Jump to content
Sign in to follow this  
marcom

NOTAM for QW 787 Pilots

Recommended Posts

Dear folks,

some users have experienced issues with the Remote MFDs/EFB of the QW 787 where the content of the display would be displayed multiple times but very small in size.

While we haven't figured out the root cause yet, there is a simple fix to this:

  1. Run the QW Dispatcher
  2. Unselect the High Resolution option (if you had it selected before - basically just invert the selection)
  3. Close the Dispatcher
  4. Run the Sim and load the QW 787
  5. Close the Sim
  6. Run the Dispatcher again and re-select the High Resolution option (just invert it again)

Now it should work correctly.

I'll also forward this information to QW to see if they can troubleshoot it some more.

qw_bug.jpg


Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went on simservers web site and it doesn't claim to support the QW787.  There are no instructions on how to use it.  My interest is to use it on for EFB.  QW just says to look for more info on their site, where?

Gnacino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys, best.

I´m trying to set to QW789 the CDU in a tablet.

No instruction on their mainpage, someone?.

regards.


ATO VATMEX director, VATNA P1-P2 instructor (spanish), VATSIM 897455, more than 9000 hrs flight.
 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, ferangel2000 said:

Hello guys, best.

I´m trying to set to QW789 the CDU in a tablet.

No instruction on their mainpage, someone?.

regards.

Gentlemen,

only a few threads below this one you will these 2 postings:

and
I hope this helps.

Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, the app won't display anything if you're in 2D view (or will not update if you switch to 2D view). 


Streaming at twitch.tv/brynmwr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried everything I can think of, but I'm stuck with only the keypad.  I don't get the MFDs AT ALL!  Not small, just nothing.  I have tried a tablet, my phone and my other monitor.  All the same.  I've tried the whole low then back to high resolution.  

Any suggestions???


Andrew Hafey

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

I've got exactly the same issue as Andrew. Only the keypad shows on iPad Pro. No MFD small or large, 

I also did the cycling of the high res checkbox as advised.

Regards,

Vlad

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, vkupchyshyn said:

HI,

I've got exactly the same issue as Andrew. Only the keypad shows on iPad Pro. No MFD small or large, 

I also did the cycling of the high res checkbox as advised.

Regards,

Vlad

Hi Vlad,

are you running P3D as Admin?

If so, please send me your logfile.

Thanks

Mark


Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, marcom said:

Hi Vlad,

are you running P3D as Admin?

If so, please send me your logfile.

Thanks

Mark

Hello Mark, same here, 3 computers, diferents cities and the same isuee. Just the keypad in a small size ( in the the three pc´s).

 The recomendation for QW dispatcher dont work.

Tks in advance.

(btw, p3d in adm mode)


ATO VATMEX director, VATNA P1-P2 instructor (spanish), VATSIM 897455, more than 9000 hrs flight.
 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok folks,

anyone experiencing these issues, please send me your logfiles.

The manual explains the process.


Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

mark - When I try and use the plane from the 2D viewpoint (i.e., without the VC), the app does not update, and only the keyboard shows (i.e., a similar symptom to the others above).


Streaming at twitch.tv/brynmwr

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Bryn said:

mark - When I try and use the plane from the 2D viewpoint (i.e., without the VC), the app does not update, and only the keyboard shows (i.e., a similar symptom to the others above).

While it looks similar, the underlying cause is different. You need to be inside the VC for the update to work.


Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/28/2019 at 2:31 PM, ferangel2000 said:

Hello Mark, same here, 3 computers, diferents cities and the same isuee. Just the keypad in a small size ( in the the three pc´s).

 The recomendation for QW dispatcher dont work.

Tks in advance.

(btw, p3d in adm mode)

Ok guys - some updates from my side. First of all, thank you very much for sending me your logfiles - this helped me isolate the issue.

There seems to be a bug / problem in the QW787 dispatcher where the 'HD Flag' is not saved for each livery. I was able to reproduce the issue mentioned here for a 'Virgin Atlantic' livery for the 787-9 while at the same time the stock livery for the 787-8 worked.

I'll let our friends over at QW know about this.

In the meantime, here is a temporary version with a hotfix for this:

http://www.flightsimapps.com/files/not_released/simserver_29-mar-19-221135.zip

Should anyone run into problems concerning the black screen, please let me know.

Note - the issue mentioned at the top still remains - might be also related to the Dispatcher.

Regards

Mark


Mark Foti

Author of aviaworx - https://www.aviaworx.com

logo_avsim.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting. I have EFB and MFK working perfect on two iPads. (iPad Mini and 12.9"' Pro). It was easy to create shortcuts and it works with no issues. 

Edited by skysurfer

Edward

i9-9900K 3.6GHz | Gigabyte Z390 AORUS Master | MSI GeForce RTX 3090 Gaming X Trio | CORSAIR H115i PRO Liquid CPU Cooler | G.SKILL TridentZ 32GB (4 x 8GB) DDR4 4000 (PC4 32000) | EVGA Supernova 1600 T2 PSU | W11 | 50" Samsung QLED 4K TV 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for letting us know about the workaround. This suddenly happened to me as well and I didnt know if it was something I did to break it.


Best regards,

Fahad Al-Riyami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...