Sign in to follow this  
l52

HELP HELP.!... after uninstall DX10 scenery fixer ... shimmering!

Recommended Posts

Hi all,

 

I have a problem: ... Help please!

 

After I have uninstall DX10 Scenery fixer , and despite backup all FSX files as in User guide, Now in fsx I have shimmering problem in textures ....

 

Perhaps DX10 Scenery Fixer has changed some other files?... such as SHADERS .. or what else? ...

 

I have a backup of my HD and I could restore some other files ... but I don't know which ?!?

 

I have set FSX as before to us DX10, same thing for Nvidia Inspector as before DX10 Scenery Fixer ...

 

I don't understand what happened!?

 

Can you help me!!??

 

Thanks

 

Lucio

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi all,

 

I have a problem: ... Help please!

 

After I have uninstall DX10 Scenery fixer , and despite backup all FSX files as in User guide, Now in fsx I have shimmering problem in textures ....

 

Perhaps DX10 Scenery Fixer has changed some other files?... such as SHADERS .. or what else? ...

 

I have a backup of my HD and I could restore some other files ... but I don't know which ?!?

 

I have set FSX as before to us DX10, same thing for Nvidia Inspector as before DX10 Scenery Fixer ...

 

I don't understand what happened!?

 

Can you help me!!??

 

Thanks

 

Lucio

Did you uninstall the Fixer Libraries first? That should revert back to the original textures.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DX10SF does not alter any textures or any DX9 shaders.

 

If you have shimmering e.g of trees in dx9 then the problem must be a setting in nvidia inspector, make sure that it is set to override, that you have the correct transparency options and in fsx check that you have disabled the in game aa and that you have the correct screen size and filtering set as previously.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately NO! :(

 

what can I do .. now!?

 

I tried to reinstall again DX10 ... then Uninstall library e finaly uninstall tha program ... but nothing!

 

... I could restore some files from my HD backup?

 

:unsure:


I have shimmering in Aircraft texture (windows, glasses ...on edges etc.)

 

I check the NVI settings and now are the same as before to use DX10 .... I uploaded my config DX9 ... :unsure:!

 

....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah that's different, if your problem is reflections and not shimmering textures then there have been one or two cases where the reflection map for glass didn't get restored properly/ got corrupted.m Can you tell me the size in your FSX textures directory of envmap.bmp and dx9envmap.bmp

 

Here is a post about someone else with the same issue

http://forum.avsim.net/topic/446135-dx10compatable-reflections-checkbox-never-presented-on-install/?fromsearch=1

 

If your dx9envmap is 42.7kb then you just need to replace the envmap.bmp with it, either copy by hand or install dx10sf , install and uninstall the libraries and the uninstall dx10sf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok well that isn't the problem then.

 

As I said dx10sf doesn't change anything that effects dx9 (except the envmap which I typed in the original post and the removed as it added unnecessary complexity to the answer!).

 

Rereading your posts your problem still sounds like aa not working in nvidia. You will see jagged lines on the edge of window frames, lines moving in the scenery, shimmering in trees etc etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone can tell me how can I add a screenshot of my problem in this forum?

 

thanks

 

Lucio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange it works for me, where are you trying to upload it,   just highlight   one of  the bb codes   and than paste it in the post thats all i do

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had a read back through your original post and I think that you may be saying that you are still using dx10 not dx9? As I have explained dx10sf doesn't alter any textures or shaders.

 

The exceptions to that are

 

1) it installs a different bgd.bmp which is used when a texture is missing. It restores the original when you uninstall

2) it alters the envmap.bmp - it takes a copy and restores it when you uninstall; from the sizes this has happened

3) if you had installed my freeware dx10 shader patches it uninstalls them and restores the backup copies of the original shaders. It doesn't reinstall them when you uninstall as I couldn't imagine anyone would want to downgrade.

 

Can you check the size of this texture (which dx10sf doesn't alter) GlobalEnv_AC_Chrome.dds

 

Why were you uninstalling it perhaps that might provide a clue? Did you previously use dx9 or dx10?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had a read back through your original post and I think that you may be saying that you are still using dx10 not dx9? As I have explained dx10sf doesn't alter any textures or shaders.

 

The exceptions to that are

 

1) it installs a different bgd.bmp which is used when a texture is missing. It restores the original when you uninstall

2) it alters the envmap.bmp - it takes a copy and restores it when you uninstall; from the sizes this has happened

3) if you had installed my freeware dx10 shader patches it uninstalls them and restores the backup copies of the original shaders. It doesn't reinstall them when you uninstall as I couldn't imagine anyone would want to downgrade.

 

Can you check the size of this texture (which dx10sf doesn't alter) GlobalEnv_AC_Chrome.dds

 

Why were you uninstalling it perhaps that might provide a clue? Did you previously use dx9 or dx10?

GloBalEnv_AC_Chrome.dds is : 1.537 kb

 

I forgot to say that... when I look the Aircraft textures it seems more sharp than when I was used before DX9 ...

I restored all NVI settings for DX9 ... but the the risult is this !....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you now using dx9 or dx10. I simply cannot tell.

 

If textures appear sharper then it must be something different in your settings as dx10sf doesn't alter them...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I'm using DX9

 

..... :mellow:


... could be something about SweetFX? I used it only once ... I don't remenber if I was using DX10 or DX9 .. but having noticed that in FSX caused much shimmering, I uninstalled it immediately ... :o !

 

it was that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt it, best thing to do is download the avsim Fsx guide and check your settings against it.

 

http://forum.avsim.net/files/get/a01e46e7bc5996688702a9df93853e60/974-AVSIM%20Basic%20FSX.pdf

Not sure i agree on the use of Fxaa but other settings are sound.

Actually sweetfx uses a full screen smaa launcher, if you have enabled smaa and not installed sweetfx properly then you might get sharper textures and shimmering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry but When I click on the link I get this message:

 

 

 
"Sorry, we could not find that or you do not have permission to access it. If you are attempting to access a specific forum and are receiving this message, it is likely that you have not signed in or are not registered. Please sign in, or register. Registration and use of the AVSIM is free and only takes a minute or two. Join the largest flight simulation community on the net today! If you are registered and signed in, click on the AVSIM banner at the top left. If you are attempting to log in from a TOR network, you will not be allowed to do so."
 
??

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt it, best thing to do is download the avsim Fsx guide and check your settings against it.

 

http://forum.avsim.net/files/get/a01e46e7bc5996688702a9df93853e60/974-AVSIM%20Basic%20FSX.pdf

Not sure i agree on the use of Fxaa but other settings are sound.

Actually sweetfx uses a full screen smaa launcher, if you have enabled smaa and not installed sweetfx properly then you might get sharper textures and shimmering.

Thanks very much for your help!

 

I read di Avsim FSX guide.... I will check my settings.

 

One reason why I'm not using DSX10 sceneryFixer (for now)  is why, using PMDG777 , the well-known problem of the skeleton of texutres and the VC that appears first black and then normal, (from exsternal view to vc)  is much more pronounced  and takes longer than under DX9, ... can you give me some help about ?...because I do NOT give up using DX10 only for this aircraft! ...

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is the texture_max_load set to in fsx.cfg? I recall reports that if it was the default 1024 and not 4096 then that could make the delay in view change for the 777 more pronounced when using dx10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

it was 1024, I will try 2048... and I will new post about this ... :P  

 

thanks

 

....

 

I like to thank you and all of this Avsim Forum for your kind and help gave me for my problem . :rolleyes:  :rolleyes: .. (solved).

 

Thanks again,,,

 

PS.

 

LAST Question;

 

How can I change my signature?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this