Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest gordonrd45

Asa Crashes Radar Contact

Recommended Posts

I am finding it difficult to use ASA with Radar Contact 4.3 in FS9. RC4 locks up. Anyone else experiencing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I am finding it difficult to use ASA with Radar Contact 4.3 in FS9. RC4 locks up. Anyone else experiencing this?
same thing!!Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,Generate a new database in RC and see if that helps.Thanks,
Thanks MateAndrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm wondering if there's some form of interference with / by Radar Contact in FSX. When running with ASA I'm noticing that Radar Contact is responding very slowly (10-15 seconds) to messages and key presses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FWIW, I am running ASA, XGraphics SP4, and RC v4.3 on my FSX Client (WideFS) at this time without issue. ASA has "High Priority" still checked (default) and I wonder if this needs to be unchecked for some PCs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks MateAndrew
I did try that since the error message reads: "Run Time Error '52" Radar Contact.FSUIPC.rcv4.code' I ran makerwy and then rebuilt the database from within RC4, but to no avail. Still get the error message. No problem running RC4 with Active Sky v6 -- only get the problem if I run RC4 with the new release.I am using the latest version of FSUIPC (3.85, dated Nov 14, 2008) and the latest version of WideFS (RC4 is running on a networked machine).Rob G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,New to RC4, but trying to use it with ASA, experiencing the same crahes as previously reported. May we expect any fix in a future ASA update (understanding that the problem was not occuring with previous AS versions...)Eric

Share this post


Link to post
Share on other sites
FWIW, I am running ASA, XGraphics SP4, and RC v4.3 on my FSX Client (WideFS) at this time without issue. ASA has "High Priority" still checked (default) and I wonder if this needs to be unchecked for some PCs.
i'm assuming this is processing priority of the operating system? any time you mess with that, you're asking for trouble. let the OS schedule it's processing time. it can and does a better job than any human.jd

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been running both fine for a couple of weeks now.Haven't had a RC4 crash since I selfinficted some damage to it last year.All very stable at the moment (touch wood).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Just to add my voice to this topic,I have run ASA with FSX and FS9 and RC4 without any conflicts or problems at all.I usually use FS9 and RC4 but if I do use FSX the only problem which I sometimes encounter is ASA weather not showing in FSX ,thats before starting RC.Norman Bowman

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also get a 10-15 second delay and RC never recognizes the wind, nor does it show when I press Shift-Z. Not sure if the 2 are related? I tried re-running the DB and make runways with no luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Eric,Did you generate the new database?Thanks,
Hi Jim,I haven't yet, though my current database is just one week old. But let me do it again. I will get back to you.Eric

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jim,I haven't yet, though my current database is just one week old. But let me do it again. I will get back to you.Eric
Hello, again; Jim. It seems to have solved the problem. For the first time, I could run few hours without crash. Many thanks for your solution.Eric

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim, Damien, JD, et al;I am noticing this now as well. With both ASA (355) and RC4 running on my wideclient, RC becomes very unresponsive during the approach and landing phase. I made sure ASA was running with 'High Priority' unchecked. I don't ever recall this issue with ASX, or even possibily ASA v1. Durning the landing phase, RC was taking 10 to 15 seconds to respond to a key-command and several times it had issued the 'cleared to land' guidance while I'm crossing the threashold, 50ft before touchdown.What I find interesting is that RC is using WideFS and ASA is using Simconnect, but I swear, its as if ASA starts clobering the RC process thread or something. Also curious is why this would rear its ugly head during the descent and approach. Is ASA doing something different (priorty wise)? FWIW, I am running a 1GB LAN between my boxes and have never seen this before. Maybe ASA/Simconnect starts flooding the LAN, slowing WideFS somehow. The reason I say this is becuase I think my FS Flight Keeper (also on the wideclient) also starts recording events in batches, which is something else I haven't seen before.ASA DWC and smoothing were both on, as well as enhance route coverage and graduated visability.This needs to be checked by one of the SP1 beta testers (preferably on a wideclient) before you release the next candidate. It becomes obvious when it happens.Sorry I'm just noticing this, but I've had very little time to enjoy the virtual skies lately.Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jim, Damien, JD, et al;I am noticing this now as well. With both ASA (355) and RC4 running on my wideclient, RC becomes very unresponsive during the approach and landing phase. I made sure ASA was running with 'High Priority' unchecked. I don't ever recall this issue with ASX, or even possibily ASA v1. Durning the landing phase, RC was taking 10 to 15 seconds to respond to a key-command and several times it had issued the 'cleared to land' guidance while I'm crossing the threashold, 50ft before touchdown.What I find interesting is that RC is using WideFS and ASA is using Simconnect, but I swear, its as if ASA starts clobering the RC process thread or something. Also curious is why this would rear its ugly head during the descent and approach. Is ASA doing something different (priorty wise)? FWIW, I am running a 1GB LAN between my boxes and have never seen this before. Maybe ASA/Simconnect starts flooding the LAN, slowing WideFS somehow. The reason I say this is becuase I think my FS Flight Keeper (also on the wideclient) also starts recording events in batches, which is something else I haven't seen before.ASA DWC and smoothing were both on, as well as enhance route coverage and graduated visability.This needs to be checked by one of the SP1 beta testers (preferably on a wideclient) before you release the next candidate. It becomes obvious when it happens.Sorry I'm just noticing this, but I've had very little time to enjoy the virtual skies lately.Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Al,I'll post this for the Beta team to look at and see if they have the same set up.Kenny,You didn't seem to post anything so I'll say that you are experiencing the same thing and that we will look into things.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using RC4 on my main machine with Fs9 and It crashed when I go from full screen to window mode when I try to start RC4. After I start it, I try to go back to full screen and Fs9 crashes?I dont have the problem unless I srtar RC4. I use ASky6 with widefs on my client machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi James,We have not had any reports of ASv6.5 crashing RC4. Are there any messages from FS after it crashes?Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem with ASA running, RC4.3 in FSX becomes slow to respond. This is usually most noticeable in the approach and landing phase. It takes so long to get a response, I'm on the runway before cleared to land. It only happens when ASA is running. It can take 30 seconds or longer from pressing the transmit button, to actually hearing my response to ATC.I've stopped using ASA until the SP is out. I find it very slow on the startup (what it;'s doing, I don't know), it seems to use a lot of resources, it crashes if started after FSX, and it's creating problems with RC4. I never had these problems with 6.5, so I am somewhat disappointed in ASA. Not what I expected.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the same problem with ASA running, RC4.3 in FSX becomes slow to respond. This is usually most noticeable in the approach and landing phase. It takes so long to get a response, I'm on the runway before cleared to land. It only happens when ASA is running. It can take 30 seconds or longer from pressing the transmit button, to actually hearing my response to ATC.I've stopped using ASA until the SP is out. I find it very slow on the startup (what it;'s doing, I don't know), it seems to use a lot of resources, it crashes if started after FSX, and it's creating problems with RC4. I never had these problems with 6.5, so I am somewhat disappointed in ASA. Not what I expected.
Turn off DWC. You'll probably find that everything will go faster without DWC. DWC appears to run some sort of continuous processing loop that locks RC out..

Share this post


Link to post
Share on other sites

NO, I think my note above was misleading. I have no problem with AS6, I was having problems switching between full screen and window mode when starting RC4, and I just neted that I use As6 aslo. The problem I was having was resolved.

Hi James,We have not had any reports of ASv6.5 crashing RC4. Are there any messages from FS after it crashes?Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites