Jump to content

cj-ibbotson

Members
  • Content Count

    299
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cj-ibbotson

  1. Unsure what you mean because Device Hung crashes ARE in P3Dv4 and have been for many years. I started getting them on my 1080ti from v4.2 I think a few years ago. Chris
  2. Do MK Studios even have a support system as I contacted them on Thursday about the issues of Runway 28 still existing and they have not replied in any shape or form? Yes I can make it work using ADE but I shouldn't have to do that. Their website has a simple contact form, no forums or support ticket system from what I can see. Chris
  3. Hi guys I thought Id chip in here after buying MK-Studios Dublin a couple of weeks ago. When I got it the current version was 1.01a which included the so called fix for AI aircraft not taking off on Runway 28. They either stopped at the hold short and remained there or moved onto the threshold and got stuck there resulting in all landing aircraft to go-around. I tried some tweaks mentioned here and managed to get it to sort of work better but not all the time. I was using UTL but with FLAI aircraft injected into it. Version 1.02 has just come out so I uninstalled 1.01a, installed 1.02 but still had the same problem, I disabled the tweaks I had done in ADE by renaming all the EIDW files it had created. I also removed FLAI as I had noticed I often got ntdll crashes. Still the same problem. The first aircraft might take off fine but then all others just freeze. Going to contact the developer 😞 Chris
  4. Website works for me but not PTA, it requests an activation which it says has failed. Chris
  5. I'm puzzled how this works to stop long pauses because it's the SIM requesting the active scenery library be scanned rather than something Windows is doing. I'll give it a shot though my long pause locations have moved since v4.4 They were in a few repeatable locations where the SIM would completely stop for at least 8 seconds if I had all my scenery active. Same occured even with every setting on Mon or switched off. I since started using a scenery configuration editor. Will do no harm testing this I guess Chris
  6. I'm fairly new to Chaseplane but had set up some cameras on a few planes, had to reinstall my sim month or so ago after formatting my system and no settings or cameras were re-imported when I reinstalled Chaseplane etc. It did confuse me as I too believed it was all linked to your account. Chris
  7. It should be available if you click on the legacy link on the download page Chris
  8. Lol, Ive just updated the Client and Content. Ran Prepar3D to generate files etc. Closed the sim then ran PTA. A backup was made but when I open the RD preset, of even your own included one I get the following error when applying it. Applying [Urban areas lighting at night] to D:\Lockheed Martin\Prepar3D v4\ShadersHLSL\GPUTerrain.fx ERROR applying tweak [Urban areas lighting at night] Problem with patch #0 - Patched block not found. Chris
  9. Wow thanks Matt. Will update P3D now...and I was just about to go to bed lol Chris
  10. Some folks really must get their priorities in life sorted out. Complaining because one tiny aspect of an app, a low cost app I may also add, isn't quite functioning correctly. Given the rest of PTA functions fine and radically changes the look of the sim I am pleased with it and has been well worth the £15 I paid for it a couple of years ago. Like Matt says 4.5 is due out very soon. Anyone who isn't happy should just restore the awful default shaders and stop complaining. Chris
  11. I've just logged into the forum to check this very issue as I too noticed it last night. I'm currently rebuilding my sim after formatting my system. Applied one of the PTA presets from Skyforce3D and noticed these boxes, think I also got it on an RD preset though cant be sure as doing a lot to set the sim up. Restoring shaders removed the boxes and so did reapplying the presets but with one of the water tweaks disabled, not at home at the moment but think it was water reflection? Chris
  12. Matt I didn't mean any disrespect so please forgive me as it's not in my nature. I love PTA and whilst the missing water tweak hasn't bothered me I was a little concerned about the future of PTA given how P3D is evolving. I appreciate you are a busy man. Chris
  13. The silence is not looking good. Looks like we may have to change to Tomatoshade etc when v4.5 is released. I've always been reluctant, not just because we bought PTA, but because Tomatoshade comes with its own issues and performance loss if aircraft reflection profiles are used. Chris
  14. I reinstalled Chaseplane and it all seems to be fine and allows me to type camera names, a strange one. Chris
  15. Morning, I'm a new user to Chaseplane which I purchased and installed yesterday. I cannot seem to add preset camera positions. If I move the camera to a new position e.g. right seat and press the '+' symbol to add a preset, a pop up appears asking me to enter a name but I cannot type anything at all in this box, nothing happens. I have rebooted the system, keyboard works fine and works in the sim but in the Chaseplane UI it does nothing. This is for any aircraft. I watched a few tutorial videos last night in case I was doing something wrong but cannot get it to work. Any ideas what is disabling my keyboard when the UI is open? Chris Ibbotson
  16. Just returning to this thread as I haven't been using my simulator in many weeks. As Orbx extended their sale by a further 24 hours I decided to purchase True Earth Netherlands for about £15 which is a bargain. I cannot see me investing in other TE regions as the sheer storage space required is enormous and the only feasible way to install them is on the old mechanical hard drives which to me is a step backwards. Orbx is getting a lot of the blame for these Long Pauses, I know I got them simply by installing and having only their full fat regions and global products installed and nothing else. Long pauses occured regardless of the sims settings, even with every slider to the left...the sim looked so ugly but still paused for up to 8 seconds at set test locations. It also happened when I formatted my system and installed Windows 7 as test when I thought something had messed up Windows 10, I'm back on W10 but the issue is exactly the same. True Earth has got me thinking about the future of Prepar3D and the direction ORBX are taking. We already have a messed up sim which simply cannot cope properly with too many add on sceneries. It is indexing the active scenery library when you cross certain lines when flying over scenery and causing lengthy pauses from 1 - 8 seconds (these are not stutters). Orbx's full fat regions are huge compared to many other scenery packages from other companies so what impact will True Earth have on long pauses? I am currently downloading a 72GB zip file to install tomorrow, I can only imagine it will make the pause problem worse and with more TE packages in development the landclass method maybe a thing of the past. Any thoughts? Has anyone with a large amount of other sceneries carried out tests with no Orbx scenery installed or active to see if the indexing problem still exists? Chris
