Jump to content

Sign in to follow this  
bojote

Bojote's Shader 3.0 mod for FSX

Recommended Posts

The v1.1 shaders work nicely now. I didn't really notice any particular performance improvement or IQ change though I'm sorry to say. One bug I did notice was that the smoke stacks are now seperated from their smoke (see heavily reduced screenshot attached).Kind regardsDave

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,That's the same problem I'm having. As soon as FSX loads to the free flight screen where the aircraft spins, FSX locks up and I end up with a CTD. The only difference is I do not get a white flash, it just locks up.
OK I manage to fix my problem try this remove the ALLOW_SHADER_30=1SHADER_CACHE_VERSION=from cfg and copy this to your local disk\users\your name here\app data\ local\microsoft\FSX I all ways keep a second os on another drive that I use for this kind Off situations here I also keep fsx installed whit accel but whit out any add on I hope you get yours fixd good luck LINKHERE

My System Specs:
Asus P7P55D
Pro mother board,
ATI
radeon 5870
,
Intel
I7 860
oc to
3.8 ghz
,
Kingston HyperX
4GB DDR3 1800 cas 8
,
PCI Express
Sound Blaster X-Fi Titanium
7.1,
FS drive
Western Digital
VelociRaptor WD1500HLFS 150GB
,OS drive WD WD1000HLFS 74,rpm ,OS
Windows 7 64 Home primum

Share this post


Link to post
Share on other sites
*******, just some anecdotal feedback from an ATI 4850 user. Image quality seems roughly the same, but the performance improvement seems to be massive with clouds and fog, especially fog. For example, the stock mission "Flying Blind Across the Channel" has always been completely unplayable for me, apparently due to the fog. No longer. Brilliant.I think this may really be the fix ATI users have been waiting for. Thanks!
Another ATI user, *******... I rebuilt FSX completely last night, because of the corrupted aircraft graphics when using using SP2. She's running perfectly with your shader mod, with SP2 installed - so you've fixed it for sure. I didn't notice too much water change, but locked at 26 without PNW/GEX/UT_USA loaded, and with the "Grey & Rainy selected there is almost a full dense overcast with very limited visibilty just about down to ground level. This solid cloud usually pulls any ATI card down, and I think this might now be somewhat solved. Needs more flying time. I'm not sure if the rain water on the pan and runways are affected by this mod, either - it may be the placebo effect (what do I know what shaders do??), but it appears more realistic - not so "bumpy".. Also (edit) - the sim is noticeably smoother.So far so good. ENB series is perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTX 285 2gb on 197.45 v1.0 & 1.1 working fine apart from wet runways seem to be missing the runway markings (uk2000 EGLL) thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

..and I'm suffering blurred textures - but only on the walls of all PNW buildings, hangars, etc.. I will play with the FFTF.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Another ATI user, *******... I rebuilt FSX completely last night, because of the corrupted aircraft graphics when using using SP2. She's running perfectly with your shader mod, with SP2 installed - so you've fixed it for sure. I didn't notice too much water change, but locked at 26 without PNW/GEX/UT_USA loaded, and with the "Grey & Rainy selected there is almost a full dense overcast with very limited visibilty just about down to ground level. This solid cloud usually pulls any ATI card down, and I think this might now be somewhat solved. Needs more flying time. I'm not sure if the rain water on the pan and runways are affected by this mod, either - it may be the placebo effect (what do I know what shaders do??), but it appears more realistic - not so "bumpy".. Also (edit) - the sim is noticeably smoother.So far so good. ENB series is perfect.
Paul,Im glad you are seeing the same sort of results I am getting. This is definitely good news for ATI users...I did some heavy testing last night and again this morning, the results are very positive indeed. I have found with dense cloud bases and Shader 3.0, there are not particularly big performance boosts, but some improvement is evident, especially if you give Super-sampling a try at x4... :( However, SSAA is still not usable in heavy conditions for everyday flying but the increase was around 5-6 fps in my test scenario, compared with default shader configurations. I fear we will never get into anything over 2x SSAA with FSX.The biggest improvement as you mentioned Paul, has come in the form of flying into dense cloud conditions without the major drop off in fps, I am still seeing a decrease but nothing as alarming as before. Also the whole sim seems a LOT smoother with all the shaders converted to shader model 3.0... so, all in all, a major thumbs up. Great work *******..!!

Craig Sells

Share this post


Link to post
Share on other sites
The biggest improvement as you mentioned Paul, has come in the form of flying into dense cloud conditions without the major drop off in fps,
with my nVidia card you can't really notice any performance improvement with cloud cover, so if there is a performance improvement for ATI users that is great news. So far it seems thismod will benefit ATI users only :(We really need to confirm this (performance improvement) so lets see what others (with ATI's) have to report

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,I tried removing the ALLOW_SHADER_30 & SHADER_CACHE_VERSION from the config last night, it did not work. I've just got done removing FSX and all my addons from the system, I'll begin the reinstall today.

