Jump to content

Sign in to follow this  
Jockos

nvidea GTX Driver 417.35

Recommended Posts

Folks

I am running Prepar at 4.4

Has anyone had any experience with 417.35 and 4.4?

Alternatively, can anyone give me a fairly late driver version that they are have success with on Prepar 4.4

Appreciate any assistance.

Cheers


Jock McIntyre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why not just try it? You can easily go back if you have any issues. What works on one CPU/MB/GPU combination may not work on another so asking for recommendations is only really valid if you have an identical system and software. You only need to look back at the similar topics where one person praises a driver only for others to say that it caused them problems.


 i7-6700k | Asus Maximus VIII Hero | 16GB RAM | MSI GTX 1080 Gaming X Plus | Samsung Evo 500GB & 1TB | WD Blue 2 x 1TB | EVGA Supernova G2 850W | AOC 2560x1440 monitor | Win 10 Pro 64-bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running 417.35 and am having some issues.

Just wanting to know if others are experiencing any problems.

Probably did not explain myself that well.  Sorry.


Jock McIntyre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the response folks.

So glad 417.35 is treating you well 'Mulgrave'

I hold my head in shame!

I did a clean install of 417.35 with DDU.  Dumped the Shaders folder but forgot to delete the cfg!!

Since done that and I have been flying for 45mins without a hitch.

Not holding my breath but it is looking ok.

Cheers


Jock McIntyre

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Jockos said:

I did a clean install of 417.35 with DDU.  Dumped the Shaders folder but forgot to delete the cfg!!

I know about deleting the shader cache, but wasn't aware there was a .cfg file we were to delete after updating our video drivers.  I have only ever deleted shaders and have never had a single issue.  Can someone please please clarify?



Doug Miannay

M1mhPJG.png 1BV5Kt7.jpg

PC Specs: i7-8700K (OC 5.0GHz - HT Off) | ASUS Maximus X Hero Z370 | Corsair Hydro H150i Pro Cooler | ASUS STRIX-RTX2080TI-11G | 32GB G.Skill DDR4 TridentZ RGB 4000Hz  | Samsung 960 Pro 512GB M.2 (OS/Apps) | Samsung 960 Pro 1TB M.2 (Sim/Games) | Corsair H1000i PSU | Fractal Design Define R6 Blackout Case | Win10 Pro x64

Addons: Many Orbx Products | Many FSD/FB/FT/PacS/LatinV/Aerosoft Airports | ASP4/ASCA | UTL at 35% | ChasePlane | PMDG/FSL/A2A Aircraft

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
56 minutes ago, dmiannay said:

I know about deleting the shader cache, but wasn't aware there was a .cfg file we were to delete after updating our video drivers.  I have only ever deleted shaders and have never had a single issue.  Can someone please please clarify?

Yes, I'm curious why  a cfg needs deleting after a driver update. Is that official L-M guidance? And which cfg? There are several.

Edited by Ray Proudfoot

Ray (Cheshire, England).
System: P3D v4.5, Intel i7-8086K o/c to 4.6Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” UHD monitor.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

While I don't delete the cfg file, I edit it and delete the [DISPLAY.Device.NVIDIA.....] prior to running P3D after a new driver update is done. This removes a lot of unexplained issues that sometimes occur when this step is not done.

Edited by mario340500

Mario Lobo

 

P3D v:4.4| Win 10 Anniversary x64 pro | ASUS Z170 PRO GAMING | i7 6700K@ 4.6Ghz(OC) | Thermaltake Water Extreme 3.0 | G.Skill RipJawz V 16GB (2x8GB) DDR4-2666, 15-15-15-35 @ 1.2v | ASUS STRIX GTX1080 TI - 11GB | 1x SAMSUNG PRO 950 Nvme SSD 512GB | 1x SAMSUNG Pro 850 1TB SSD | Tt ToughpowerXT 875W | CoolerMaster HAF X Tower

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Ray Proudfoot said:

Yes, I'm curious why  a cfg needs deleting after a driver update. Is that official L-M guidance? And which cfg? There are several.

p3d.cfg one, though i never delete it after video card driver update


Ivan Majetic

MAXIMUS X HERO, i7 8086k 4,8 Ghz, Corsair H100i v2, ASUS STRIX GTX1080Ti OC, G.SKILL TridentZ DDR4 32 Gb, WD HDD 2TB, SAMSUNG 840PRO, SAMSUNG 850EVO, SAMSUNG 970EVO Plus, ASUS PG348Q

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Johnny19 said:

p3d.cfg one, though i never delete it after video card driver update

Neither do I. I'd love to know the reasoning behind that decision.

  • Like 1

Ray (Cheshire, England).
System: P3D v4.5, Intel i7-8086K o/c to 4.6Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” UHD monitor.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allow me to attempt to explain this, folks.

It is all rather embarrassing!

I did the 4.4 Client update only.  Flushed the Shaders and deleted the p3d.cfg, as I believe you should.

The following day, I decided to do ‘Content’ for 4.4.

I did NOT do shaders and the .cfg.

I think this is possibly where I erred.

Since that time, I have had Blue Screens, CTD’s, NTDLL’s abound all pointing to Drivers.

As my vid driver was rather old, I suspected that and updated to the latest release 417.35.  I flushed the Shaders but continued to have all above mentioned errors.

For some reason, I also decided to delete the p3d.cfg file as well. 

Reasoning can often lead to odd things at my age!!

 

As already hinted at, on reflection, I believe that it is not necessary to delete the cfg file on a driver change, only Shaders.

Well I did delete the cfg and I think that is what I should have done after the ‘Content’ upgrade.

I guess that is luck but comes with considerable embarrassment.

 

On the positive side, I have just completed a 2 hour flight YBBN-YMML without a hint of any sys problems.

I am happy and my apologies for confusing the ‘masses’.

Cheers

  • Like 1

Jock McIntyre

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jockos said:

I am happy and my apologies for confusing the ‘masses’.

Not a problem at all, my friend.  This is a place for learning.  Enjoy!



Doug Miannay

M1mhPJG.png 1BV5Kt7.jpg

PC Specs: i7-8700K (OC 5.0GHz - HT Off) | ASUS Maximus X Hero Z370 | Corsair Hydro H150i Pro Cooler | ASUS STRIX-RTX2080TI-11G | 32GB G.Skill DDR4 TridentZ RGB 4000Hz  | Samsung 960 Pro 512GB M.2 (OS/Apps) | Samsung 960 Pro 1TB M.2 (Sim/Games) | Corsair H1000i PSU | Fractal Design Define R6 Blackout Case | Win10 Pro x64

Addons: Many Orbx Products | Many FSD/FB/FT/PacS/LatinV/Aerosoft Airports | ASP4/ASCA | UTL at 35% | ChasePlane | PMDG/FSL/A2A Aircraft

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

NVSurround cannot be engaged. Clicking on the Apply button does nothing...( 2x 4K )

 

Edited by GSalden

Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...