  17. I've been following and engaging with this thread in a hope that some common software or other technical issue will come to light, Pete is one of the most respected developers in this field and I always hoped he would find a way of catching the error as its so similiar to the old G3D.dll crashes. If its simply 'your card is faulty' then each and everyone of us might as well give up on this thread and go out and buy a new card or get those RMA's requested. I've just seen so many with this crash (especially on Facebook groups) to believe 100% we have hardware failure. I think the fact that we have a huge guide on crashes just shows it's not a stable platform for many and I resent that its always blamed on user error. I really dont want to RMA it due to having to go to bloody Hong Kong but they would need to do more strenuous tests than simply running off the shelf stress tests otherwise it will show up as being fine and be returned straight back to me. Ive learnt a lesson when I bought this card and that is despite buying from the largest UK Retailer to make sure there is support in the UK should something go wrong. RMA will have to wait to the new year Chris
  18. Jim I NEVER overclock my gpu for P3D yet you keep saying that...why is that, is it to add credence to your CTD Guide as being the likely cause? I have always stated that even when it is run on default or underclocked speeds it still fails in P3D yet like so many on this thread it works perfectly fine on everything else. Are other members subject to these same belittling comments as I dont see it? Others have changed or purchased the latest hardware yet still have this crash...are they all faulty too? I only ever stated I did test overclocks on other stress tests just to prove the card appears to run perfectly well and not crash or overheat. You also keep stating I demand higher settings because I bought an expensive card...again untrue as the crashes also occured on an entirely default installation on default settings with zero addons installed or running. Even Time Spy brought Rob's pc to its knees yet mine passed at 4K on its extreme stress test using default gpu speeds...please explain how my gpu, cpu or system did not fail? Its a Inno3D card and will have to be returned to Hong Kong. I seriously doubt they will test the card on Prepar3D so an RMA will probably be a waste of time given every single other program runs fine and passes tests. If it could be returned locally I'd do it but due to there being no UK or European place to return it to it means at least a 4-6 week turnaround and the costs of carriage which is non refundable. It needs returned to the retailer first (Overclockers.co.uk) who then return it to Inno if they approve the return for checking. I will raise an RMA in the new year but then what if they said there's nothing wrong with it? A possible waste of time, waste of money, business affected unless I buy another cheap card or use the onboard graphics which may not run software I need for my business etc etc Yes that was a different card and may fall into the lucky ones unaffected, and yes it may be a tiniest of faults in my own card that no other piece of software experiences so the question is why does no other piece of software, no other stress test detect any form of faults? I was only able to test my sons 1080 for 6 hours because he was only home from university for 2 days and I only briefly had access to his card. 6 hours isnt really enough as Ive had the crash after 14 hr tests, it is so random. Why can my system pass Time Spy on its 4K Extreme stress test yet P3D and only it fails and its not graphically intensive at all? That is why I have little faith in an expensive and very lengthy RMA process because they will not be using a sim that so few use to run tests. I will start an RMA after Christmas but given so many experience this crash including yourself with a brand new 2080 it leaves me extremely sceptical we all have hardware failures, this again reinforces my belief that the software, whether its LM, nVidia or Microsoft's Direct X has something in it which is not liking the tiniest of glitches our hardware may throw at it. I dont know anyone else personally who uses P3D to test in their computers so Im on my own, in fact I only know one other guy with a gaming pc and he uses XP11. I'm tired of being blamed for this fault on this forum and accused of overclocking my hardware then wondering why the sim crashes. Anyone with the tiniest hint of intelligence would remove all overclocks, restore all settings to default and then reinstall Windows all of which I have done with no luck. The fact that Admin here has to create such an extensive Crash to Desktop guide demonstrates P3D and FSX before it are such an unstable platforms. I've worked in Autocad for over 20 years and also with Photoshop and they very rarely crash
  19. Thanks for this, i googled it earlier and seen a video. I did notice it resumes normal behavarior if I close or restart Afterburner. Ill look at your video. Mine still fluctuates a little. When I pick the dot furtherest to the right on the curve it says 2025 mhz but in Afterburner it jumps about between 1980-2025 and has dropped down to 1770 min according to GPU-Z so its not locking completely. The only 'fix' that worked for me was reducing the gpu Power Limit to 70 or 75%, 100% guarantees a crash so testing now at 100% Chris
  20. That along with removing an overclock on the cpu was one of the first things I tested and all proved futile in past tests Im afraid. I recall lowering both the core and memory clock speeds by about 150mhz so that the boosted clock speed never exceeded the non factory overclocked speeds - 1607mhz I think Chris
  21. Im curious to know how you lock the clock speeds? I understand you can do it for the processor so that it always runs at its max but I wasn't aware its possible for the gpu. I would be keen to test it. Chris
  22. One of my earliest, out of 100s of tests, was a completely new Windows 10 installation and a default sim. No addons, no Windows updates, no Google Chrome downloaded either and I still got DXGI crashes. Coulg even get them just sitting on the runway. Sorry I've not been on much this week to being a victim of a crime so haven't fully caught up on the thread but wanted to reply to this comment. Chris
  23. I was getting long pauses with only ORBX regions and global LC/texture add-ons installed / enabled, no other airfields installed during tests. If it's not an ORBX problem then it sure is a major LM issue if just the above triggers the pauses. Chris
×
×
  • Create New...