captain420

NVIDIA Control Panel settings for P3D v4.3

Recommended Posts

Not sure what I can do to optimize my sim. But this is what I currently have. I run the sim in 4K single screen with a GTX 1080 FTW (8GB). So I'm not sure if I should turn on or off some of the options I have in here.

p3d1.jpg

p3d2.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Wouldn't touch it at all, outside of perhaps "Prefer maxiumum performance". Most of it has zero effect. I tried forcing AF but you end up with a weird water shimmering when done through the control panel I've found.

Share this post


Link to post
1 hour ago, otreblA said:

I have a 1070 but I will follow this guide.

 

Er... I don't think this is a guide... The OP is asking for guidance...! 

Imho, as Sethos 1988 said, you shouldn't touch a single option in those screens. I myself never ever noticed a difference between various settings and always leave things at default. No need to complicate things without reason. 😉 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Without using NI and leaving NCP default my P3D was horrible. Now is very good (I believe texture quality makes all difference).

Share this post


Link to post
On 6/27/2018 at 5:01 PM, otreblA said:

Without using NI and leaving NCP default my P3D was horrible. Now is very good (I believe texture quality makes all difference).

Out of curiosity, which graphic settings have you applied in NI and Prepar3D?

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Hi @eXpress48. As I said, I stopped using NI.

Here are my settings:

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

Some examples:

2018-6-27_17-58-6-853.jpg

2018-6-27_23-39-36-870.jpg

2018-6-27_23-50-34-480.jpg

2018-6-28_1-2-59-283.jpg

2018-6-28_14-42-10-496.jpg

2018-6-29_0-0-33-176.jpg

2018-6-29_0-25-0-271.jpg

2018-6-29_0-56-32-346.jpg

2018-6-29_1-6-20-972.jpg

If you see any setting that can be improved please tell me 😎

My system:

4790K in default speed.

16GB RAM

GTX1070.

1080p 23 inches 60Hz monitor.

512GB SSD.

P3D 4.3

EnvTex, EnvShade, FTX Global, FTX openLC Europe, FTX England, AS for P3D4 and ASCA.

No p3d.cfg edit or tweak.

Edited by otreblA

Share this post


Link to post
Posted (edited)
3 hours ago, otreblA said:

Hi @eXpress48. As I said, I stopped using NI.

Here are my settings:

If you see any settings that can be improved please tell me 😎

My system:

4790K in default speed.

16GB RAM

GTX1070.

1080p 27 inches monitor 60Hz.

512GB SSD.

P3D 4.3

EnvTex, EnvShade, FTX Global, FTX openLC Europe, FTX Englan, AS for P3D4 and ASCA.

i got 4k monitor with 1070, night with qw787 or fsl320 at Flightbeam KSFO with dynamic lighting just basically killed the 1070, qw787 sitting at runway with lights is about 18-23 fps just bad, but pmdg 777 is much better. only thing i touch in Nvidia control panel is prefer maximum performance

Edited by lodestar
Screenshots Removed - Excessive Quote

Share this post


Link to post
1 hour ago, kevinxu8 said:

i got 4k monitor with 1070, night with qw787 or fsl320 at Flightbeam KSFO with dynamic lighting just basically killed the 1070, qw787 sitting at runway with lights is about 18-23 fps just bad, but pmdg 777 is much better. only thing i touch in Nvidia control panel is prefer maximum performance

Friendly tip: the next time edit out all those screenshots: no need to repeat them all and make us scroll down for a minute. 😉 Even easier: do not click on + Quote but select an appropriate part of a post you want to reply to and you will see a small popup coming up saying 'Quote selection'. Click on that and your post could have begun with for instance this:

1 hour ago, otreblA said:

As I said, I stopped using NI.

Here are my settings:

That would have made it clear already what you are replying to. 😉

Again, only trying to help to make this forum easier to use and enjoy (and so this reply wasn't a reply to just you but to everyone who tends to simply quote entire posts).

  • Upvote 2

Share this post


Link to post

One thing: in NCP, maybe it's better to use "Clamp" in Texture Filtering - Negative LOD bias.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

@otreblA Sorry, I meant NCP. Thanks for sharing your settings.

Edited by eXpress48
  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now