Jump to content
Sign in to follow this  
BWBriscoe

Imaginesim ZSPD in v5 SODE

Recommended Posts

I know that Imaginesim's ZSPD is not yet officially compatible with v5, however it seems to have installed fine by manual adding in the scenery library.

However, I've checked SODE jetways in the airport configurator, however no jetways are shown at all. See here https://imgur.com/71ClV56

If I deselect SODE jetways in the configurator, I just get default non-movable jetways. 

Do I need to add a SODE file?

Thanks

Edited by BWBriscoe

Share this post


Link to post

Works fine in my P3Dv5.  The Imaginesim configurator should place "ImagineSim_ZSPD1_PD4_Stands.xml' file in the programdata\12bpilot\sode\xml\ folder and a corresponding folder full of mdl files in the sode simobject folder.


Dan Downs KCRP

Share this post


Link to post

Sorry to bring this post up again, but I still haven't managed to get SODE jetways working in ZSPD.

I've selected SODE in the ImagineSim Ops Centre, have the xml files in the SODE xml folder and the mdl folder in the SODE simobject folder. But still, no jetways. If I deselect SODE in the ops centre I get the default ones back (but they don't move).

Any ideas?

Thanks

Share this post


Link to post

Here is how I solved my problem: 

1. Open the SODE xml file at C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml\ImagineSim_ZSPD1_PD4_Stands.xml

2. Change TargetSimID of each jetway to P3Dv5

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
5 minutes ago, AviationFan4545 said:

Here is how I solved my problem: 

1. Open the SODE xml file at C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml\ImagineSim_ZSPD1_PD4_Stands.xml

2. Change TargetSimID of each jetway to P3Dv5

 

Also, if you use both P3Dv4 and P3Dv5, change all instances of

TargetSim ID="P3Dv4"

to

TargetSim ID="P3Dv4;P3Dv5"

That will keep it working on both platforms.

 


Bob Scott | President and CEO, AVSIM Inc
ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i9-10900K @ 5.2GHz on custom water loop, ASUS Maximus XII Hero, 32GB GSkill 3600MHz CAS15, EVGA RTX3090 XC3 Ultra
Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz,
3x NVME 2x SATA Samsung SSD, EVGA 1KW PSU, 1.2Gbps internet
SoundBlaster XFi Titanium, TOSLINK to Yamaha RX-V467 HT Rcvr, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro
PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post
On 2/16/2021 at 2:38 AM, BWBriscoe said:

Fantastic guys, this worked a treat! Thanks so much.

The airport does appear to have a 'floating' scenery on top of ground level, see here https://imgur.com/JS6ZQfh

Any way I can fix this?

Thanks again all.

You need an updated afcad. Afcad ZSPD_ADEX_ADE_P3D_high.bgl for P3D5

If you need the other one pm me.

Dan


OS=WIN10 Home, Sim=P3D5 actual version (P3D4 and FSX installed but unused)
Addons=ORBX, ASCA, AS, TOGA and tons of sceneries, aircraft
MB=ASUS Z390F-Gaming, CPU=i9700K OC @4.9 GHz, Cooling=Arctic Liquid Freezer II
GPU=KFA2 RTX3090 24 GB, RAM=32 GB DDR4-3200, HOTAS=Logitech G Saitek X52 Pro

Share this post


Link to post
1 minute ago, BWBriscoe said:

What's the other file you mention?

Depending on the options, if you choose less ai traffic parkings, e.g. because of performance. The one from me is for lot of ai, therefore ...high.bgl in the name.


OS=WIN10 Home, Sim=P3D5 actual version (P3D4 and FSX installed but unused)
Addons=ORBX, ASCA, AS, TOGA and tons of sceneries, aircraft
MB=ASUS Z390F-Gaming, CPU=i9700K OC @4.9 GHz, Cooling=Arctic Liquid Freezer II
GPU=KFA2 RTX3090 24 GB, RAM=32 GB DDR4-3200, HOTAS=Logitech G Saitek X52 Pro

Share this post


Link to post
2 minutes ago, blaunarwal said:

Depending on the options, if you choose less ai traffic parkings, e.g. because of performance. The one from me is for lot of ai, therefore ...high.bgl in the name.

That's the one I need. Thanks very much. Ben

Share this post


Link to post

Hello,

I'm late to the game, but I was wondering if anyone knows how to fix the elevation issue? I've installed the AFCAD file along with the appropriate files in the SODE and SIMOBJECT folders but I'm still seeing a floating layer. (The default jetways are working).

Any help is appreciated!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...