Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

ideoplastic

P3D Additional black screen when loading 737

Recommended Posts

No issues with the aircraft but a bit puzzled why and additional black screen appears when selecting it. Is this normal in P3D?

 

Thanks 


Joaquin Blanco

Intel Core i9-9900K at 5Ghz, Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM CPU cooler, Asus ROG STRIX Z390-E,Motherboard, NVIDIA GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6, G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200MHz Memory, 500GB Samsung 970 EVO PLUS M.2 PCIe,2TB Samsung 860 QVO Solid State Drive, 2TB, 2 x Samsung 860 Evo 2TB, 1 x 1TB Samsung 860 Evo, Corsair RM650x 80 PLUS Gold 650W PSU.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I often get this too. Certainly not normal in P3D. But seemingly has no adverse impact.


Robert Chartoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the same, and I hate it. One way I use to avoid this black (windowed-type) screen, is loading a default aircraft first and then from within the P3D main menu, selecting a B737NGX aiircraft. This practice is not recommended by PMDG itself, but it works ok at least for me.

Edward


Ed Patino

MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win10 Home x64 // Rig: Corsair Graphite 760T Full Tower - ASUS MBoard Maximus XII Hero Z490 - CPU Intel i9-10900K - 64GB RAM - MSI RTX2080 Super 8GB - [1xNVMe M.2 1TB + 1xNVMe M.2 2TB (Samsung)] + [1xSSD 1TB + 1xSSD 2TB (Crucial)] + [1xSSD 1TB (Samsung)] + 1 HDD Seagate 2TB + 1 HDD Seagate Ext 4TB - Monitor LG 29UC97C UWHD Curved - PSU Corsair RM1000x - VR Oculus Rift // MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win 10 Home x64 - Gaming Laptop CUK ASUS Strix - CPU Intel i7-8750H - 32GB RAM - RTX2070 8GB - SSD 2TB + HDD 2TB // Thrustmaster FCS & MS XBOX Controllers

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you guys mean by an additional black screen? Any chance of a screenshot? Sorry I don't have P3D so I can't replicate it but I'm interested in your issue all the same


Cheers,
Chris Brand
Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait, so are any of you loading P3D with a PMDG aircraft set as the default aircraft?

 

P3D and FSX should both be loaded with a default aircraft spinning in the window. Only then should you select and load a PMDG aircraft.


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, the additional black screen (I'm using P3Dv2.4) only happens when a B737NGX model of the base package is selected (that means that no problems with any 600 or 700 aircraft for me). A default aircraft is first spinning in the window, and after selection of any 800 or 900 aircraft, a kind of windowed-screen (black) appears. Then after, the only solution I've found is to exit P3D after hitting the Escape Key, otherwise the application (P3D) will crash. The 777 works Ok.

The only workaround I've found is to load any 800 or 900 aircraft directly from the P3D main menu, after originally selecting a default airplane (and having it completely loaded in the sim).

Thanks for any help.

Edward

 

 


Ed Patino

MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win10 Home x64 // Rig: Corsair Graphite 760T Full Tower - ASUS MBoard Maximus XII Hero Z490 - CPU Intel i9-10900K - 64GB RAM - MSI RTX2080 Super 8GB - [1xNVMe M.2 1TB + 1xNVMe M.2 2TB (Samsung)] + [1xSSD 1TB + 1xSSD 2TB (Crucial)] + [1xSSD 1TB (Samsung)] + 1 HDD Seagate 2TB + 1 HDD Seagate Ext 4TB - Monitor LG 29UC97C UWHD Curved - PSU Corsair RM1000x - VR Oculus Rift // MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win 10 Home x64 - Gaming Laptop CUK ASUS Strix - CPU Intel i7-8750H - 32GB RAM - RTX2070 8GB - SSD 2TB + HDD 2TB // Thrustmaster FCS & MS XBOX Controllers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies. I've always loaded the PMDG aircraft while the default F35A spins in the window but immediately after selecting the 737-800 a minimized additional screen titled Loading PMDG 737NGX appears which then expands into black background and stands behind the Prepar3D Scenario Startup interface. If I then select the airport and start the sim , all then proceeds as normal. However if I select a 737-600 or 737-700 no such window appears. Just thought this was a bit strange since I never encountered it before in all the platforms where I have used PMDG aircraft. Also I no longer see the small window loading the navdata.

