Jump to content

Sign in to follow this  
anitelite

cj4 mod

Recommended Posts

I've been flying the very excellent modified CJ4 version 8 i think and was doing fine until the last update.  Now about 20+ minutes into any flight, sim pauses briefly, sputters, and then the crash.  Is there a modified cj4 that came in after the last mod that doesnt crash?

Share this post


Link to post
Share on other sites

V10 is the current one and I’ve been flying it nonstop the last 3 days with no problems.


David Murden.  MSFS • M20 JF PA-28R  CJ4WT  CRJ700 • Milviz FG-1D  FI Spitfire   DCS  F-14A/B  F-16C  F/A-18C 

10900K@4.9 All Cores HT ON  Asus ROG Strix Z490-E  32GB DDR4 CL14 3200MHz RTX 3080  Corsair iCUE H150i Pro XT 360mm 

Corsair HX850i Platinum Plus 2x 1TB Samsung EVO Plus M.2  Phanteks Enthoo Evolo X Case  Thrustmaster Warthog HOTAS & TPR 

                             TrackIR • Samsung G7 32" 1440p 240Hz • Internet BT 75 Mbps Unlimited • Flight siming since 1993 

Share this post


Link to post
Share on other sites

well...i may have been overly hasty.....i just tried the same exact flight in the unmodified tbm and got the same behavior at around the same time and flight level....i don't think i ever saw this before the last major update.  Is this peculiar to my machine? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep....starting to look like its my machine, although I'm surprised its just now showing up after this 3rd sim update.   I'll pull my settings back again and see what happens. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There have been reports of some scenery related crashes that crash in the same spot for multiple people and need to be submitted to Zendesk.  This is repeatable (fly the same flight plan and it crashes about the same spot, fly the reverse of that flight plan and it crashes in the same sport, etc) If you provide GPS coordinates someone might be willing to check it out.  Any scenery mods?

Edit:  I see now you said "any flight", so I'm assuming this probably hasn't happening at the same location in space every time.

Edited by marsman2020

AMD 3950X | 64GB RAM | AMD 5700XT | CH Fighterstick / Pro Throttle / Pro Pedals

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good point about the scenery thing....I'll head off in a different direction altogether and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well....after three more trial flights, I'm sorry to report that the behavior occurs with all airplanes and all routes.  So....either I have a problem with the program itself, or a hardware issue with my box.  What puzzles me however is that this is just now showing up after the 3rd update. 

Anyway....my plan now is to upgrade the box with a new MB/CPU and GPU at some point in the near future unless anyone else has a better suggestion.

Thanks for all the ideas and suggestions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, ryanbatcund said:

There is a more current beta you might try that one

https://github.com/Working-Title-MSFS-Mods/fspackages/releases/tag/cj4-v0.10.3

Maybe this new beta is just temporary, as Asobo is expecting to eliminate the flaps/lift issues introduced after the latest WU3 in the upcoming Sim Update, right?.

Cheers, Ed


Cheers, Ed

MSFS Steam - Win10 Home x64 // Rig: Corsair Graphite 760T Full Tower - ASUS MBoard Maximus XII Hero Z490 - CPU Intel i9-10900K - 64GB RAM - MSI RTX2080 Super 8GB - [1xNVMe M.2 1TB + 1xNVMe M.2 2TB (Samsung)] + [1xSSD 1TB + 1xSSD 2TB (Crucial)] + [1xSSD 1TB (Samsung)] + 1 HDD Seagate 2TB + 1 HDD Seagate External 4TB - Monitor LG 29UC97C UWHD Curved - PSU Corsair RM1000x - VR Oculus Rift // MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win 10 Home x64 - Gaming Laptop CUK ASUS Strix - CPU Intel i7-8750H - 32GB RAM - RTX2070 8GB - SSD 2TB + HDD 2TB // Thrustmaster FCS & MS XBOX Controllers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try emptying the community folder of all addons before doing anything drastic. 


Martin 

Sims: MSFS and X-plane 11

Home Airport: CYCW - Chilliwack, BC Canada

I7-4770K OC 4.2ghz, 16GB DDR3 2800 RAM, GTX1070TI 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ding Ding.....we have a winner !  turnandbank appears to have solved the immediate issue.  With the community folder empty i flew the default cj4 (not the modded one...grrr....) for over 2 hours without so much as a pause. 

So perhaps tomorrow, I'll bring in only the latest cj4 mod into the community folder and start again....If I can fly the modded cj4, then I'll leave the community folder alone for a while.

Again, many many thanks for all the suggestions.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    45%
    $11,465.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...