Sign in to follow this  
tonywob

X-Plane 11 Beta 5 is out

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I just downloaded the update but getting a couple of shader errors upon start. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topics merged. Hmm, think I'll wait for other braver souls to try it

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting the shader issue as well.  I have GTX1070 SC with the latest drivers.  Now, the program will not run at all.
 

Error.jpg?raw=1

 

Also, the new version doesn't like the Navigraph custom data.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you running this with any addons, (e.g. xEnviro)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Navigraph error confirmed. I am currently downloading a fresh copy, to be tried without any add-ons. Will report if this one is working. If not, I guess that something is wrong with the installer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working under Mac OS X, but I get the same shader error under Windows 10 with a GTX 1070

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same shader error here. Looks like they forgot to include a few files in the update package.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem with a fresh copy. So let's wait for a fix from LR. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GLSL shader error here as well, GTX1070, and I am also having issues with Navigraph custom data.

 

shot0001.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too have the same error message.

 

Is there any way to roll back the beta 4 to beta 3?

 

Terry

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Is there any way to roll back the beta 4 to beta 3?

 

Not that I knew. I always keep a full copy of the previous version. And did I mention it: Stars and the moon seem to remain AWOL..... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not that I knew. I always keep a full copy of the previous version. And did I mention it: Stars and the moon seem to remain AWOL..... :mad:

 

Yes didnt download this new version but doesnt sound good - give us the basic features first - obvious things like the sky should be number 1 priority - here we go again - wait continues - oh well 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, it appears they pulled it.

I get a message that I am already on pb3.

 

and I just finished copying my installation  :hi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes didnt download this new version but doesnt sound good - give us the basic features first - obvious things like the sky should be number 1 priority - here we go again - wait continues - oh well 

+1. and better weather depiction would be nice. :smile:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this saw it at .org

 

 
There is a link to the old file if you all ready updated or dont have a backup
 
 
The shader error is actually caused by a different shader, it's called 'prefix.glsl'.
 
I don't know if this will have other repurcussions to pb4 or the new version was simply a mistake, either way, I have PB4 running.
 
***NOTE TO MODS. LAMINAR PB3 FILE, PLEASE DELETE THIS IF I'M NOT ALLOWED TO POST IT***
 
Try this guys, it's the pb3 version of the above file. I don't know if this is allowed although it seems innocent enough...
 
Unzip and place in the resources/shaders/ directory...
 
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GLSL shader error here as well, GTX1070, and I am also having issues with Navigraph custom data.

 

shot0001.jpg

Hi,

I have the same Navdata error unable to run XP11pb4. Went back to pb3 and it runs ok by unchecking beta updates and "updating" again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topics merged. Hmm, think I'll wait for other braver souls to try it

I loaded it in...and have very responsive input from my Logitech Extreme to the sim.

 

Much better control of the rudder and ground steering.

 

Oh, in reading other's posts, I have no errors reported.  XP11 loaded in, and that was that....started a flight.

Wow...so many problems being reported after other's installations....

 

I used the XP11 updater....when asked to overwrite any and all files, I said yes...

 

The installer finished its thing...and I went directly into a flight from the FLY XPLANE NOW, within the Updater mask.

 

Everything loaded in as normal with B1-3.

 

XEnviro's intializing mask came up, FUISPC, X-Camera, etc...and came up to notify they were loaded...and I flew a flight out of Michigan.

 

For all you having errors,  try to run from the installer  FLY XPLANE NOW, and one final thing. I always defrag and Name Optimize any new files or downloads.  I did all that, and as I say, no problems running B4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I loaded it in...and have very responsive input from my Logitech Extreme to the sim.

 

 

Thanks Mitch - question wont over writing some files mess with your scenery and plugins ?  i plan on doing a new install and re-do scenery etc. thinking this might be the safest way - what do you think 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this