Pilot_Totti

Weird airport lights

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Looks like the Halo file.  Do you have anything installed which alters airport lighting?  If so, try going back and resetting it.

 

 

Share this post


Link to post

I have the same kind of lights, looks like triangles. 

ORBX lights in my case, PTA. 

Share this post


Link to post

I don't know how to get the original airport lights, because I can't find any backup. :-(

And I will look in my PTA and see, if something was checked wrong.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Pilot_Totti said:

I don't know how to get the original airport lights, because I can't find any backup. :-(

And I will look in my PTA and see, if something was checked wrong.

If you reinstall the Prepar3d content it will reinstall the original halo textures, etc.

Simbol 

Share this post


Link to post
1 minute ago, simbol said:

If you reinstall the Prepar3d content it will reinstall the original halo textures, etc.

Simbol 

Ok, I will try that and see.

 

Share this post


Link to post
32 minutes ago, simbol said:

If you reinstall the Prepar3d content it will reinstall the original halo textures, etc.

Simbol 

I tried it now and it didn't help at all. 

Share this post


Link to post

Do you have add-on's with the XML method? They might be overriding your halo textures.

If you do go to your add-on manager and disable them to see what happens.

Simbol 

Share this post


Link to post

Did you install BOTH Client AND Content of the latest update ?

And in which order ?

Share this post


Link to post
1 minute ago, simbol said:

Do you have add-on's with the XML method? They might be overriding your halo textures.

If you do go to your add-on manager and disable them to see what happens.

Simbol 

I think I have, but I'm not sure, which add-ons. Do you mean only airports or add-ons in general?

Share this post


Link to post
Just now, gamer19 said:

Did you install BOTH Client AND Content of the latest update ?

And in which order ?

I did client and then content

Share this post


Link to post
3 minutes ago, Pilot_Totti said:

I did client and then content

Hmmm... we can scratch that then.

So you don't have any "halo" texture as a backup since that may solve your problem ?

If someone could send only that file it would be great, maybe via pm since sharing game files could be illegal, dunno... I would do it for you just that I'm at work right now, sorry.

Share this post


Link to post
1 minute ago, Pilot_Totti said:

I think I have, but I'm not sure, which add-ons. Do you mean only airports or add-ons in general?

All of them, we don't know if any of them could be the culprit.

If you open prepar3d there is a menu which says add-on's manager, in there you can disable and enable 3rd party tools without removing them from your disk or uninstalling them.

Disable all if them and restart PD3.

Simbol 

Share this post


Link to post
1 minute ago, gamer19 said:

Hmmm... we can scratch that then.

So you don't have any "halo" texture as a backup since that may solve your problem ?

If someone could send only that file it would be great, maybe via pm since sharing game files could be illegal, dunno... I would do it for you just that I'm at work right now, sorry.

Reinstalling the content replaces halo.bmp so that is not the cause.

I know that from experience as I use my own designed halos while I work and edit my AI Lights Reborn products.

Simbol 

Share this post


Link to post
Just now, simbol said:

Reinstalling the content replaces halo.bmp so that is not the cause.

I know that from experience as I use my own designed halos while I work and edit my AI Lights Reborn products.

Simbol 

Shoot, but ok... thank you for clearing that up. Not happy about it though. =/

Share this post


Link to post
4 minutes ago, simbol said:

All of them, we don't know if any of them could be the culprit.

If you open prepar3d there is a menu which says add-on's manager, in there you can disable and enable 3rd party tools without removing them from your disk or uninstalling them.

Disable all if them and restart PD3.

Simbol 

I only have GSX, FSDT JFK V2, and FSDT KLAX V2 in there. 

Share this post


Link to post
2 minutes ago, Pilot_Totti said:

I only have GSX, FSDT JFK V2, and FSDT KLAX V2 in there. 

Disable them temporally and lets see if your lights improve, you can enable them again don't worry.

Simbol

Share this post


Link to post
6 minutes ago, simbol said:

Disable them temporally and lets see if your lights improve, you can enable them again don't worry.

Simbol

I did it now and it didn't help :(

Share this post


Link to post
Just now, Pilot_Totti said:

I did it now and it didn't help :(

Ok that leaves halo and textures overrides outside of the question, you can re-enable your add-ons.

Can you take screenshots of your display settings and post it here? this way we can all see your settings and try to determine what could be the cause.

Simbol

 

 

Share this post


Link to post
1 minute ago, simbol said:

Ok that leaves halo and textures overrides outside of the question, you can re-enable your add-ons.

Can you take screenshots of your display settings and post it here? this way we can all see your settings and try to determine what could be the cause.

Simbol

 

 

Here are my settings  <-- These are my settings.

I think that is something is messed up with my lights. We just have to figure out, what it is.

Share this post


Link to post

What happens if you:

1) Enable Dynamic Lighting

2) Dynamic Reflections

3) Increase Special effects details to maximum 

4) Increase Special effects distance to maximum 

 

Simbol

Share this post


Link to post

And another suggestion how does it look without wide view aspect ratio?

Simbol

Share this post


Link to post
21 minutes ago, simbol said:

And another suggestion how does it look without wide view aspect ratio?

Simbol

Still the same problem. The lights just look like 2D models and not 3D models.

Share this post


Link to post

I am running out of ideas.. anyone else??

Share this post


Link to post
11 minutes ago, simbol said:

I am running out of ideas.. anyone else??

I just tested something and it looks like that at default airport, my lights are 1ft above the grounds, but look kind of normal or how they should be and at every payware airport, they just look like 2D lights.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now