Jump to content

Sign in to follow this  
ErichB

Anyone having P3D crashes since installing FTX Vector?

Recommended Posts

Righto clever people of Avsim,

My sim keeps crashing after clicking OK to load up a scenario.  Whether its the default scenario with the F-22 or any other,  i get the timer circle and then a message saying P3D had to close due to some or other non-specific issue.

Have deleted the .cfg file, uninstalled and reinstalled the P3D Client, - same issue every time.  The last installation I made was FTX Vector.  Not sure if its related, but reaching out to check if anyone else has had this issue or can suggest a solution.

cheers

erich

 

Share this post


Link to post

I do not have any crashes with vector.

 

Have you checked the windows error report?


Guenter Steiner
--------------------------------------------------------------------------------------

Betatester for: A2A, Hifi, Simstarter, AivlaSoft, LORBY 
--------------------------------------------------------------------------------------

Share this post


Link to post
22 minutes ago, guenseli said:

Have you checked the windows error report?

Not yet.  Would it provide specific enough details?

Share this post


Link to post

It depends ... but could give a hint if maybe an certain DLL will crash something of your video card driver have problems or whatever.

 

You could also try to backup and disable your scenery.cfg to see if it's then working.

And if so, then insert your old scenery.cfg and disable Vector etc in the scenery library to see if it works then.


Guenter Steiner
--------------------------------------------------------------------------------------

Betatester for: A2A, Hifi, Simstarter, AivlaSoft, LORBY 
--------------------------------------------------------------------------------------

Share this post


Link to post
2 minutes ago, guenseli said:

It depends ... but could give a hint if maybe an certain DLL will crash something of your video card driver have problems or whatever.

 

You could also try to backup and disable your scenery.cfg to see if it's then working.

And if so, then insert your old scenery.cfg and disable Vector etc in the scenery library to see if it works then.

Yeah, okay, I'll try that.

Thanks Guenter.

Share this post


Link to post

I have trouble running FTX stuff and UK2000 Manchester. Had to disable some files. It wouldn't load. P3D just quit with no message after loading screen. Maybe something in this direction?!


Stefan Wiesmayer

My second hobby: BMW F87 M2 LCI

Core i7 6700K | Asus Z170-A | beQuiet! Power Zone 850w | Arctic Liquid Freezer 240 | Asus PA328Q 4K IPS | Asus Strix1080 ti | 32 GB DDR4 G.SKill 3200 | Samsung SM951 M.2 SSD | Beyerdynamic DT 990 Edition

Share this post


Link to post

I had to uncheck railways bridges because there are some artifacts at Haneda (RJTT) and around Tokyo. I also uncheck bridges in seconday and tertiary roads... too much clutter in some cities...


JzjBF8.png  80kts... V1... Rotate...

I9 9900K @ 5.0GHz HT On VCore Adaptive +0.01v LLC 6 - Asus Maximus XI Formula Z390 Cache @ 4.7Ghz Vccio 1.15v Vccsa 1.15v - Nvidia RTX 2080Ti FE OC - 32GB 4x8GB 3600MHz Dominator Platinum RGB 16-16-16-32 - 512GB + 2x 2TB Samsung 850 Pro SSD - 4K 55" LG OLED55B9PSB - EVGA SuperNOVA 1600 T2 PSU - Thrustmaster Warthog HOTAS - MFG Crosswind - Corsair K95 RGB Platinum Cherry Speed - Corsair Glaive RGB PRO RGB - Corsair MM800 RGB Polaris - Xbox Elite Wireless Controller - Klipsch RB-61 II + SW-110 Subwoofer - Pioneer Elite SX-N30 Receiver - Hex Gear R80 black case - Herman Miller Embody Chair Black/Black.

 

Share this post


Link to post

There are problems being reported about .xml installed airports conflicting with Scenery Library installed airports.  There is always a crash exactly liked you described.  As a test, deselect several of your .xml airports and see if Vector now works.  If it does, then you've hit the LM bug that no one wants to take ownership of.

 

 


Curt Branch

Share this post


Link to post

I'm not having trouble, but you might want to make sure the Orbx library is up-to-date.

blaustern


I Earned My Spurs in Vietnam

Share this post


Link to post

It's all sorted now.  I deleted the scenery.cfg and it sorted out the issue.

 

cheers

erich

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    45%
    $11,475.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...