 

Regards


Joaquin Blanco

Intel Core i9-9900K at 5Ghz, Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM CPU cooler, Asus ROG STRIX Z390-E,Motherboard, NVIDIA GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6, G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200MHz Memory, 500GB Samsung 970 EVO PLUS M.2 PCIe,2TB Samsung 860 QVO Solid State Drive, 2TB, 2 x Samsung 860 Evo 2TB, 1 x 1TB Samsung 860 Evo, Corsair RM650x 80 PLUS Gold 650W PSU.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would suggest you don't use the F35(f22?) make a default with the maul, set it up how you like the save and make default.


David Murden.  MSFS2020   DCS  

10900K@4.9 All Cores HT ON  Asus ROG Strix Z490-E  32GB DDR4 CL14 3200MHz RTX 3080  Corsair iCUE H150i Pro XT 360mm 

Corsair HX850i Platinum Plus 2x 1TB Samsung EVO Plus M.2  Phanteks Enthoo Evolo X Case  Thrustmaster Warthog HOTAS & TPR 

TrackIR • Samsung G7 32" 1440p 240Hz • Internet BT 75 Mbps Unlimited 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will do as suggested. Thanks


Joaquin Blanco

Intel Core i9-9900K at 5Ghz, Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM CPU cooler, Asus ROG STRIX Z390-E,Motherboard, NVIDIA GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6, G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200MHz Memory, 500GB Samsung 970 EVO PLUS M.2 PCIe,2TB Samsung 860 QVO Solid State Drive, 2TB, 2 x Samsung 860 Evo 2TB, 1 x 1TB Samsung 860 Evo, Corsair RM650x 80 PLUS Gold 650W PSU.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having this same problem until today. I discovered when the Estonia Migration Tool is installed I get the black screen. It doesn't matter if Virtual FSX is active or not. When I uninstalled the migration tool the Base Package planes loaded normally. I installed and uninstalled the migration tool multiple times on two different computers and 100% of the time the black screen showed up with it installed and didn't without it installed. 


Tom Landry

 

PMDG_NGX_Tech_Team.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having this same problem until today. I discovered when the Estonia Migration Tool is installed I get the black screen. It doesn't matter if Virtual FSX is active or not. When I uninstalled the migration tool the Base Package planes loaded normally. I installed and uninstalled the migration tool multiple times on two different computers and 100% of the time the black screen showed up with it installed and didn't without it installed. 

 

Interesting. I'll give it a try. Thanks,

Edwaed


Ed Patino

MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win10 Home x64 // Rig: Corsair Graphite 760T Full Tower - ASUS MBoard Maximus XII Hero Z490 - CPU Intel i9-10900K - 64GB RAM - MSI RTX2080 Super 8GB - [1xNVMe M.2 1TB + 1xNVMe M.2 2TB (Samsung)] + [1xSSD 1TB + 1xSSD 2TB (Crucial)] + [1xSSD 1TB (Samsung)] + 1 HDD Seagate 2TB + 1 HDD Seagate Ext 4TB - Monitor LG 29UC97C UWHD Curved - PSU Corsair RM1000x - VR Oculus Rift // MSFS Steam & P3Dv4.5hf3 - Win 10 Home x64 - Gaming Laptop CUK ASUS Strix - CPU Intel i7-8750H - 32GB RAM - RTX2070 8GB - SSD 2TB + HDD 2TB // Thrustmaster FCS & MS XBOX Controllers

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having this same problem until today. I discovered when the Estonia Migration Tool is installed I get the black screen. It doesn't matter if Virtual FSX is active or not. When I uninstalled the migration tool the Base Package planes loaded normally. I installed and uninstalled the migration tool multiple times on two different computers and 100% of the time the black screen showed up with it installed and didn't without it installed. 

I tried the Ralgh suggestion, removing EMT and black screen disappeared NGX starts normally ... Thanks for the remedy for this inconvenience

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Ralgh it worked perfectly after following your instructions. 


Joaquin Blanco

Intel Core i9-9900K at 5Ghz, Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM CPU cooler, Asus ROG STRIX Z390-E,Motherboard, NVIDIA GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6, G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200MHz Memory, 500GB Samsung 970 EVO PLUS M.2 PCIe,2TB Samsung 860 QVO Solid State Drive, 2TB, 2 x Samsung 860 Evo 2TB, 1 x 1TB Samsung 860 Evo, Corsair RM650x 80 PLUS Gold 650W PSU.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm glad to help out. This drove me crazy during testing because I was the only one seeing it so we figured it was a problem on my end. I get a bit obsessed whey truing to track down issues like this :)


Tom Landry

 

PMDG_NGX_Tech_Team.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...