Jump to content

Sign in to follow this  
G-YMML1

Very Strange Issue with ASP4 in P3Dv4.4

Recommended Posts

I have recently installed ASP4 with P3Dv4.4 on the brand new W10 machine and ran into problem that I have never faced before since old AS2005. The ASP4 stops to depict clouds' coverage once I leave the 100nm radius area from departure airport. In continue to accurately depicts winds, visibility, fog layers, barometric pressure, but not clouds. I have reinstalled the software two times already, but it did not help. Restarting ASP4 in-flight does not help either. I use REX for the clouds only and REX's weather engine is disabled, hence there should be no conflict. In ASP4 I have "Suppress Local Weather" unchecked and "Prevent Downloads in approach" unchecked too.

No ideas what's going on, thus help of the community will be much welcome.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have Live Weather selected, instead of Custom Weather? Check the upper left of main screen.

I've done that more than once.


Richard Chafey

 

i7-8700K @4.9GHz - 32Gb @3200  - ASUS ROG Maximus X Hero - EVGA GTX1080Ti - CH Fighterstick - CH Pro Throttle CH Rudder pedals

P3D, X-Plane 11

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, RichieFly said:

You have Live Weather selected, instead of Custom Weather? Check the upper left of main screen.

I've done that more than once.

How to do you know? Nope, I have Historic Weather Selected. I have always been flying with that option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the problem of clouds like you but at 220, it was because I had set cloud draw to 250 miles min/max and I did not have the memory I was told.

Not sure thats your problem as it’s only 100 miles but the problem was how you explain it.


David Murden.  P3D v4.5  FSL A320 A319 : PMDG NGu / 748PMDG NG / 747-/ 777 : QW 787 :  Maddog MD-80 :Q400 :   DCS: AV-8B Harrier: :  F-14B Tomcat  : F-16C Viper F/A-18C Hornet 

My FSL Walkthrough PDF From GPU to Parked.     My PMDG NG SpotLight Profile/Mod.

PC 4790k@4.6 : 1070 : 16GB DDR3 RAM : Thrustmaster Warthog HOTAS: Thrustmaster TPR.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Nyxx said:

I had the problem of clouds like you but at 220, it was because I had set cloud draw to 250 miles min/max and I did not have the memory I was told.

Not sure thats your problem as it’s only 100 miles but the problem was how you explain it.

Hmmm...what are your current min/max figures for the depiction?

Share this post


Link to post
Share on other sites

When faced with depiction issues, it is important to restore all default options and make certain ASP4 functions as expected. Then go from there.

If its still not functioning as expected, then opening a support ticket is a sure way to get the problem solved fast.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, G-YMML1 said:

Hmmm...what are your current min/max figures for the depiction?

160/160, vis 199

  • Like 1

David Murden.  P3D v4.5  FSL A320 A319 : PMDG NGu / 748PMDG NG / 747-/ 777 : QW 787 :  Maddog MD-80 :Q400 :   DCS: AV-8B Harrier: :  F-14B Tomcat  : F-16C Viper F/A-18C Hornet 

My FSL Walkthrough PDF From GPU to Parked.     My PMDG NG SpotLight Profile/Mod.

PC 4790k@4.6 : 1070 : 16GB DDR3 RAM : Thrustmaster Warthog HOTAS: Thrustmaster TPR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to me that p3d is not broadcasting your position. ActiveSky thinks your stationary while you are actually moving. That would explain why you reach the boundaries of the cloud bubble. Normally it moves with you. You could try looking at the p3d setting that governs this. I think it’s called simulator broadcasts postion or something along those lines.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, jschaper said:

It seems to me that p3d is not broadcasting your position. ActiveSky thinks your stationary while you are actually moving. That would explain why you reach the boundaries of the cloud bubble. Normally it moves with you. You could try looking at the p3d setting that governs this. I think it’s called simulator broadcasts postion or something along those lines.

 

Jack

Jack,

If you theory would be correct, then neither visibility nor other weather parameters would have changed. As I mentioned earlier, only the clouds' depiction has been affected

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Nyxx said:

160/160, vis 199

Thanks. I'm checking your theory later this evening. My highest clouds' drawing limit was about 250 when I wrote the original post and lowest 150. Dialing back to 120/150 and upper visibility 150 (to match with with cloud's depiction high limit) and report later.

I also opened a ticket on HFSim 

 

Edited by G-YMML1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, have you solved the issue? Because i have the same problem.

If you solved it, how do you solved it?

Greetings edvn25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...