Sign in to follow this  
astro_liam

Latest 1.5 Experimental build not working

Recommended Posts

Just updated to the latest experimental build - All those new features look awesome.

 

However it just wont work for me. Chaseplane is constantly throwing up "Aircraft Misconfigured" ive restarted chaseplane and flight sim like it says but still the same, regardless of what aircraft I try and use.

 

Chaseplane has become sluggish 

 

I cant move my views at the moment either - But I believe that has something to do with the Misconfigured message

 

Thanks

 

Liam 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have the same issues and went back to normal mode.

Cheers, Ed

 

Back to Normal mode here too - No issues there. Im sure Kev and team will have it sorted soon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well now the in screen menu works now but I can't pan.Guess I'll used the menu until its fixed.

 

My hat is working now. There was a second up that.

Edited by reecemj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still not working for me - It works if I turn off advanced simulator features - But I really want to try the static cams. Without disabling advanced simulator features, I just cant get chaseplane to work at all.

Cant move with keyboard or hat switch

misconfigured message

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to all! 

 

have the same problem, back to V0.1.91 and work. any solution for the experimental?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to all! 

 

have the same problem, back to V0.1.91 and work. any solution for the experimental?

 

Thanks

 

Hi, I finally got it to work, but with some trouble anyway.

Start your ChasePlane in experimental mode and make sure is updated to the latest version (0.1.503), for me it's working a lot better now.

I'm having trouble sometimes with corrupted views, and what I'm doing is leave P3D and re-start to see it that cures the issue. I'm working on it.

I don't know either how to put the hat switch of my joystick to pan in external views. If someone knows, please help!

Cheers, Ed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright,

 

Pushed some changes today that might help me identify the issue.

 

While in ChasePlane, type debug1 and you will see numbers appear on the left navigation bar.

When you are experiencing the "aircraft misconfigured" issue, report those numbers here along with the currently selected camera mode. A screenshot of the ChasePlane interface can also do the trick!

 

Type the same command to make those numbers go away.

 

That would help me tremendously.

Best Regards,

Keven

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good day and happy new year to all!

 

After reinstall with the fix work fine, but this is my picture.

 

Thanks!

 

Chaseplanetest1.pnghosting imagenes


Just downlaoded the latest update you have pushed.

 

Here are my numbers when in the cockpit view

 

Chaseplane.png

 

Chaseplane.pngimage share

 

what version of P3d have? My vas is much higher than yours. How is it possible?


How is it possible?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's mine:

 

0   0   0   0   0

0   0   0   0   0

 

               2.4307

             78.3798

           260.0000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good day and happy new year to all!

 

After reinstall with the fix work fine, but this is my picture.

 

Thanks!

 

Chaseplanetest1.pnghosting imagenes

 

what version of P3d have? My vas is much higher than yours. How is it possible?

How is it possible?

Its currently showing 0.00gb so dont read anything into it, dont think the VAS monitor is working either

Share this post


Link to post
Share on other sites

0.1.506 unusable here. Nothing seems to work mouselook, keys, view switching nothing.

Did not get a aircraft misconfigured like in 503.

MenEhD3.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this