Jump to content

Sign in to follow this  
FlyingInACessna

Blue bar won’t move (pre-download)

Recommended Posts

Does anyone else have any their screen stuck on the pic of the TBM with a blue bar that has moved approximately 1/4 of the way? It hasn’t moved for 5-10 mins. Restarted installer 5 times now. Sometimes different windows will come up with prompts regarding file location / settings each time I start up, but it always ends up stuck on this blue bar.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, JughedJones said:

just chill

Not helpful... I’m seeing everyone else here cruise with their downloads and I can’t even find a way to start mine!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. I have a 1gb down that is not moving at all. Monitoring the connection it is not recording any movement although it shows it as active.

I can surf the net at full speed. 

MrBill

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this problem a few times after I aborted the install when it was installing on the wrong drive.  A simple reboot fixed it in my case!

Now installing on my dedicated Flight Simulator D drive hopefully!

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, FlyingInACessna said:

Not helpful... I’m seeing everyone else here cruise with their downloads and I can’t even find a way to start mine!

I'm sorry, brother. 

 

I figured it out if you're working steam too. 

 

Just cancel it and try again till MS asks you where you want to install. 

 

If its not the default drive for you... make a new folder.  I called mine MSFS.    (WHACKY I know.)

 

I'm downloading at great speeds now.  

 

hope it helps and sorry for being a dink. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem. I rebooted then relaunched MSFS as administrator. It loaded past where I was stuck in a flash and now i'm downloading the 95GB of content... forever!


Chris Lezama

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, truthknown said:

I had the same problem. I rebooted then relaunched MSFS as administrator. It loaded past where I was stuck in a flash and now i'm downloading the 95GB of content... forever!

Out of curiosity, did you get the Premium Deluxe version too? I saw 127 GB on the MS store but it’s only downloading 95 GB in the installer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, JughedJones said:

hope it helps and sorry for being a dink.

No worries & glad to hear your install is going well 🙂 I’m stuck here under 1 GB still and it’s progressing quite slowly. I’d approximate it at 2-3 MB/s in the installer but task manager is showing 15-20 MB/s. I think MS servers are limiting me because I went on speedtest while the download was happening and the receive rate surged to 50 MB/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, fogboundturtle said:

if the blue bar doesn't move. restart.

Did this 5 times to no avail. If the blue bar doesn’t move, you’ve got an issue on your hands. For me it was (1) Xbox Game Bar needed updating in the MS Store and (2) I needed to run as an administrator. Doing these two things made it progress immediately with no hold up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, mrbill38119 said:

I'm having the same problem. I have a 1gb down that is not moving at all. Monitoring the connection it is not recording any movement although it shows it as active.

I can surf the net at full speed. 

MrBill

Started out with a Windows insider Build and it wouldn't work with the installer. Wiped drive and started with a new windows because I was still tied to the preview. Rebuilt most of the settings and drivers. Finally I was ready to go when I got the stuck blue bar and took the excellent advice to turn it off. Now for the install. Now my install drive isn't showing up to install to and had to reassign several drive letters in disk management. Finally, I was really ready for the install and everything is installing great.

Thanks FlyingInACessna!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here...

I tried a lot of times, and blue bar still stop at the same point.

update Windows 10, run on Admin, turn off firewall and virus... and not work.

I dont know what happens.... i buy directly from Microsoft store 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    40%
    $10,070.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...