turner112

X-Plane won't launch after 11.20vr2 update

Recommended Posts

Gets stuck right at the beginning of startup on "Will initialize plugins"....

Any suggestions to get it going?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Quick follow-up... FlyInside plugin seems to have been causing it. I ran the demo a while back and the FlyInside plugin folder was still in there.

Looks like it's running OK after removing.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there... crashed after trying to get into graphics settings, so yeah... maybe.

I'll try that - however, tried setting up a flight with the ultralight, and got a "X-Plane is totally out of memory" error with a CTD.

Disabling Reality XP gauges got it to run.

However, with mouse control activated, trying to disable the VR headset button doesn't work.

Is there a way to revert to a previous build without re-downloading/installing the whole thing?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, turner112 said:

Is there a way to revert to a previous build without re-downloading/installing the whole thing?

Yes, just run the installer with the beta box unchecked and it should revert to 11.11, which is stable.

John

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue,deleted my custom scenery and aircraft folders,still no joy,might have to go back to 11.11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here as well, I updated to the latest beta and X-Plane would crash at the loading screen. Tried a few times, no luck. Not worth my while to figure it out, I just unchecked the beta and reverted back. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

They are aware of the issue and looking at a quick turn around, as AA is broke  and a few other things.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

They released VR3 release notes so hopefully a fix is coming soon.

"

VR3 was an emergency patch for crash issues.

XPD-8945 Enabling VR Mouse in non-VR mode loses mouse clicks.

XPD-8947 Fix for scenery shadows always being.

XPD-8949 Fix for plugins crashing at start.

XPD-8950 Fix for CH Pro Pedals being broken on Windows due to inferring a centered axis type where there was none."

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/11/2018 at 4:56 AM, turner112 said:

Quick follow-up... FlyInside plugin seems to have been causing it. I ran the demo a while back and the FlyInside plugin folder was still in there.

Looks like it's running OK after removing.

..yes. Fliyinside is the reason, once removed (almost) all is well, just wondering where the VR Check Box gone to.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now