Seralia

PMDG 747v3 CTD P3D v4.2

Recommended Posts

Hey Guys,

after the Update to P3D v4.2 the P3D crashes to Desktop without any error message. I try to load the 747v3. At the Moment when i usually spawn and the Sim begin to load the panel - the screen stay black and after a few seconds the P3D crashed to Desktop. There is no Report in the Eventmanager and i recive no Message. Every other Plane Like A2A or so works fine.

If i first load another standart or A2A Plane and switch after this to the 747v3 it works so far, at least i got no CTD

Are there any Issues or crashes known?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

18 minutes ago, Seralia said:

Are there any Issues or crashes known?

What is the default flight in your sim? What is spinning in the window when you first load the sim?

Full names - first and last - in the forum, please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The P3D is default loading with the F-22 Raptor and the Eglin AFB (KVPS), Runway 19.

i reinstall the 747v3 but it is still the same CTD

my name is Andre Würzburger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here. Default is the F22 at KVPS. No initialization, nothing except a black screen then CTD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running fine for me after updating p3d.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Boomer said:

Running fine for me after updating p3d.

Weird. I even did a full reinstall just for 4.2, but stuff always seems to go wrong somehow.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

my friend got also problems with his DC6... big lags by every click or activity.... till CTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issues. Try loading the default F-22 and switching to the 747, works for me.

Vincent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same Problem, but with almost every addon aircraft. PMDG, A2A, TFDi, ok the A320 doesn't work at all.. funny.. back to 4.1, enthusiasm retained... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

The 777 looked like it was going to have the same problem hung for a while longer on black screen after loading, but then loaded fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote
19 minutes ago, CptVince said:

I'm having the same issues. Try loading the default F-22 and switching to the 747, works for me.

Vincent

I only had to load the default F-22 once to get the 747 to load. Since then I have restated 4.2 and can successfully run the 747 without having to first load the default flight. 

I updated the p3d client only...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here. And like the OP, if I load a default airplane first, i.e., the Mooney, I can then switch to the -400 without the CTD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It’s comforting to know I’m not alone with this issue, hopefully we’ll get some clarification as to how we can solve this!

Kyle, don’t you dare say anything about this not being your code:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now