Jump to content

Sign in to follow this  
pred02

UT Live Does not inject traffic

Recommended Posts

Hi,

I have been using UT Live 1.1.1.0 for about a year now, no problems. I started to notice that it stopped injecting AI traffic a couple of days ago. The UTLiveclient.exe is running and I see UT Live in the add on menu. I did a de-install and install but this persists. Sometmes I open UT live.exe and when I shut UTlive.exe down soemtimes the AI aircraft start injecting just fine. But then when I restart P3D it goes back to not working.

Does anyone have any ideas/hints why this is working sporadically?

 

Thanks

Share this post


Link to post

I'd look at any addon you have installed or updated recently to see if they modified the traffic.bgl and/or added an incompatible AI aircraft.

Vic

 


 

P3D#1 - 7700K 5.0g ROG X270F 3600 15-15-15 - EVGA RTX 2080ti 1000W PSU 1- 850G EVO SSD, 2-256G OCZ SSD, 1TB,HAF942-H100 Water W1064Pro
40" 4K Monitor 3840x2160 - AS16, ASCA, GEP3D, UTX, Toposim, ORBX Regions, TrackIR
P3D#2 - 3770K 4.7g Asus Z77 1600 7-8-7 GTX1080ti DH14 850W 2-1TB WD HDD,1tb VRap, Armor+ W10 Pro 2 - HannsG 28" Monitors
 

Share this post


Link to post
22 hours ago, vgbaron said:

I'd look at any addon you have installed or updated recently to see if they modified the traffic.bgl and/or added an incompatible AI aircraft.

Vic

 

Both of them wouldn't make any difference to the issue hes got. 

I remember ank had a similar problem last year I think 


 

 

Share this post


Link to post

Hi,

Just following up because i still cannot find a solution to this problem even after de-install and re-install. The way I get around it is, I load up a flight in P3D (no traffic), then I save and quit. I then manually load the UTLive thick client and sometimes it starts injecting traffic but not a fool proof method.

 

any help would me much appreciated. @Ank

Share this post


Link to post

Did you make any change to FSUIPC (registered) AI traffic limiter by any chance without realising it?

Did you limit your traffic in P3D and/or UTLive?


Jean-Claude 

Share this post


Link to post

I've had this issue intermittently and I've never been able to solve it.  It looks to me like it's related (how I'm not sure) to scenery updates - whenever I install a new scenery, the problem resolves, then comes back.  My workaround is to start UTL by hand - after P3D loads, I launch UTL, then the UTL client.  It seems to work after that.  Kludgy, but it gets the job done.  I keep telling myself to blow it up and move over to the AIG One-Click Installer, and maybe I'll do that as soon as I get over my latest flirtation with X-Plane.  Sorry not to be more helpful, but maybe there's a hint in there somewhere that helps somebody fix it.



Alan Ampolsk

"Ah, Paula, they are firing at me!"
-- Saint-Exupery

Share this post


Link to post
1 hour ago, Alan_A said:

after P3D loads, I launch UTL, then the UTL client.

No need to run UTL, it's just a Control Panel. The UTL_client is what needs to be running to inject traffic. 


Dave Hazell

i7-8700K, 16gb DDR4 3200,  GTX1080Ti, Win 10, P3d V4.5

Share this post


Link to post

Ah, good to know - happy to save a step.

Just ran a P3D session and UTL launched with no problems.  Hadn't made any scenery adjustments, but I did disable FS2Crew for the NGX just before I launched P3D.  So... some bad mojo involving .cfg files in some way?  I'm stumped...



Alan Ampolsk

"Ah, Paula, they are firing at me!"
-- Saint-Exupery

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...