Vargveum

FSLabs A320 wrecked my P3D?

Recommended Posts

So, I installed the A320 on P3D v4.1 and all of a sudden the sim is lagging every few seconds. Basically unflyable.

This is regardless of which aircraft I am using and how much I fiddle with the graphics settings. Before I installed FSLabs, the sim was really smooth. I've uninstalled the bus and the spotlights, but the problem persists. Any one else noticed something similar? 

 

 

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I don't own the FSLabs A320 myself, but as I understand it, it's only for P3D v4.1, so if you use it in P3d v4.0, could that be the problem you have?

<sorry, just noticed that you mention it's with every aircraft you use, so ignore the above please :-)

 

 

Share this post


Link to post

Did you wipe all traces?

I wonder if its only due to spotlights. Its hard for people to admit their >135 $$ addon is anything less than perfect, so i hope you get some straight answers on this.

Edit: try delete the p3d.cfg maybe?

Edited by sparkie66

Share this post


Link to post

Roland, thanks.

Little sunday morning update;  I deleted shaders, cfg, reinstalled nvidia driver, reinstalled client, content etc. Finally ended up wiping P3D completely. Just reinstalled this morning but the results were the same with huge stutters and everything default. 

Finally, in a moment of desperation, I took out the vacuum cleaner and went to work inside the cabinet... And lo and behold... Smooth as butter again and we're back in business as far as I can tell.  

Feel a little bad for questioning FSL but that install was the only thing that corresponded perfectly with this issue.  

So there you have it. Just get rid of the dust! :) 

Share this post


Link to post

Did you follow the instructions guide pdf, and add the exclusions on your anti-virus software?
What are your system specs?

What OS. What A.V?

 

 

Share this post


Link to post
18 minutes ago, Vargveum said:

Roland, thanks.

Little sunday morning update;  I deleted shaders, cfg, reinstalled nvidia driver, reinstalled client, content etc. Finally ended up wiping P3D completely. Just reinstalled this morning but the results were the same with huge stutters and everything default. 

Finally, in a moment of desperation, I took out the vacuum cleaner and went to work inside the cabinet... And lo and behold... Smooth as butter again and we're back in business as far as I can tell.  

Feel a little bad for questioning FSL but that install was the only thing that corresponded perfectly with this issue.  

So there you have it. Just get rid of the dust! :) 

Lol. Good to hear! I always keep a can of compressed air close, for the occasional spray. 

Pc's can be vacuum cleaners, collecting a ton of dust.

 

Edit: to add to what jude mentioned. I personally just completely disable av when simming and enable again after. Avs can cause stutters also

Share this post


Link to post

Jude, thanks for your input. Yes, I have AV off for the applicable folders. Actually flew the bus a couple of times with no issues before, apparently, dust put an end to the fun.  FSLA320 is aquitted from my point of view now.

Share this post


Link to post

So your Dust wrecked your P3D, not FSL A320 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
2 hours ago, sparkie66 said:

Its hard for people to admit their >135 $$ addon is anything less than perfect

Why would it be? If people pay more they expect higher quality. 

Or are you just too poor? I don’t understand those types of comments towards people who buy a certain addon -.-

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
7 minutes ago, swiesma said:

Why would it be? If people pay more they expect higher quality. 

Or are you just too poor? I don’t understand those types of comments towards people who buy a certain addon -.-

Even a $1000 add on will have trouble performing if you don't invest in hardware. It's a sad reality but a reality never the less. Some people forget that without a great system and proper hardware and maintenance it simply will not matter how good or bad your add on is you will have issues within the experience. 

Share this post


Link to post
7 hours ago, Nyxx said:

So your Dust wrecked your P3D, not FSL A320 

Yes, I'd say so! (well, unless I knocked something into place up in there)  

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now