Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

CPEPE

MANHATTAN X

Recommended Posts

Hi, Just so the guys who missed it as I did, MANHATTAN X, the minimum hardware required is at least duel core chip.Tony :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi, Just so the guys who missed it as I did, MANHATTAN X, the minimum hardware required is at least duel core chip.Tony :(
I have a dual core E6600 OCed to 3.3Ghz ...but everytime I fly in that area in about 10 minutes I get a CTD (insufficient memory). I already have the WinXP 2.5/3G memory switch.Manny

Share this post


Link to post
Share on other sites

With my Q6600@3.2/6G RAM/Vista64/BFG260I get some stuttering in the sound but accepted performance otherwise (12+ fps) no AI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a dual core E6600 OCed to 3.3Ghz ...but everytime I fly in that area in about 10 minutes I get a CTD (insufficient memory). I already have the WinXP 2.5/3G memory switch.Manny
Manny, Do I understand correctly, that you are running the Aeorsoft Manhattan scenery? I'm running almos the same as you ... E6700 at 3.6 Ghz with the 2.5/3G switch. I'm assuming you are getting a slide show when running. I just purchased Megascenery [but not installed yet] for New York. Then I saw the Manhattan scenery released. Sounds like I probably don't have enough horsepower for the Aerosoft. Are you getting a slide show when before the CTD?Thanks, Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't get within 10 miles of Manhattan X when my system runs out of available memory......preceded by frames lowering rapidly. If I try to start the sim anywhere in New York City or even at KEWR (Newark), I get a total SLIDESHOW and spikes in my video.I have a good system too that normally gives me great frame rates. It's a dual-core, 4 gig system purchased only about a year ago. Have an 8800Gt card, the very latest Nvidia Drivers, and a clean system (regular defragging).I uninstalled Manhattan X and will try to re-install it, but if anyone knows a way around this, I'd appreciate a tip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't get within 10 miles either. I have asked for help on the Aerosoft forum, but it seems there's nothing can help but the forthcoming update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aerosoft have now released the patch for ManhattanX.Konrad
Those of you guys who have the ManhattanX, please post here ASAP if you think the patch helps frame rates at all. I'm trying to decide whether or not to spring for it. My system specs ... E6700 at 3.6 gHz/8800GTX while pretty good for FSX in general, seem VERY marginal for what ManhattanX is demanding.Thanks ahead of time,Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downloading now....very slow download. I'm really looking forward to it, and will post about it's performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Downloading now....very slow download. I'm really looking forward to it, and will post about it's performance.
Thanks Stan ... looking forward. Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed ManhattanX + Patch. FPS increased significantly but in DX9 it is still a pain (fps around 15-20 but extreme stutters every 1-2 seconds). But, with DX10 - WOW! Runs very smooth now and even higher fps.specs: q6700@3.5, 4g, 260gtx, win7x64beta, FSXacc.Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just installed ManhattanX + Patch. FPS increased significantly but in DX9 it is still a pain (fps around 15-20 but extreme stutters every 1-2 seconds). But, with DX10 - WOW! Runs very smooth now and even higher fps.specs: q6700@3.5, 4g, 260gtx, win7x64beta, FSXacc.Harry
Thanks, Harry ...Oh, oh ... looks like I need to do an install on Vista to have DX-10. Just for New York??? Hmmm. I am in dual boot, but gave up on Dx10 some time ago, and re-installed in XP. I am running DX9 on right now.. Does the Win 7X beta (if you are allowed to say) give any kind of boost, do you think?Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I use now dx10 for nyc and other areas where I have stutters with dx9. I'm not sure about win7, feels like it runs fsx smoother than vista does, but no change with frame rates. There was a thread in the orbx or ftx forum from one of the moderators who shared some experiences with the win7-fsx combination.Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I'm FINALLY flying in New York City. That patch did it! DX9 still produces frames in the teens, so today I'll try DX10. Thanks Aerosoft, for addressing this issue so quickly. The island of Manhattan never looked better. I'm looking forward to some helicopter excursions this weekend.Stan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Manny, Do I understand correctly, that you are running the Aeorsoft Manhattan scenery? I'm running almos the same as you ... E6700 at 3.6 Ghz with the 2.5/3G switch. I'm assuming you are getting a slide show when running. I just purchased Megascenery [but not installed yet] for New York. Then I saw the Manhattan scenery released. Sounds like I probably don't have enough horsepower for the Aerosoft. Are you getting a slide show when before the CTD?Thanks, Steve
Hi Steve,Yeah..kind of.. :( But then, the performance was bad even without Manhattan scenery. I don't know why that area is so bad. I thought it was the AI considering so many major airports.. so I set AI = 0. Then I thought if I have photoscenery, It would be better..and tried that...but that didn't help much.So I can't figure out why the NY area is such sucki area! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

DX10 really didn't add any frames for me. I'm back to DX9. But I AM enjoying the new Manhattan scenery since the patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I can't get within 10 miles of Manhattan X when my system runs out of available memory......preceded by frames lowering rapidly. If I try to start the sim anywhere in New York City or even at KEWR (Newark), I get a total SLIDESHOW and spikes in my video.I have a good system too that normally gives me great frame rates. It's a dual-core, 4 gig system purchased only about a year ago. Have an 8800Gt card, the very latest Nvidia Drivers, and a clean system (regular defragging).I uninstalled Manhattan X and will try to re-install it, but if anyone knows a way around this, I'd appreciate a tip.
Hi, Aside from looking for a patch, it may be worth while for you to try different drivers. The 180 series has given many nothing but problems including myself, and I dropped them like a hot rock. I would start with the 175.xxx series as many have found that these are much more effecient. RegardsBob G

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posted a link to a video I made a few days ago in the video forum here in Avsim, using manhattan X and the default Bell. Its a tour around Manhattan. Normally I get very good frame rate 20-24 around manhattan X with medium to high settings, but recording with Fraps cuts my frames down by 2/3rds, so the video is not nearly as smooth as it is when Im not trying to make a video. But at least you can check it out and see how it looks.Robhttp://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=244779

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's no surprise that ManhattanX hurts frame rates. The FS9 version was excellent too but that also chewed up FPS when it was released.

Share this post


Link to post
Share on other sites