Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

simmercr

ILS Wrong Freq

Recommended Posts

Dear Support team,

 

Since I purchased the 777 I've been noticing issues with ILS Wrong Freq on my CDU a few minutes before landing. I already updated to the revision 1 of PMDG's AIRAC cycle, issue still remains. Any ideas?

 

Thanks in advance,

Roberto Alpizar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

How about some details? Rwy, airport, FMS setup, etc.

Hi George,

 

Well, JFK 04R and CDG 25R yesterday, FRA 25R today, same message. In fact I had to look for the right ILS freq after that APP could engage with AP correctly yesterday. Today it did not work...

 

Thanks,

Roberto

Share this post


Link to post
Share on other sites

<p>Same here. I was flying from SYD-BNE and the ILS frequency was incorrect and i got an error on the FMC saying Invalid ILS freq (something like that). What i do is when I've set up my route etc i delete the ILS freq in NAV radio page and when your flying it changes and gives you the correct ILS freq</p>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you setting the approach in the FMC?

 

In my case yes, ARR is set accordingly with the RWY and STAR...the message pops up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you have the updated MA FRA Airport?  (1.5)

 

the FSX Default EDDF Airport or the old MA FRA Airport Version do have different ILS Freq.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What addons are you using? Did you import the route? Are you using a panel state?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What addons are you using? Did you import the route? Are you using a panel state?

 

Using Aerosoft EDDF, latest version, also CDG from Aerosoft latest version but JFK is the normal FSX airport... and CLDDRK panel state...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try setting the cold and dark as your default setup or try a quick approach without using the panel state and then please report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try setting the cold and dark as your default setup or try a quick approach without using the panel state and then please report back.

 

How do I set this up as default? on the Ops Center?

 

I will do as requested...give me a few minutes...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem when flying into Singapore. I started with a C&D cockpit too. I did load the route generated by PFPX though. Haven't tried manually entering a route yet but I still manually loaded the approach in the FMS when I had the problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here. incorrect ILS freq in fact or the STAR approach airport have the same ILS. The fmc doesnt import the correct ils. 

 

DId the same thing i did in 737ngx and it gave me the correct ils 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you haven't manually entered an ILS frequency. I did that and the FMC wouldn't set the correct one automatically. The ILS should be blank or followed by an A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try setting the cold and dark as your default setup or try a quick approach without using the panel state and then please report back.

 

 

Alright, did as requested. Could set the aircraft CLDDRK as default from start...restarted the flight, then got into the airplane, configured the SID/STAR with my home airport. ILS won't be set automatically after doing this, same error came up on my first flight. If I delete as mentioned above the ILS data, this will set the correct ILS for the rwy selected. I did this on my second test...

 

Suspect this is a bug.

 

Regards,

Roberto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Must admit i did a flight yesturday from nice to gatwick.

 

On my way into Gatwick atc advised me of RWY26L approach ILS. it put 110.90 in the NAV RAD PAGE but no CRS the aircraft started to go around in circles as it couldn't find the LOC

 

But im still trying i don't think its a bug but i think we are all so used to using the NGX and as Robert said its totally different ..

 

 

 

- The DEV Team are looking into this guys from what i have read. I only get it when using the Cold dark panel state .

 

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, did as requested. Could set the aircraft CLDDRK as default from start...restarted the flight, then got into the airplane, configured the SID/STAR with my home airport. ILS won't be set automatically after doing this, same error came up on my first flight. If I delete as mentioned above the ILS data, this will set the correct ILS for the rwy selected. I did this on my second test...

 

Suspect this is a bug.

 

Regards,

Roberto

In a 747 it shows PARK until i was at cruise it changed to my ILS feq for the runway

In 777, Delete the ILS and it will show as PARK and save it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites