Jump to content

Sign in to follow this  
Immunol

Patch 2: Asks Me to Insert Disc!

Recommended Posts

Cross posted on the flightsimulator.com forum......

 After installing Patch #2 the sim asks me to insert a disc! I have the Premium Deluxe version as a digital download from the Microsoft store. I had no issues downloading the sim or the Patches. I downloaded Patch #2 Saturday and the sim worked fine all day. Sunday, it asks for the disc. I have strong internet (cabled broadband) and have applied no mods or fixes of any type. There is almost nothing on this desktop computer as I purchased it to run MSFS2020. Specs: i9-9900K processor, 64 GB RAM, RTX 2080 ti GPU, nothing overclocked.

I’ve run the sim as an administrator and turned off Windows Defender, but neither helped. I’ve searched this forum and the flightsimulator.com forum and most cases of this occur in those who bought the boxed DVD’s. I’m wondering if it is connected to a lack of detecting my digital ownership.

Thanks for any suggestions as I'm completely locked out of the game!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have it when my XBOX controller is connected.

 

Bernd


Bernd Jablonka

 

I9 - 10900K, RTX 2080 ti, 2x 1tb SSD M2 NVMe, 3 tb SATA 3, 32gb DDR4, Asus Prime Z490-P Mainboard,

Honeycomb Alpha Yoke and Bravo Throttle

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also had this after installing the latest update. Premium Deluxe  purchased through MS Store. I don't know what rectified it as i went back into the store to see if i had missed anything. and also restarted the PC a second time and all has been fine since.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this when my internet shut down before MSFS was launched.

Once Internet was up & I started MSFS again, ran ok.

T45

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the suggestions. I turned off anti-virus and Webroot SecureAnywhere - no change.  I don't have a VPN. I don't use an Xbox controller and I've got great internet connectivity.

One thing I read was to uninstall the digital ownership, then reinstall it, but the MS store only allows install and not uninstall. Also, I can't find the digital ownership files (folder?) to do this manually and I can't find it in Windows apps.

Anybody know how to access or uninstall digital ownership?  I feel like I'm painting myself into an ever smaller space......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Log out of the xbox client and the ms store and then log back in. Fixed it for me. The way ms installs this thing is a mess.


Asus X570 TUF WIFI | 5900X | 32 GB DDR4 3600 | MSI RTX 3090 | Asus Strix 850W | ASUS GT501 TUF | ASUS 3X VG248QE - Nvidia 3D Vision Surround | Oculus Rift S | Windows 10 Professional X64

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just had this same problem. And other symptoms where I could not get my library to load in the MS store app. I tried running the store clear cache tool and that worked. 
 

From a command prompt, run... WSReset.exe

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, J0nx said:

Log out of the xbox client and the ms store and then log back in. Fixed it for me. The way ms installs this thing is a mess.

A peek inside the Asobo MSFS Updates cubicle.

dOXO8W4.jpg

 

Edited by Fielder

Share this post


Link to post
Share on other sites

I appreciate all the suggestions.  Unfortunately I logged out of Xbox and MS store and then relogged in to MS store, but it didn't correct the problem. Also tried WSReset.exe, but it didn't fix the problem.

Am I stuck uninstalling Flight Simulator and then reinstalling the whole thing?  What's to prevent the same thing from happening?

Very frustrated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A Microsoft tech (Xbox gamer?) solved my problem. I tried 8 or 10 different suggestions, to no avail.

Here's what worked:

1. Check for windows updates (in my case, none needed)

2. Reset Xbox and MS Store apps (Settings > apps > reset Xbox and MS Store apps > restart computer

3. Fix Xbox Networking (Settings > gaming > Xbox networking > click "fix it" > restart computer

After 3 days of no flight sim and little hope of finding a fix, this is what worked for me. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    42%
    $10,670.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...