Sign in to follow this  
Michael Moe

V3:throttle advance only to 63% what have i missed?

Recommended Posts

Hi,

 

I have no issues in V2 but my 737 throttletek will only advance to 63% throttle in V3.

 

I have sensitive to 127 on all and recalibrated in w10.

 

What am i missing here ?  :fool:

 

Thanks

Michael Moe

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

What 737? There's no 737 in Prepar3D v3... is this a PMDG product? If so, is it a version released for Prepar3D v3?

Share this post


Link to post

I don't know what throttletek is but if your null zones are zero (or one) and sensitivity is 1 to 127 you should be getting full range unless you throttletek requires something else (simconnect and/or driver)?  Are you running FSUIPC in V3?

 

I get full range on my GoFlight Tq6 and my Saitek throttle unit (all 3 of them).

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

I got Saitek x45 and have the same problem with controls. I don't have problems with 2.5

Share this post


Link to post

Same problem here with old Logitech Force. No problems in v2.5. I am on Windows 8.1

Share this post


Link to post

Do any of you have FSUIPC, and if so, can't you fix it with that? 

Share this post


Link to post

Do any of you have FSUIPC, and if so, can't you fix it with that? 

I tried without FSUPIC first. Then I installed FSUPIC 4944a, but it hasn't resolve problems.

 

All can I say I'm very disappointed. Something that worked good in 2.5 is broken. I wish I was beta tester.

By the way I'm running both version P3D under windows 10

Share this post


Link to post

Again, same here. I tried without FSUIPC first. Then I installed 4.4944. Still no go. Prepar3D.cfg shows no sign of my joystick. I tried copying the lines pertaining to my joystick manually (from my Prepar3D v2.5 config file) but no luck...

Share this post


Link to post

I have two Saitek X45 and CH rudder pedals. CH seems works fine X45 however has an issue. Both throttle and yoke are partially responsive . Throttle goes only half way, yoke movement somewhat 40% in any direction. If I look outside the airplane ailerons and rudder are visually twitching.

 

I tried to play with sensitivity, reassign controls, restart PC - no go :(

 

Windows 10 controller calibration works just fine.  Both X45 and CH work perfect in 2.5 and other games. Go figure

Share this post


Link to post

Similar issue with throttle range. And I'm not getting any force feedback on my G940. Anyone else?

Share this post


Link to post

Is this just a Win 8/10 thing?

 

(Member's profiles are not showing at the moment)

 

gb.

Share this post


Link to post

I'd say rather than "hope LM see's this", put it on LM yourself? But then someone already has . . .     :wink:

It's worth noting that at least for Saitek, yes, there are some driver problems with Win 10.  There are some beta drivers available on the Saitek/MadKatz site.  don't know about Logitech . . .

Share this post


Link to post

I'd say rather than "hope LM see's this", put it on LM yourself? But then someone already has . . .     :wink:

It's worth noting that at least for Saitek, yes, there are some driver problems with Win 10.  There are some beta drivers available on the Saitek/MadKatz site.  don't know about Logitech . . .

 

 

Maybe Rob can help me forwarding this issue ?  :wink:

 

Thanks

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

I'd say rather than "hope LM see's this", put it on LM yourself? But then someone already has . . .     :wink:

It's worth noting that at least for Saitek, yes, there are some driver problems with Win 10.  There are some beta drivers available on the Saitek/MadKatz site.  don't know about Logitech . . .

If it's Win 10 problem how come Saitek drivers work just fine in 2.5 in the same system?

Share this post


Link to post

If it's Win 10 problem how come Saitek drivers work just fine in 2.5 in the same system?

 

I dont think its related to windows 10 as i already said my throttletek works fine without any issues in 2.5. I have reported it also on LM forums

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

sorry, belated.  the Saitek driver mention is on LM forum - in that case about mouse type.  If you do a search on "Saitek Win 10 drivers" you will find Saitek own announcement amongst others. There are some problems with Saitek HOTAS and other controls on Win 10, for which they have are issuing beta drivers.  Throttle is not specifically mentioned but you never know - some few things are . .

 

Just thought might help if anybody if on Win 10, but if it's OK on 2.5, hard to see how. 

Share this post


Link to post

Yep - 2.5 is working fine with Win10 (throttle range and force feedback). Issues are with V3 in a parallel install. 

Share this post


Link to post

Some info that might help;

 

1.  FSUIPC is on 4.945a http://forum.simflight.com/topic/66139-updated-modules/ which was actually made by Pete before two additional Beta build of V3 so Pete will need to check/update once it returns

2.  You should NOT attempt to import control sets from V2.5, start V3 control set new.

3.  I don't have the specific controllers mentioned here, but I did test with GoFlight TQ6, Saitek Trim wheel, 3 Saitek Throttle quadrants, and a Saitek Yoke without any issues

4.  I didn't install any Saitek drivers, using native Win7 drivers that I think were updated via OS Windows Update process

 

Don't know if this info helps, but thought worth sharing.

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

I know we're talking about Saitek here but FWIW, I just moved my FSUIPC.INI file to the V3 Modules folder and, so far, all the assignments for the CH Yoke and TQ have been as expected. I also have a Saitek X-52 connected and it appears to work BUT I have not run it through all the assignments.

 

Vic

Share this post


Link to post

Some info that might help;

 

1.  FSUIPC is on 4.945a http://forum.simflight.com/topic/66139-updated-modules/ which was actually made by Pete before two additional Beta build of V3 so Pete will need to check/update once it returns

2.  You should NOT attempt to import control sets from V2.5, start V3 control set new.

3.  I don't have the specific controllers mentioned here, but I did test with GoFlight TQ6, Saitek Trim wheel, 3 Saitek Throttle quadrants, and a Saitek Yoke without any issues

4.  I didn't install any Saitek drivers, using native Win7 drivers that I think were updated via OS Windows Update process

 

Don't know if this info helps, but thought worth sharing.

 

Cheers, Rob.

 

Thanks Rob but i dont have Saitek , would also be nice if you could get a calibrating options like we had in FSX from the menu. "shortcut " to W10 controller calibrating .

 

I have not installed any driver on W7 or W10 for throttletek so maybe its something else, Version 2.5 has no issues (paralell installed on a seperate drive)

 

Michael Moe

I know we're talking about Saitek here but FWIW, I just moved my FSUIPC.INI file to the V3 Modules folder and, so far, all the assignments for the CH Yoke and TQ have been as expected. I also have a Saitek X-52 connected and it appears to work BUT I have not run it through all the assignments.

 

Vic

Hi Vic

 

Tried that,  thanks but did not work either , still stock at 63% throttle

 

Michael Moe

Share this post


Link to post

FWIW also, - I copied my fsuipc.ini file over and have X65F , 2x USB quadrants, combat pedals and a yoke, all Saitek and all seem perfectly OK - and 2x radio, switch panel, multi-panel, all via SPAD also OK.  the though of re-calibrating every thing - yeuch!  Must've been lucky . . .

Share this post


Link to post

Does anyone have the force feedback tab appearing in V3?

Share this post


Link to post

You guys have maxed out the sensitivity right? No problems with my saitek stuff here on Win10

Share this post


Link to post

You guys have maxed out the sensitivity right? No problems with my saitek stuff here on Win10

we do not have problem with Saitek and Win10. The only problem we have is with Saitek and V3

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this