Sign in to follow this  
Luky1108

Problem with Localizer

Recommended Posts

Hey guys,

 

I tried to do an auto landing with the PMDG 777. But I can't arm the localizer or the approach button. 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It happens not rarely, at least to me.

 

I fly the STAR fine, if that's the case I also fly the proper TRANS, I arrive well aligned with the runway well before the glide slope and I check the ILS freq 2-3 times to be sure, also into the PFD. Of course the altitude is the correct one of the G/S interception, even if the G/S is a vertical slope.

 

No way, sometimes the LOC is not captured, dunno why, even if the button is ON. It happens too frequently and with different airports to be a procedure error or a coincidence. I see the magenta diamond moving on the X axis but the LOC sometimes it fails, the button turn on but the localizer is not captured, no fails are set into the FMC of course.

Maybe the nav radio batteries are ending their life, this is what I think usually.

 

Of course now many forumers will state that they had a success ratio of 100% in the last 5 years of flying but this is not my case too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah thanks. But everytime I'm ready for the landing, the localizer or the approach Button don't habe the Green light...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If there an ILS selected for the field in question? Are you within its reception range?

 

You cannot autoland at every field. There is not an ILS at every field to every runway.

 

"Luky" - full names are required in this forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems since I use prepar3d 2.5. I see no ILS or Localizer on the screens. It happens at a lot of airports.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


It happens at a lot of airports.

 

With actual, verified, ILS at those airports?

 

Even JYO ships without ILS and it's had ILS for several years now. FSX didn't have it. I haven't checked yet in ESP though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems since I use prepar3d 2.5. I see no ILS or Localizer on the screens. It happens at a lot of airports.

 

This is the key.  " lot of airports " 

 

I have the same issue.

 

If it was on ALL airports the cause could be a procedure error, an ILS malfunction, a pilot error, a FMC error etc.. and a fresh reinstall could fix the issue.

 

The fact that some forumers here are reporting the same error in several airports ( both freeware and payware ) let me think that :

 

1) we are all suffering of intermittent dyslexia just before landing

 

2) we have a dumbed version of the 777

 

3) under certain specific ( not rare ) circumstances there is a bug occurring

 

4) we are all sharing the same hallucination

 

 

I vote for number 3, with the NGX I do not recall similar events. Number 4 is my second option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the key.  " lot of airports " 

 

I have the same issue.

 

If it was on ALL airports the cause could be a procedure error, an ILS malfunction, a pilot error, a FMC error etc.. and a fresh reinstall could fix the issue.

 

The fact that some forumers here are reporting the same error in several airports let me think that :

 

1) we are all suffering of intermittent dyslexia

 

2) we have a dumbed version of the 777

 

3) under certain specific ( not rare ) circumstances there is bug occurring

 

4) we are all sharing the same nightmare

 

 

I vote for number 3

 

FSX nav data is over 10 years old. Is your copy of P3D suffering from the same?

 

Can anyone actually give me something that I can track something down with? Otherwise, this back and forth is particularly worthless. An airport, nav data cycle, and whether you're using add-on scenery would be particularly helpful. There are over 24,000 airports in FSX...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use FSX not P3D. This drops the attention from me, but I experience that issue as well, maybe it has some common lines with P3D.

 

Cycle 1502, LOWW, LSZH, EFHK, Fly Tampa and Aerosoft.

 

BTW, do you know why Route Finder still misses cycle 1502 and it is still stuck at 1501 ?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Cycle 1502, LOWW, LSZH, EFHK, Fly Tampa and Aerosoft.

 

Thanks. Any of those default, or am I off to go purchase an airport somewhere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. Any of those default, or am I off to go purchase an airport somewhere?

I also had the problem on approach to Aerosoft Copenhagen. (Think it was RWY 12?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coincidence, I was just thinking about getting that one.... the bad news from there sparked my interest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is that then the reason that I can't Presse the Buttons?

Neither APP nor LOC will activate if the signal is not received.... I always confirm that the localizer bug on the PFD is present before activating LOC or both it and glideslope bug for APP.  Many locations that have approach transitions way out there in the terminal airspace, such as KLAX, may be tricky because default ILS distance is 27 nm and some of these published approaches have you on the localizer 40 nm out... just have to be patient and understand what's happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I See the localizer and glideslope Bug moving but when I press the buttons, they aren't Green..

 

Sounds more like a misunderstanding of the MCP than anything. Look at the FMA. ALWAYS look at the FMA. If the LOC button isn't lit, chances are, HDG SEL is still the active mode while LOC is white under HDG SEL on the FMA. It will activate (turn green) when the AP decides to follow the LOC cues over the selected heading.

 

Repeat after me:

FMA. I will always confirm modes on the FMA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't work anyway. There's nothing shown on the FMA.

 

Then turn your flight directors on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this