OK I manage to fix my problem try this remove the ALLOW_SHADER_30=1SHADER_CACHE_VERSION=from cfg and copy this to your local disk\users\your name here\app data\ local\microsoft\FSX I all ways keep a second os on another drive that I use for this kind Off situations here I also keep fsx installed whit accel but whit out any add on I hope you get yours fixd good luck LINKHERE

signature.jpg
Former Beta Tester - (for a few companies) - As well as provide Regional Voice Set Recordings

 

One-I7/6950X | Three-I7/4700Ks | Three-I7/6700Ks | Three-Nvidia Geforce GTX 1080s | Three-Nvidia Geforce 610s | Seven Sets-32GB Kingston DDR4 SDRAM 2600 | Seven-Cosair RM 850 P/S | Seven-Samsung EVO 850 SSDs | Seven-10/100/1000 Ethernet | Four-Corsair Hydo Series H115i Liquid CPU Cooling | Three-Cool Master Hyper D92 CPU Coolers

Flightdeck by Flightdeck Solutions | Hardware / Software Interface by Sim-Avionics

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Zorg_DK

It's working great for me. I'm on a 5870. I can't really say how big the improvement is since my system is fairly new and I haven't logged many flight hours in FSX on it yet but my sim is very smooth at high settings with the shader 3.0 mod. It doesn't seem like weather is affecting fps here so that's great!I think I have to replace the ShadersHLSL folder in FSX (and add a new number in SHADER_CACHE_VERSION=x) after I change wave animation in REX 2.0. So far I've been using wave animation 2xshader and not dx10 animation in REX. Good job *******!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Working great here on an ATI5870. No noticeable gain in raw framerate but the stutters when flying through heavy cloud cover are gone for me. Thanks!


myname.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,Can any ATI 5870 users trying ******* Mod please try these settings and report back there IQ & FPS findings. Make sure you fly in fairly dense weather. I'm getting some very encouraging results with SSAAand Shader 3.0, Ive just removed the 10.4 beta driver and installed the Release version, so I need people to verify things, I wasn't seeing with the Beta (ie. Big improvements)10.4 Release DriversShader update V1.1 (Shader Model 3.0)FSX AA UN-TICKEDCCC settings:Use application settings UNTICKEDAA Super-Sample x 4 with Wide-tent filter (samples x8)AF x16AI AdvancedAA Mode QualityMipMap Qualityfingers crossed...........


Craig Sells

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Well, my system does not like this new shader fix at all. I just got done reinstalling fsx, nothing else is installed. After replacing the ShadersHLSL folder within FSX using your update, I then removed the Shaders folder from my C:/users/mike/appdata/local/Microsoft/FSX directory and allowed FSX to rebuild the folders with your new shader update.All I get is a black screen. If I go back to FSX's original Shader folder everything works fine. Any ideas what the problem is?. Syatem specs listed below.


signature.jpg
Former Beta Tester - (for a few companies) - As well as provide Regional Voice Set Recordings

 

One-I7/6950X | Three-I7/4700Ks | Three-I7/6700Ks | Three-Nvidia Geforce GTX 1080s | Three-Nvidia Geforce 610s | Seven Sets-32GB Kingston DDR4 SDRAM 2600 | Seven-Cosair RM 850 P/S | Seven-Samsung EVO 850 SSDs | Seven-10/100/1000 Ethernet | Four-Corsair Hydo Series H115i Liquid CPU Cooling | Three-Cool Master Hyper D92 CPU Coolers

Flightdeck by Flightdeck Solutions | Hardware / Software Interface by Sim-Avionics

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike, Disable the ENB series if you installed that at the same time (Remove or re-name the DLL), I had this problem, ******* kindly pointed out that there maybe a conflict...and there was.Hope this helps


Craig Sells

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,Well, my system does not like this new shader fix at all. I just got done reinstalling fsx, nothing else is installed. After replacing the ShadersHLSL folder within FSX using your update, I then removed the Shaders folder from my C:/users/mike/appdata/local/Microsoft/FSX directory and allowed FSX to rebuild the folders with your new shader update.All I get is a black screen. If I go back to FSX's original Shader folder everything works fine. Any ideas what the problem is?. Syatem specs listed below.
Sorry if this is a stupid question, but did you remember the fsx.cfg edits as well?[GRAPHICS]ALLOW_SHADER_30=1

myname.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Any ideas what the problem is?. Syatem specs listed below.
thats really, really weird, the only thing that comes to mind is that you were using the RTM version, but you said you have SP2 installed! with the updated version, none of the BETA testers (or me) that use nVidias had any problem at all.Mike, send me your fsx.cfg at jaltuve@gmail.com let me take a look at it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $705.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...