Sign in to follow this  
alexbz

Takeoff speeds impossible to set

Recommended Posts

Hello everybody,
 
 
I'm new to PMDG, I followed the tutorial 1 everything gone fine.
 
I wanna fly by myself and sometime the takeoff refs are not taken, when I clik on the LSK R, It show me TAKEOFF SPEEDS DELETED and impossible to validate the speeds

 

 2015-12-20_19-31-07.20151220221018.jpg

 

I noticed that is correlated with the incapacity to  enter a temperature in Thrust ref, SEL field

 

 

Any ideas?

 

 

Dorian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Usually indicates you've set something up incorrectly. Try the tutorial again, or at least follow its procedure while using your own route.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As mentioned in the tutorial, you need to set the thrust before setting the V-speeds.  Changes to configuration will result in that exact message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

follow the tutorial  you will  find  it  more  correct  than most utubes  out  there, or  better  still read  the fcom  on the fmc  set  up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dorian

 

Just ensure you follow the following sequence and you should be good to go.

1. Correct departure runway inserted.

2. On the "Thrust Lim" page, iinsert De-rated Thrust followed by Assumed Temparature, as required.

3. On the "Takeoff Ref" page, as you have supplied, just "Line Select" the V1, VR and V2 and the fonts will turn big.

4. Manually set the V2 in the MCP speed window and then ARM VNAV.

That's it!

Best regards

Palle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dorian and Palle:

 

Full names - first and last - are required in each post here in the forum. Please ensure that your future posts contain this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dorian

 

Just ensure you follow the following sequence and you should be good to go.

1. Correct departure runway inserted.

2. On the "Thrust Lim" page, iinsert De-rated Thrust followed by Assumed Temparature, as required.

3. On the "Takeoff Ref" page, as you have supplied, just "Line Select" the V1, VR and V2 and the fonts will turn big.

4. Manually set the V2 in the MCP speed window and then ARM VNAV.

That's it!

Best regards

Palle

 

 

Hi,

 

I did all but sometime (not each time) see what happen :

https://vid.me/wrwh

 

 

Regards,

 

Dorian Baroz

Share this post


Link to post
Share on other sites

On the chart it's written for the 13L   3500 x 45

 

Full names in the PMDG forums please.

 

I assume that 3500 is in meters?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go back to the tutorial and go through the preflight steps again, looking for something different from the way you are trying to do it on your own.  As said, that message will be displayed if the aircraft configuration changes and be sure to set thrust before takeoff settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There appears to be some keystroke or joystick press that is

Interfering with your FMS. It keeps reverting to normal T/O

thrust it seems. It as also probably what is interfering with

the takeoff speeds. Try again without any utilities open that

input into the SIM. Stuck keyboard keys etc etc. To me that is

what it appears to be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this