Jump to content

Sign in to follow this  
RodgerC

Constant CTD's

Recommended Posts

Don't know what is going on.  Never had anything like this happen.  I had 8 consecutive CTD's.  I have been flying the Cessna Longitude exclusively lately.  So I decided to fly the Carenado M20R.  That is the only change I made.  Consistently after I select the "Fly" button withing 30 seconds I get the CTD.  Finally I got 3 flights in and now it has started again. So today I changed nothing.  Had the M20R selected when the sim came up, uploaded the flight plan and again CTD.  Tried it again, again a CTD.  So out of frustration I just gave up.  The sim has been working perfectly for the last couple of months.  Guess the law of averages are catching up to me..... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, RodgerC said:

Don't know what is going on.  Never had anything like this happen.  I had 8 consecutive CTD's.  I have been flying the Cessna Longitude exclusively lately.  So I decided to fly the Carenado M20R.  That is the only change I made.  Consistently after I select the "Fly" button withing 30 seconds I get the CTD.  Finally I got 3 flights in and now it has started again. So today I changed nothing.  Had the M20R selected when the sim came up, uploaded the flight plan and again CTD.  Tried it again, again a CTD.  So out of frustration I just gave up.  The sim has been working perfectly for the last couple of months.  Guess the law of averages are catching up to me..... 

You flying in any particular area?


Bob Cardone         MSFS 2020   FlyVirtual.net    Piper Seminole

Avliasoft EFB2    ATC  by PF3    Mooney JF Arrow 3 TrackIR

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Bobsk8 said:

You flying in any particular area?

No, I had chosen a couple different areas but still keep having the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you get any error message in the event viewer? Lately I had some issues either 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, 737_800 said:

Do you get any error message in the event viewer? Lately I had some issues either 😞

No errors or anything just now you see, now you don't.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, RodgerC said:

No errors or anything just now you see, now you don't.

Have you tried using another server.? I still think this is all server related. I go for a week or two and all of a sudden it will be crash city for a day.

 


Bob Cardone         MSFS 2020   FlyVirtual.net    Piper Seminole

Avliasoft EFB2    ATC  by PF3    Mooney JF Arrow 3 TrackIR

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Bobsk8 said:

Have you tried using another server.? I still think this is all server related. I go for a week or two and all of a sudden it will be crash city for a day.

 

To be honest with you, don't know how to do that.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 minutes ago, RodgerC said:

To be honest with you, don't know how to do that.....

I haven't done it yet, but somewhere in the screen where you set up your flight, I think there is a server option. Not sure, maybe someone else can state where it is. I am flying now otherwise I would take a look. At the WELCOME screen (or any other screen with the top menu bar); choose the server by clicking on your Xbox Gamertag (also known as your username) and select one of the servers.

Edited by Bobsk8

Bob Cardone         MSFS 2020   FlyVirtual.net    Piper Seminole

Avliasoft EFB2    ATC  by PF3    Mooney JF Arrow 3 TrackIR

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, RodgerC said:

Don't know what is going on.  Never had anything like this happen.  I had 8 consecutive CTD's.  I have been flying the Cessna Longitude exclusively lately.  So I decided to fly the Carenado M20R.  That is the only change I made.  Consistently after I select the "Fly" button withing 30 seconds I get the CTD.  Finally I got 3 flights in and now it has started again. So today I changed nothing.  Had the M20R selected when the sim came up, uploaded the flight plan and again CTD.  Tried it again, again a CTD.  So out of frustration I just gave up.  The sim has been working perfectly for the last couple of months.  Guess the law of averages are catching up to me..... 

Please list the Addons you have in your Community Folder.


Intel Devil's Canyon 4790K@4.6, EVGA 1080 Ti Gaming OC, 16 GB 2300Mhz and a bunch of SSD's to run it all. And wings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 minutes ago, Will Fly For Cheese said:

Please list the Addons you have in your Community Folder.

Way too many to list.  Not concerned about the Community Folder.  Haven't added anything in a while.  No reason to suspect anything in there.  Sim has been working flawlessly until yesterday.

Edited by RodgerC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Back in the sim, but can't seem to find anywhere or any way to change servers.  Have just had 2 more consecutive CTD's.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

That's okay. Just let's have them. (there'll be a rogue in there somewhere)

Edited by Will Fly For Cheese

Intel Devil's Canyon 4790K@4.6, EVGA 1080 Ti Gaming OC, 16 GB 2300Mhz and a bunch of SSD's to run it all. And wings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, Bobsk8 said:

I haven't done it yet, but somewhere in the screen where you set up your flight, I think there is a server option. Not sure, maybe someone else can state where it is. I am flying now otherwise I would take a look. At the WELCOME screen (or any other screen with the top menu bar); choose the server by clicking on your Xbox Gamertag (also known as your username) and select one of the servers.

Just changed the server from east usa to west usa, same thing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if it'll help but, I was having CTD problems using Saitek pro rudder pedals, I removed them and problem went away.

Seems there might be usb or driver problems with them, at least for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 minutes ago, christb said:

Not sure if it'll help but, I was having CTD problems using Saitek pro rudder pedals, I removed them and problem went away.

Seems there might be usb or driver problems with them, at least for me.

I have those rudder pedals.  I'll try that.  Thanks.  EDIT - Nope not the rudder pedals

Edited by RodgerC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    47%
    $11,805.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...