bandwidth.

Randy

Share this post


Link to post
1 hour ago, RRVyper said:

Unfortunately, using FTX Central to uninstall does not delete the corresponding files. The issue comes up when installing regions/airports that turn specific BGLs off (add the .off extension). When you uninstall/reinstall or verify the files those BGLs get reinstalled and you end up with both files in the folder. Then you cannot turn off the conflicting BGLs because the .off version already exists. You can do it manually by scanning for duplicate files (same file size but one with .BGL, one with .off) but it can be tedious. Deleting the folders (after uninstalling through FTX Central) is easier if you can afford the bandwidth.

Randy

The way I re-install anything ORBX, I delete the airport or region file in the DOCS folder so that FTX Central thinks that the addon is NOT installed.

I open FTXC, press install, then FTX Central verifies all the files and only downloads the files that it need to update.

Share this post


Link to post
1 hour ago, DJJose said:

The way I re-install anything ORBX, I delete the airport or region file in the DOCS folder so that FTX Central thinks that the addon is NOT installed.

I open FTXC, press install, then FTX Central verifies all the files and only downloads the files that it need to update.

Jose, that's how I used to do it until I ran into the issue with the .off files. Unfortunately, FTX Central does not check for them.

Randy

Share this post


Link to post
On 9/29/2019 at 12:47 PM, RRVyper said:

Unfortunately, using FTX Central to uninstall does not delete the corresponding files. 

Randy

So today I updated to P3D v4.5 HF2 (client, content & scenery) and followed Elaine's steps for correcting the Orbx files. Then I started the sim (F22 @ KVPS Rwy 19) and did a quick flight over to KHRT. Sure enough, the black textures were back. 

https://imgur.com/a/ODATQDU

I used FTX Central to uninstall openLC NA and watched as the 2 NA folders were deleted! Not sure what's going on there but I previously had to delete the folders manually. Anyway, reinstalling openLC NA fixed the issue:

https://imgur.com/a/gnJqaVN

(not sure why inserting link via 'Insert other media' is not working.

Randy

Share this post


Link to post

Now it appears my waves are screwed up:

https://imgur.com/a/T4J42AK

<sigh>

I've seen this reported before so the solution shouldn't be too far off. Can't wait for MSFS to arrive...😒

Randy

Edit: Fixed. Had to verify the OrbxLibs (even though I had deleted the FTX_AA_ORBXLIBS.TXT file). ORBX_waves.fx file was missing the Ground Decal=1 line (thanks to Larry over at ORBX).

https://imgur.com/a/x9uWIP9

Edited by RRVyper
Updated info.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    45%
    $11,465.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...