Jump to content
Sign in to follow this  
Zimmerbz

Loading Sim

Recommended Posts

Is anyone else having issues where half way into loading the sim, the sim freezes and the only way to get out of it is CTRL ALT DEL?  What I thought was limited to DD Chicago and or FSDT ORD, is starting to happen at other places.  Today i couldn't load Flightbeam PDX.  How do I know where I can or cannot load?  Thanks!


Intel 6th Gen Core i7 6700K (4.6GHz Overclock) Quad Core//16GB Kingston DDR4 SDRAM 2400MHz//Graphics Processor: RTX 2070 Super
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it happens every time I try a flight from KSEA (Seattle).


| Intel I9 10900K | Corsair 32Gb 3200MHz | Asus Rog Strix OC 2080Ti | Samsung 970 EVO Plus 1TB |

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, had it happen @ KDCA & KORD (both addons).  Loaded up at other addons (payware & freeware) with issues).  Figure this is the new CTD.  😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugh... Happens to me at FSDT ORD, Flight Beam PDX and Denver. I was able to load default PHL and RSW, as well as DD DCA.  Maybe it is an issue with certain 3rd parties?  Rather annoying.  Anyone able to fly into those airports or does that CTD?  LatinVFR seem to be working from what I can see


Intel 6th Gen Core i7 6700K (4.6GHz Overclock) Quad Core//16GB Kingston DDR4 SDRAM 2400MHz//Graphics Processor: RTX 2070 Super
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else having this problem ?


Intel 6th Gen Core i7 6700K (4.6GHz Overclock) Quad Core//16GB Kingston DDR4 SDRAM 2400MHz//Graphics Processor: RTX 2070 Super
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think this is an issue that came just after SU5 for some (no idea to how many) people. I was about to get crazy trying to detect why this was happening and found no specific add-on/mod that could cause it, so ended up thinking it was a MSFS server-related issue, congested?, maybe...


Cheers, Ed

MSFS Steam - Win10 Home x64 // Rig: Corsair Graphite 760T Full Tower - ASUS MBoard Maximus XII Hero Z490 - CPU Intel i9-10900K - 64GB RAM - MSI RTX2080 Super 8GB - [1xNVMe M.2 1TB + 1xNVMe M.2 2TB (Samsung)] + [1xSSD 1TB + 1xSSD 2TB (Crucial)] + [1xSSD 1TB (Samsung)] + 1 HDD Seagate 2TB + 1 HDD Seagate External 4TB - Monitor LG 29UC97C UWHD Curved - PSU Corsair RM1000x - VR Oculus Rift // MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win 10 Home x64 - Gaming Laptop CUK ASUS Strix - CPU Intel i7-8750H - 32GB RAM - RTX2070 8GB - SSD 2TB + HDD 2TB // Thrustmaster FCS & MS XBOX Controllers

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has happened to me a few times and it has always turned out to relate to something in my community folder.

I have quite a lot of files in there and I probably need to cull it a bit, but it takes a while to work out which addon is causing the issue.  A couple have failed as a result of sim update 5.

  • Like 1

Ryzen 5600X, AM4, 6 Core 12 thread - Nvidia 3070 founders edition - 32 Gig RAM - Windows 10 64 bit MSFS 2020 Premium Deluxe Edition Resolution 1920 x 1080

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, cianpars said:

This has happened to me a few times and it has always turned out to relate to something in my community folder.

I have quite a lot of files in there and I probably need to cull it a bit, but it takes a while to work out which addon is causing the issue.  A couple have failed as a result of sim update 5.

Why are you not using the great Addons Linker app?  Using that app I only position mods into Community that I need for each specific flight.  It is so quick and easy.


Frank Patton
MasterCase Pro H500M; Z490 WiFi MOB; i7 10700k 3.8 Ghz; H100i Pro; 32GB DDR4 3600; RTX 3070 TI 8GB; Gold RMX850X PSU; ASUS VG289 4K 27"
Honeycomb Alpha & Bravo, Crosswind 3's w/dampener.  
Former USAF meteorologist & ground weather school instructor. AOPA Member #07379126
                       
"I will never put my name on a product that does not have in it the best that is in me." - John Deere

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, fppilot said:

Why are you not using the great Addons Linker app?  Using that app I only position mods into Community that I need for each specific flight.  It is so quick and easy.

Interesting Where would I find that and is it easy to set up?


Intel 6th Gen Core i7 6700K (4.6GHz Overclock) Quad Core//16GB Kingston DDR4 SDRAM 2400MHz//Graphics Processor: RTX 2070 Super
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, fppilot said:

Why are you not using the great Addons Linker app?  Using that app I only position mods into Community that I need for each specific flight.  It is so quick and easy.

I could do, but as I do 90% of my flying in the UK, I have about 130 addons for that region in my community folder.  All my other mods are located elsewhere in folders for each country.  It takes a couple of seconds for me to switch my uk addons for say, Austrian addons using cut and paste and since they are on the same drive, pasting 130 files takes no more than a second. That's really why I've felt no need to use a linker.

What I probably need to do is split the UK into North and South, but I've not done so yet as very few of my mods are Northern.


Ryzen 5600X, AM4, 6 Core 12 thread - Nvidia 3070 founders edition - 32 Gig RAM - Windows 10 64 bit MSFS 2020 Premium Deluxe Edition Resolution 1920 x 1080

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did the hotfix fix this issue?  


Intel 6th Gen Core i7 6700K (4.6GHz Overclock) Quad Core//16GB Kingston DDR4 SDRAM 2400MHz//Graphics Processor: RTX 2070 Super
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,

I had this issue as well and running the sim just with a few mods. For me it was the PMS 50 GTN 750 Mod. I could only start a flight with Content.xml deleted. And yes, this issue's gone for me with the hotfix. Fingers crossed.

Take care

Mick


PC: Gigabyte X570 Aorus Ultra, AMD Ryzen 9 5900X / PBO, EVGA FTW3 Ultra 3080 TI, DDR4-3200 G-Skill Ripjaws V 16GB x 4, Corsair HX 1000, Windows 10 Pro on CT500MX SSD, CT1000P m.2 SSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    53%
    $13,405.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...