N2382R

Takeoff Warning Sounds

Recommended Posts

Do I have a bad installation or is this a bug with the P3Dv4 installation of the Phenom?

In v3 when you advance the throttles and are not configured for takeoff, you get an audible warning sound. Also, when you press the Takeoff Config button you get either a "Takeoff Okay" or "No Takeoff" warning.

In v4, those sounds are missing. Just me or is it a v4 Carenado bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The different *.WAV files are present in the Sound folder off the P3Dv4 root directory so I'm guessing Carenado just forgot to finish things.

What "Takeoff Config button" are you referring to? In the Phenom300?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I never get "Take off okay" and have been assuming I'm doing something wrong. I don't get any warnings either. So it's a glitch then in Version 2.0?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue. I don't get a "Take off Okay" message either. If something is not configured like flaps, trim or brakes I get a beep but not "No takeoff flaps" message.

I confirmed that the .WAV files are in the P3D4 root sound directory and I played them so the do work.

Richard

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange. Glad to know it's not just me.

Twenty6, I'm referring to the this button on the center console.

N67WG-Flight27_wxv00d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi N2382R.

That is a great graphic. Is that your sim? Or a photograph from the real 300? If it is your sim, could you post your specs please? I am running an i3 2120 with a GT660 card and 16G of ram. My graphics are good but not as sharp as your screenshot. edit...I am flying FSX boxed version.

Thanks...Ken

Edited by kenny584
I forgot to mention which sim I was using.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken,

As much as I’d love to tell you that it’s my sim, it’s just a photo. Maybe one day we’ll have textures sharp enough to pass for a photo :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah well, the more I looked I suspected it was a photo. Maybe one day as you say.

Thanks for posting back.

Regards...Ken

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/24/2017 at 2:55 PM, N2382R said:

wenty6, I'm referring to the this button on the center console.

<sigh> Time for glasses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm also experiencing the same issue. Is there a fix or work around?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now