Sign in to follow this  
FLEX1978

EGNX & 777

Recommended Posts

Hey Guy's

 

Have a little problem.  Anyone here flown into UK2000 EGNX with the 777? It is a major UK cargo hub.   For some reason the 777 will bounce up & down on the runway.  

 

Have checked the UK2000 forum but nobody has reported an issue.  Also checked the AFCAD to see the runway surface used, everything looks normal.  (I could be looking at the default AFCAD not the UK2000 one)

 

I have every Aerologic destination installed, this is the only airport that has an issue.  Hoping another freight dog out there has a solution? :)

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Rob,

 

I have actually just flown into EMA from Liege- never had any issue with the T7 (or any other aircraft for the matter) at UK2000 East Midlands. I know its not a solution to your problem, but I certainly haven't experienced anything untoward. There is always the standard suggestion of turning your mesh complexity down, but I'm sure you've already tried that.

 

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Hoping another freight dog out there has a solution?

 

When we were in the initial beta, there was an intermittent hopping issue that we could kill by using a detail radius of 10 or 20m.  I can't remember which it was, but adjusting the scenery detail radius seemed to help.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info guy's. I do have high resolution NEXT MAP mesh covering the UK and most of the world + FTX Vector.   Will give your suggestions a try.

 

Btw, just had another look at the UK2000 forum.  Someone reported that dirt gets sprayed up from the runway surface, this is kinda like what I am experiencing.   It is like trying to take off on grass.

 

EDIT - @Kyle, I think you may have solved another issue for me.  The nose wheel sometimes hops a little on roll out at any airport. 

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers Kyle. Similar event happened to me last night landing at SGAS. Aircraft kind of began bouncing up and down after touchdown then as soon as I stopped, the plane was catapulted into the air then came crashing down! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fact there are about 67 ways to get the airport flat and none of them seems to work as well as one would wish doesn't help...

 

I'll go with trying lower mesh resolution (but don't be too surprised when that makes some other stuff broken)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fact there are about 67 ways to get the airport flat and none of them seems to work as well as one would wish doesn't help...

 

I'll go with trying lower mesh resolution (but don't be too surprised when that makes some other stuff broken)

 

I am wondering if that secondary bouncing issue has been fixed in sp1? I have lowered my mesh resolution, The problem is I spent a fair bit of money covering the globe with hi res mesh.  Lowering res isn't exactly ideal but whatever get's the job done.

 

Anyway thanks Kyle, hopefully it will fix that issue, very minor but distracts from immersion. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I had a similar problem with UK2000 Edinbourgh..... check if the AFCAD file actually is in the scenery folder.... mine never got copied into the scenery folder out of some reason..... copy one out of the option folders.... AFX...something if I remember correctly

 

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you solve your problem, Rob? I landed at UK2000 EGNX East Midlands Xtreme in the 777 yesterday, but the roll out was completely normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Christopher, have booked my VA flight to EGNX but too busy in the real world to fly! Hopefully tomorrow I can test.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

changing the mesh resolution seemed to fix the problem.  Thanks for the help everyone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

changing the mesh resolution seemed to fix the problem.  Thanks for the help everyone.

 

Boom!  Glad that helped.

 

Now I can tell people I'm actually helpful from time to time...haha.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boom!  Glad that helped.

 

Now I can tell people I'm actually helpful from time to time...haha.

Psst, How about that helpful YouTube video?

 

:ph34r: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psst, How about that helpful YouTube video?

 

:ph34r: 

 

I have to re-do it because of some issues I was having with how I set up ASN.  It'll be up soon enough.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to re-do it because of some issues I was having with how I set up ASN. It'll be up soon enough.

Kyle

 

What is the subject of this video?

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boom!  Glad that helped.

 

Now I can tell people I'm actually helpful from time to time...haha.

You helpful?

Nah, everyone move along please he is daydreaming again.

 

You tell everyone, and then things go downhill Kyle so please stop the rumors.

 

Keep it quiet, and we who know can enjoy your non existent sysk's and whatnot you tube uploads and perhaps learn a thing or two in peace while we are doing so :P

 

BTW, someone beat you to the North Pole I see :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem but not only with the PMDG777 in EGNX. I also set the mesh to 19m as advised in the manual but it didn't help.

 

What was your mesh resolution? I disabled ENGX in the FTX Global manager but without result. Maybe a problem with FS Global?

 

Any further advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I purchased all the FS Genesis NEXT MAP mesh, for areas not covered I use FS Global.  Mesh Resolution was 1m (as recommended by FS genesis)   I changed it to 10m to stop the bouncing with the PMDG 777

Share this post


Link to post
Share on other sites

My mesh resolution is set to maximum. I can't remember what that is, but the GenX mesh resolution is 5m. No problems with "bouncing" on my PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too just installed FTX Global and Vector.  I'm also now using that utility SceneryConfigEditor1.1.2 to manage my required sceneries before flight as I was having issues with OOM at ONE of my fave airports.  It didn't help, but I'm sure un-checking unnecessary sceneries does help in the long run so I continue to do it.   

 

My question is if we can get the data from the beta team on what they were instructed to set their graphics settings etc at during the beta.  That might help a bunch of us who are experiencing some sort of problems.  Hey, it just fixed Rob's, right?  

 

Another question which is un-related is why am I getting GSX errors after using this SceneryConfig tool?  I find at add-on airports now, GSX can't find the AFCAD at all or can't find the proper one.  Any help at all without posting in another forum would be great.  I'm not a n00b and I know this isn't where it belongs, but I figured if I was asking a question related to the OP I wouldn't get bashed...too hard.  :-) 

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


My question is if we can get the data from the beta team on what they were instructed to set their graphics settings etc at during the beta. That might help a bunch of us who are experiencing some sort of problems. Hey, it just fixed Rob's, right?

 

We weren't, really.  Part of the beta process is to test everything on diverse computers with potentially diverse settings, so it's not like we have a "testing config" that's standard PMDG Issue.

 

When the team was troubleshooting in the background, they recommended setting the value at "above X."  I forget what the value of X is (insert algebra joke here), but I think the intro manual references it.  I think it's somewhere around 10-20, but check the intro to see if it's in there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed it to 10m to stop the bouncing with the PMDG 777

 

I've also tested that and it also doesn't help me with the bouncing at EGNX (with all aircraft). Is there maybe a problem with the AFCAD what I can fix with ADE or something similar.

 

I wanted to to a flight LIME-EDDP-EGNX on my free days...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've also tested that and it also doesn't help me with the bouncing at EGNX (with all aircraft). Is there maybe a problem with the AFCAD what I can fix with ADE or something similar.

 

I wanted to to a flight LIME-EDDP-EGNX on my free days...

 

Sorry I need to clarify, I still have the issue at UK2000 EGNX.  Kyle helped me with another issue that affected every airport. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rob,

 

I suggest asking the question over on the UK2000 forum.

 

Somebody already reported the issue.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this