helberger

My Traffic 6 In P3D V4

Recommended Posts

Hello,

Just installed P3D V4 for the 1st time, and I am trying to setup MyTraffic 6 in P3D. I have it already installed in FSX SE, so If

I try to install again it gives me option for Repair, Modify. So how can I easily make this work in P3D, if this is indeed the case.

I tried already the instructions found here by a Poppet, but not having much luck.

Any Help available please.

Thanks,

Helmut

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

You don't have to reinstall.  You can copy the folder from FSX:se (or even just point to it directly in the xml).  There's a post that explains how to add it via add-on.xml and also which models to delete as they're only FS9 models and will not work with P3Dv4.1.  I'm traveling until friday - if no one else replies, please remind me to help hunt up the details for you.  

Share this post


Link to post

Thanks for your help, I have already spend hours to fix this, created an add-on.xml file and pointed it to the folder where myTraffic is installed but no

luck. BTW I followed that post you are talking about. There is something I am not doing right but what??

Thanks

 

Share this post


Link to post

Make sure mytraffic loads before default traffic and vehicles in your scenery order.

Share this post


Link to post

Thanks,

 

I have disabled the default traffic.bgl to off so it won't load.

Share this post


Link to post
2 hours ago, helberger said:

Thanks for your help, I have already spend hours to fix this, created an add-on.xml file and pointed it to the folder where myTraffic is installed but no

luck. BTW I followed that post you are talking about. There is something I am not doing right but what??

Thanks

 

Traffic sliders set above 0?

You could also try using the Lorby-Si Addon Tool to configure layering and the XML.

 

Kind regards

 

Share this post


Link to post
3 hours ago, Gridley said:

You don't have to reinstall.  You can copy the folder from FSX:se (or even just point to it directly in the xml).  There's a post that explains how to add it via add-on.xml and also which models to delete as they're only FS9 models and will not work with P3Dv4.1.  I'm traveling until friday - if no one else replies, please remind me to help hunt up the details for you.  

Will my traffic update the FS9 Models to work with 4.1. I miss my cargo traffic. I am using UT Live right now until they update. 

Share this post


Link to post
5 hours ago, Tokitaumelie said:

Traffic sliders set above 0?

Hello Helmut

Yes make sure your Traffic sliders are above 0,   Try 10 \ 15 % to give you a happy place between performance and visuals.

-----------

Here are some other things to consider......... 

Have you set up MyTraffic 6 using the add-on.xml file ?  Are you getting the option to "Enable" Mytraffic 6 when you launch Prepar3D ? 

The add-on.xml file should be this add-on.xml    Maybe your says this add-on.xml.txt

Insure you have this box Un-Ticked like  Like This  in File Explorer Options  

Un-Tick the box in File Explorer Options and then go back and look at your add-on.xml file,  If it says this add-on.xml.txt ?  Just remove the .txt and save it

Then launch Prepar3D and test  

------------

 

Where do you have MyTraffic 6  Installed ?   Look at the 2 <Path>'s in your add-on.xml file

The add-on.xml file below is for a default C drive Install only. 

Check your Install location again and Insure you have Inputted the correct spelling and spaces   

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SimBase.Document Type="AddOnXml" version="4,0" id="add-on">
<AddOn.Name>MyTraffic6</AddOn.Name>
<AddOn.Description>MyTraffic6</AddOn.Description>

<AddOn.Component>
<Category>SimObjects</Category>
<Path>C:\MyTraffic Professional\MyTraffic\Aircraft</Path>
</AddOn.Component>

<AddOn.Component>
<Category>Scenery</Category>
<Path>C:\MyTraffic Professional\MyTraffic</Path>
<Name>MyTrafficScenery</Name>
<Layer>114</Layer>
</AddOn.Component>

</SimBase.Document>

 

Share this post


Link to post
8 hours ago, phoenixphire said:

Will my traffic update the FS9 Models to work with 4.1. I miss my cargo traffic. I am using UT Live right now until they update. 

I'm using mt6 on p3d4.1 and have no issues with cargo traffic.  Only issues were with military... so those were turned off.  The new KSDF is full of UPS heavys

Share this post


Link to post

Yep, cargo works great, and Poppets instructions should work well (that's what I followed). For those who haven't tried it, XML installation is simpler than it sounds 

Share this post


Link to post

Hi,

I managed to have Mytraffic 6 working in P3D v4.1, the mistake I made was that I saved the addon, xml file with txt extension and not as xml.

Working fine and running well in P3d V4.1.

Thanks for all the help.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now