Jump to content

Sign in to follow this  
clocki

Parts of water are black

Recommended Posts

Hey all,

I just installed ORBX Global+Vector into P3D. Prior that I did not made any other changes and configured FSX to be used as dual sim (according to simmershome.de instrcutions)

But now after ORBX installation some lakes and parts of rivers are black. But not all as you can see in the picture.

p3deou2q.jpg
 


Greetings Eddi :smile:

Share this post


Link to post

Turn off winter ice textures in the vector configuration tool. This is a known (and still not fixed) bug in P3D.

  • Like 2
  • Upvote 4

Share this post


Link to post

Turn off winter ice textures in the vector configuration tool. This is a known (and still not fixed) bug in P3D.

Thanks very much. Thats seems to be the solution on a quick test flight.

 

But very strange to have the black textures while flying in spring/summer time. Anyway....not needing the ice textures as they sometimes look also strange if you have big rivers like the Themse,Rhein,Elbe,Moldau or even bigger lakes and they are frozen while flying with -1°C :P

 

Thank you very much :)

 

PS: Wanted to give you a thumb up but it seems the function is disabled on avsim.com


Greetings Eddi :smile:

Share this post


Link to post

Thanks, I had the same problem and was driving me crazy. Read this post and it solved my problems, no more black water.

Share this post


Link to post
On 5/26/2015 at 7:38 PM, darem said:

Turn off winter ice textures in the vector configuration tool. This is a known (and still not fixed) bug in P3D.

Hi Gents,

Confirming same problem in V4. Unchecking winter textures ("Water" tab) solved.

Cheers,

  • Upvote 2

Massimo Burti

 

Boeing777_Banner_Pilot.jpg   24.jpg

 

i7 4790K 4.00GHz ¦ Asus Z97-Deluxe ¦ Kingston HyperX Savage DDR3-2133 16GB ¦ Asus GTX 1080-8G Founders Edition ¦ ASUS ROG Swift PG278Q Gsync ¦ Win10 Pro on Samsung 850 Evo, 500GB ¦ P3D on Samsung 850 Evo, 1TB¦ CH Eclipse Yoke ¦ Corsair K70 RGB Cherry MX Red

Share this post


Link to post

After installing ORBX Vector the same problem.

Unchecking frozen water in vector solved the problem.

Jac

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Thanks for the hint! :-)


Stefan Wiesmayer

My second hobby: BMW F87 M2 LCI

Core i7 6700K | Asus Z170-A | beQuiet! Power Zone 850w | Arctic Liquid Freezer 240 | Asus PA328Q 4K IPS | Asus Strix1080 ti | 32 GB DDR4 G.SKill 3200 | Samsung SM951 M.2 SSD | Beyerdynamic DT 990 Edition

Share this post


Link to post

Many thanks, works for me too!


- TONY -
ugcx_banner.png

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,720.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...