Jump to content

Sign in to follow this  
alpha117

If you think you have found something that's not working.........

Recommended Posts

Really amazed with Flight Factor A320 and MCE really works almost perfect out of the box with my selfmade checklist!!

Just want to ask something: I want to do the FMA anouncements, do I have to do a voicescipt for each FMA mode or they are there and I don't know where?

Also, when I say "ECAM clear" I have a Master Warning but if I press the PB it (of course) clears the ECAM item.

Is there any way to set/remove the chocks as I can do with the Ground Power Unit?

Edited by keats_1980

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, FS++ said:

Try removing the assignment.

Is it tied to dataref or something else?

No I just use the assignment in the settings panel.  I tried removing it and it made no difference. I have the gear and the flaps assigned to other switches on the Joystick and they work perfectly.  I get the error message at the top of the screen saying the command is not recognised. It's as if my FO doesn't know what Autobrake and spoilers are. I have just tried same command with the Jar A320 and it is working great with joystick assignment on, it also works on the FF A320U ( yes, I have  a lot of Airbuses ). 😃  I have XP 11.36 and Windows 10.

 

Edited by dbrooke

WW4959.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, dbrooke said:

No I just use the assignment in the settings panel.  I tried removing it and it made no difference. I have the gear and the flaps assigned to other switches on the Joystick and they work perfectly.  I get the error message at the top of the screen saying the command is not recognised. It's as if my FO doesn't know what Autobrake and spoilers are. I have just tried same command with the Jar A320 and it is working great with joystick assignment on, it also works on the FF A320U ( yes, I have  a lot of Airbuses ). 😃  I have XP 11.36 and Windows 10.

 

Looks like a corrupted speech file. "vCmdCtrl.cfg" in \Multi Crew X-Plane\CandC\ folder

Suggest you un-install, download and  install new package uploaded today.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have done that, I downloaded V1.4.3.2 I installed it after uninstalling the previous version.  I am still not getting Spoiler or Autobrake commands recognised.  Also the left and right ailerons in the check aren't being announced.

Edited by dbrooke

WW4959.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, dbrooke said:

I have done that, I downloaded V1.4.3.2 I installed it after uninstalling the previous version.  I am still not getting Spoiler or Autobrake commands recognised.  Also the left and right ailerons in the check aren't being announced.

Load another aircraft like Laminar B737 and see whether commands are recognized.

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, FS++ said:

Load another aircraft like Laminar B737 and see whether commands are recognized.

Yes, the commands are fine with the vanilla B737, I have tried them with all the Airbuses I have and the Zibo too.  The only one not working is the A319.

Edited by dbrooke

WW4959.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, dbrooke said:

Yes, the commands are fine with the vanilla B737, I have tried them with all the Airbuses I have and the Zibo too.  The only one not working is the A319.

Completely stumped by this as the same speech grammar is loaded with all aircraft and some commands only enabled when aircraft is properly identified.

Try re-setting MCE to factory settings

Windows Start->All Apps->Multi Crew X-Plane->Restore factory settings.

You'll have to go through the wizard again. There is no need for speech training though.

Try another variant of the A319. I believe there are 3 of them

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have reset to factory settings. I have tried it with st def version.  The only difference is the texture size.  The third version is the XP  10 version, which doesn't like XP 11.  If I run any flow that mentions spoilers, I get the error message at the top of the screen which says the command doesn't seem to exist.  Which is just weird,  from what I learned about the structure when I was beta testing.  I am as stumped as you.

Edited by dbrooke

WW4959.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, dbrooke said:

I have reset to factory settings. I have tried it with st def version.  The only difference is the texture size.  The third version is the XP  10 version, which doesn't like XP 11.  If I run any flow that mentions spoilers, I get the error message at the top of the screen which says the command doesn't seem to exist.  Which is just weird,  from what I learned about the structure when I was beta testing.  I am as stumped as you.

Maybe best to post here to see if anyone else has the same issue.

https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/168623-multicrew-experience-mce-support-for-toliss-a319/&page=2#comments

I assume you have the same aircraft version as I do.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/17/2019 at 12:11 PM, keats_1980 said:

Really amazed with Flight Factor A320 and MCE really works almost perfect out of the box with my selfmade checklist!!

Just want to ask something: I want to do the FMA anouncements, do I have to do a voicescipt for each FMA mode or they are there and I don't know where?

Also, when I say "ECAM clear" I have a Master Warning but if I press the PB it (of course) clears the ECAM item.

Is there any way to set/remove the chocks as I can do with the Ground Power Unit?

We can't get enough information from aircraft to be able to get Fo to check when you say "thrust SRS autothrust blue" , therefore, feel free to create such announcement in Voxscript. As part of the flow, click <Notify< button and add whatever you want co-pilot to say. Example "checked"

No specific commands for chocks. Mechanic takes care of that where applicable.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I created a voxscript for each one of the FMA modes with a response of "Checked". Yep, It's not a real check...but works.

Edited by keats_1980

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, keats_1980 said:

FFA320 Before taxi checkist, ITEM "Flaps", response: "Take off" or "1+F" or "1"...nothing works.

You can reply "Set" for now.

Will get back to you on this next week.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $640.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...