Sign in to follow this  
hychewright

My Traffic 6 Question

Recommended Posts

Hello Pilots, I was just wondering if MT6 can be installed in P3dv3.1 now without any special tweaks to get it to work? Has anyone tried it with the MT6 communicator?  Thanks.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I had it working in 3.1, and currently have it working in 3.2 using the revised install guide. I did however need to disable military traffic as I was getting unexplained ctd's without oom. After disabling military traffic, smooth sailing. Using mt6a. The communicator still has all options greyed out so disabling default AI and Military has to be done manually.

Share this post


Link to post

I had it working in 3.1, and currently have it working in 3.2 using the revised install guide. I did however need to disable military traffic as I was getting unexplained ctd's without oom. After disabling military traffic, smooth sailing. Using mt6a. The communicator still has all options greyed out so disabling default AI and Military has to be done manually.

Hello, when you say disabling Military traffic is it a check off  do you mean delete it from the file?

I have had it in 2.5, 3.0, 3.1 and now 3.2 works great. I too disabled military traffic dues to it causing crashes of P3D. No problems since. http://forum.simflight.com/topic/80830-new-mt6-user-with-p3d-v31-crashes/

Thanks Bob, BTW I liked your thread on "amazing"

Yes just use MyTraffic6.0a installer

Thanks Kevin

Share this post


Link to post

 

 


Hello, when you say disabling Military traffic is it a check off  do you mean delete it from the file?

 

 rename the file MyTraffic\scenery\MyTrafficmil.bgl to MyTrafficmil.bgl.passive 

Share this post


Link to post

rename the file MyTraffic\scenery\MyTrafficmil.bgl to MyTrafficmil.bgl.passive

 

What he said, super easy!

Share this post


Link to post

Sorry to hear it does not work for you. I have never had to disable military traffic in any version of MyT or P3D to have it working.  Could you elaborate as to what it is with your set-up that requires you to do so?

 

Clayton

Share this post


Link to post

 rename the file MyTraffic\scenery\MyTrafficmil.bgl to MyTrafficmil.bgl.passive 

Thanks Bob.

Share this post


Link to post

 rename the file MyTraffic\scenery\MyTrafficmil.bgl to MyTrafficmil.bgl.passive 

Bob is it best as the guide said to install MT6 outside of P3d? I have a lot of space on another hard drive.

Share this post


Link to post

Bob is it best as the guide said to install MT6 outside of P3d? I have a lot of space on another hard drive.

 

I used the suggested default for all my addons, and MT6 install  put it here  C:/My Traffic professional. 

Share this post


Link to post

I used the suggested default for all my addons, and MT6 install  put it here  C:/My Traffic professional. 

Thanks Bob, that is where I will put it. Reading the installation guide now.  

Share this post


Link to post

I used the suggested default for all my addons, and MT6 install  put it here  C:/My Traffic professional. 

Hi Bob, I finished reading the install guide and started my install. I have some questions that I need a little help on.

 

I noticed that "manageSimObjects.cfg-v3" is grayed out in the communicator so I guess I have to go to my p3d.cfg file and install "SimObjectsPaths?=My Traffic\Aircraft" is this correct? Also, in my p3dv3 cfg file the paths are not numbered, just "[Main], User Objects= Airplane, Helicopter," ect.   Guess I would add SimobjectsPaths.0=My Traffic\Aircraft.

 

Also what is the path or how do I get to the editor configuration?

 

 

I have already installed MT6 where it said too install and localized it in my F: drive where P3dv3 is located.  This is where I am now. Thanks

Share this post


Link to post

Hi guys - I just did a clean reinstall of P3D after the latest update.  I have MT6 still installed and now need to get it working again with P3D.  I did a lot of mods adding different aircraft models so I am trying to figure out how to get it working again without needing to do a clean install of it and losing the changes I have made.  Thanks for any help!

 

Eric

Share this post


Link to post

Eric,

 

You can use the My Traffic 6 Communicator,  here is a guide for that  http://www.avsim.com/topic/483116-how-do-i-install-my-traffic-60a-for-prepar3d-v3/

 

--------------------------------------------------

 

 

Or you can do it Manually which is probably less complicated then using the Communicator

 

 

Install My Traffic 6 Outside the Prepar3D folder,  Like your C\D Drive  

 

Doing it without the Communicator:

 

You have to connect My Traffic 6 to Prepar3D by 2 ways....

 

First by adding your Entry to simobjects.cfg located here  ► Computer ► Local Disk (C:) ►ProgramData ► Lockheed Martin ► Prepar3D v3

 

Follow the steps in the image below.      Double Click on simobjects.cfg.   Your simobjects Note pad will pop up.   Add your new Entry in at the bottom.   4 Go to File and Click Save 
 
 
24170003946_c57d36d344_o.png
 
 
 
 
Adding the MyTraffic folder to Prepar3D Scenery Library 
Start Prepar3D.  Click world (Top Left)  Click Scenery Library.    1 Add Area.  2 and 3 Browse through your Drives and Click MyTraffic,  this is the exact folder that you should add.  4 and Click ok.  
 

24511000569_46c1b6a807_o.png

 

 

 

 The correct folder is The MyTraffic folder  

 

24760907562_6068794c9e_o.png

 

 

 

 
To finish off

 

 Start Prepar3D, pick an airport, let it load up and confirm you can see Traffic,  Once you see Traffic close Prepar3D again.

 

Locate and Delete your Shaders folder,  When you start Prepar3D again it will generate a new Shaders folder

 

http://www.avsim.com/topic/479630-where-to-find-my-shaders-folder-prepar3d/

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

 

 


Eric,

You can use the My Traffic 6 Communicator, here is a guide for that http://www.avsim.com...or-prepar3d-v3/

 

Poppet - This was perfect....thanks!  I got it working again without using the communicator.  Thanks also for your Ezdok tutorial as I had to reinstall that as well!!

 

Eric

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

What percentage of traffic are you able to run in P3D and still get good performance? 

Share this post


Link to post

I think I've seen a lot of people comment 25% or less to keep performance up.  I think I'm running airlines 15 and GA at 10.  Maybe even a little lower.

 

Jeff

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

I run 20% airlines and 0% GA. 

Share this post


Link to post

Late addition to this thread, but wanted to say this fix worked for me and thanks for all the help.  I'm usually so late in the game to update my products that the solutions to my problems are already up on the boards by the time I need them, so this time I thought I'd say thanks to those who provide all the answers!

Share this post


Link to post

I run 40% airlines and 25% GA with the Traffic Optimizer set at 100 aircraft and I only see hits on performance at really big airports like KATL etc.. At these activity level settings without the TO, one will have close to 500 aircraft in the user's reality bubble when flying near a big international airport. When you combine that amount of AI aircraft with dense building autogen and increased road traffic in urban areas, the impact on performance is deadly.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this