Sign in to follow this  
basementflyguy

I Uninstalled ASCA And Now ...

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Did you manually remove the ASCA Entries from your exe.xml and dll.xml files in AppData\Roaming? 

 

EDIT

 

Opps i read that wrong,  I'm not sure if Cloud Art has Entries at all?   Did you Uninstall Cloud Art or Active Sky? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no ASCA entry in exe.xml well at least now that its not installed here didnt check before  :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASCA makes no entries to EXE or DLL.xml.

 

Vic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uninstalled and installed Client. Same AS16. CTD when AS16 not running. Rebuilt CFG. I think the scenario I'm loading may be corrupt. But it also CTD when trying to change graphic options in the sim. Really don't want to have to reinstall the entire thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will reinstalling the client file not fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Didn't the first time.

 

Apologies, you did say that.  I remember a similar situation which I had a few months back where the client re-installation helped me out of a similar position.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you haven't - save and delete your dll.xml files and exe.xml files. Delete the shaders folder. Delete the default.fxml files. Delete all .wx files in your startup scenario.

 

Sometimes a bad startup scenario will cause P3D to crash.

 

See if that helps.

 

Vic 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows Defender quarantined part of the Client reinstall. Whitelisted it, did a full AS16, Client, and Content reinstall and all seems ok. Really nice not to have to do full installs (scenery). Thanks for your help, everyone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There have been thousands who have installed this client update without problems or having Windows Defender "whitelisting" the program.  You must have your settings in Windows Defender set very high.  I have disabled Windows Defender on my system as I use Anti-MalwareBytes to screen for malware.  It works very well except it quarantined an iFly dll but at least it told me it had done this and I was able to make sure the program never ever scanned by FSX or P3D Folders as I know exactly everything that is installed in those folders is safe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There have been thousands who have installed this client update without problems or having Windows Defender "whitelisting" the program.  You must have your settings in Windows Defender set very high.  I have disabled Windows Defender on my system as I use Anti-MalwareBytes to screen for malware.  It works very well except it quarantined an iFly dll but at least it told me it had done this and I was able to make sure the program never ever scanned by FSX or P3D Folders as I know exactly everything that is installed in those folders is safe.

 

 

Yes, Jim, it's interesting. With my original upgrade to 3.3 and then to 3.3.5, I didn't have this problem. But Win 10 also updated last week, so who knows what they tweaked ...

 

I'll check out Anti-MalwareBytes, and thanks again for your incredible support of this forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Jim, it's interesting. With my original upgrade to 3.3 and then to 3.3.5, I didn't have this problem. But Win 10 also updated last week, so who knows what they tweaked ...

 

I'll check out Anti-MalwareBytes, and thanks again for your incredible support of this forum.

 

Allowing windows 10 to upgrade is a no no messed up my sim some time back never again all of that crap is shut down - problems persist your only alternative is to reinstall version 1511 - not what you wanted to hear but the only way to fix the mess if in fact your windows has been updated after the initial 1511 install - make sure you shut all of that updating stuff off - yt has good videos on it

 

Good place to start

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Rich. You rock.

 

Your welcome sorry for the bad news been there done that - what a pain that was 

 

Heres just a few things that went haywire - P3D kept crashing and the controllers would not work anymore and sim was very laggy - no fun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this