Jump to content

Sign in to follow this  
arsenerker

FSX-SE Nvidia Inspector doesnt override AA

Recommended Posts

Hello guys.

 

Since I bought my new gtx 970, I cant get rid of jaggies. Please have a look at the pictures below.

 

39m1JO.jpg

 

WVN6Rq.jpg

 

 

 

 

 

is there a conflict between nvidia control panel 3d settings and Nvidia Inspector?

 

Where I am making a mistake?,  I tried a couple different AA settings in Inspector (8xS, 8xSQ, 16xS). I rebooted. Nothing has worked, when I run FSX, I get no AA. If I turn AA on inside FS, it looks great though.

 

Please notice that AA is unchecked in FSX Settings.

 

Gforce game driver: 347.88

 

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

AA for FSX and FSX-SE must be turned on.

 

Best regards,


Jim Young | AVSIM Online! - Simming's Premier Resource!

Member, AVSIM Board of Directors - Serving AVSIM since 2001

Submit News to AVSIM
Important other links: Basic FSX Configuration Guide | AVSIM CTD Guide | AVSIM Prepar3D Guide | Help with AVSIM Site | Signature Rules | Screen Shot Rule | AVSIM Terms of Service (ToS)

I7 8086K  5.0GHz | GTX 1080 TI OC Edition | Dell 34" and 24" Monitors | ASUS Maximus X Hero MB Z370 | Samsung M.2 NVMe 500GB and 1TB | Samsung SSD 500GB x2 | Toshiba HDD 1TB | WDC HDD 1TB | Corsair H115i Pro | 16GB DDR4 3600C17 | Windows 10 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AA for FSX and FSX-SE must be turned on.

 

Best regards,

 

hi firehawk

 

I turned it on like you said but please have a look at the wings, not smooth right? thats my problem. any more suggestions?

 

YvYlgA.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Override doesn't work for me either, however, AA checked in FSX and "Enhance the application setting" in NV Inspector does


Jim Schroeder

i9 9900k @ 5.0ghz | Gigabyte GTX1080ti | G.Skill Ripjaws V 32gb 3600 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I turned it on like you said but please have a look at the wings, not smooth right? thats my problem. any more suggestions?

 

 

It looks like this because you have nothing set in "Antialiasing - Setting".  I am using 8xS with 2x Sparse Grid Supersampling and the AA in my game looks outstanding.  I am running a GTX970 and don't know what you're running so it is hard to say if your system will handle it or not.

 

Are people using FXAA these days?  None of the old faithful settings I've been seeing show it being used.


9900KF @ 5.0 GHz | RTX 2080 FE | 64 GB 3400 MHz | 3x SSD + 1x HDD | 38" 3840 x 1600 Ultrawide
TQ6+ | Virpil WarBRD + Constellation Delta + VFX Grip | Honeycomb Alpha | MFG Crosswind V2

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like this because you have nothing set in "Antialiasing - Setting".  I am using 8xS with 2x Sparse Grid Supersampling and the AA in my game looks outstanding.  I am running at GTX970 and don't know what you're running so it is hard to say if your system will handle it or not.

 

 

can you do me a massive favour and take a snapshot of your nvidia panel 3d settings for fsx and your nvidia inspector please? I have i7 4790k, there is no reason why my system wouldnt handle it.

Override doesn't work for me either, however, AA checked in FSX and "Enhance the application setting" in NV Inspector does

 

do i have to restart the computer after applying the settings? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

"do i have to restart the computer after applying the settings? thanks"

 

 

No, no need for that.


Bert

Share this post


Link to post
Share on other sites

can you do me a massive favour and take a snapshot of your nvidia panel 3d settings for fsx and your nvidia inspector please? I have i7 4790k, there is no reason why my system wouldnt handle it.

 

FSX set up per Nick N's guide:

FSX%20Settings_zpsfkkrfuwc.png

 

Nvidia Inspector also set up per Nick N's guide:

nvidia%20inspector_zpsbrfitz4k.png

 

I know some people like to do the tweaking thing constantly, but his settings really seem to do the trick for me.  YMMV?


9900KF @ 5.0 GHz | RTX 2080 FE | 64 GB 3400 MHz | 3x SSD + 1x HDD | 38" 3840 x 1600 Ultrawide
TQ6+ | Virpil WarBRD + Constellation Delta + VFX Grip | Honeycomb Alpha | MFG Crosswind V2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I know some people like to do the tweaking thing constantly, but his settings really seem to do the trick for me.  YMMV?

 

 

This is the result I am afraid have a look at the picture below

 

oAb9pQ.png


Did you add the fsx exe to the NI profile ?

 

 

I have only imported a profile. How do you do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi richard i program files (86)-steam-steamapps=common-fsx folder- fsx.exe  

 

i get this

 

 ZL8Jma.png

 

 

 

2ls2ac.jpg


could this be the reason? Nvidia control panel settings may conflict with NI? how do i remove this then

 

N5zWzX.png

 

 

2ls2ac.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Notice the orange star two icons from the left of where I told you to add exe click that and give it a new name like FSX - then make all of your changes again - then lastly you add that FSX.EXE on the green + sign icon browse to your fsx.exe - on desktop or in main fsx folder does not matter


Rich Sennett

               

Share this post


Link to post
Share on other sites

Notice the orange star two icons from the left of where I told you to add exe click that and give it a new name like FSX - then make all of your changes again - then lastly you add that FSX.EXE on the green + sign icon browse to your fsx.exe - on desktop or in main fsx folder does not matter

 

did everything like you said, I get the same error would you mind connecting to my pc via teamviewer I will send the id and pass to your inbox?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry cant connect as the last time I did that I got a virus from other party - may have to reinstall video driver - uninstall it then use a driver cleaner and try again - that may work as I dont know what else would cause this as I have not seen this before

 

What is SE mean is that steam ?


Rich Sennett

               

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,590.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...