Jump to content

Sign in to follow this  
GSalden

P3Dv3.2 : worked fine 2 times , now loading issue ...

Recommended Posts

Hi all,

 

This morning I upgraded to v3.2

After that I checked and it booted into the scenery perfectly.

 

Then I did some other things.

Later I loaded P3D again and made s short test flight. Everything was working fine.

 

After shutting down P3D again I did some other things.

 

Just now I wanted to make a longer flight.

The Gui loads , but when clicking OK no Status Bar appears and whithin 10 seconds P3D closes itself...

 

I deleted the p3d.cfg file , but no relief.

 

All suggestions are welcome.

 

 

P3Dv32.jpg


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

Gerard,  Maybe try delete all your Rebuildable files, (Anything under the yellow folders)  But as you know this will throw out any Scenery or exe.xml files Ad On's you have added.    


If that doesn't do it,  I would Re-run the Installer again,  Maybe something small is corrupt 


Elaine Dixon 

AVSIM Prepar3D Guide     Prepar3D® Wiki       AVSIM CTD Guide     How to post a Screenshot 

 

 

Share this post


Link to post

You should have a pop up re object libs, click no, otherwise it will close, did you see the pop up.

 

bob

Share this post


Link to post

What I have remarked :

 

After shutting down the pc and rebooting and then trying P3D it is loading into the scenery.

 

However , when shutting down P3D and trying again the same issue occurs....


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

I have exactly the same issue! Worked fine and after making a few non-controversial amendments it will not launch from the scenario page just as you describe. Tried repairing and even deleting and reinstalling the client file but no difference. Have resorted to a complete p3d delete and reinstall and I'm back up and running but faced with a mountain of stuff to reinstall!

Share this post


Link to post

I have no intention of reinstalling everything.

 

Here how it looks after rebooting the pc , just to show that everything can work.

 

P3Dv32_2.jpg


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

Didn't know what else to try so resorted to pulling the plug. To check whether re-booting caused the problem I've re-started my pc and so far so good. Starting to put my Orbx stuff back first and will watch what happens...

Share this post


Link to post

If you are running orbx you could try resetting ftx central to default,

 

bob

Share this post


Link to post

Move the dll.xml and exe.xml (if you have them) to a temporary folder and restart P3D.  Most likely a module not working properly.

 

Best regards,


Jim Young | AVSIM Online! - Simming's Premier Resource!

Member, AVSIM Board of Directors - Serving AVSIM since 2001

Submit News to AVSIM
Important other links: Basic FSX Configuration Guide | AVSIM CTD Guide | AVSIM Prepar3D Guide | Help with AVSIM Site | Signature Rules | Screen Shot Rule | AVSIM Terms of Service (ToS)

I7 8086K  5.0GHz | GTX 1080 TI OC Edition | Dell 34" and 24" Monitors | ASUS Maximus X Hero MB Z370 | Samsung M.2 NVMe 500GB and 1TB | Samsung SSD 500GB x2 | Toshiba HDD 1TB | WDC HDD 1TB | Corsair H115i Pro | 16GB DDR4 3600C17 | Windows 10 

 

Share this post


Link to post

I'm having the same issue - it seems it's EzDok crashing. I have to restart the computer every time I relaunch P3D.

Share this post


Link to post

Move the dll.xml and exe.xml (if you have them) to a temporary folder and restart P3D.  Most likely a module not working properly.

 

Best regards,

Thanks Jim. Will try that.

 

I only wonder why P3Dv3.2 would work correctly 2 times and then has an issue and the pc has to be rebooted..


Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post

this may be a third party issue we didnt run into during beta testing,

try Jim's advice with flushng DX cache as well; and keep us posted of your reasults,

Share this post


Link to post

Disable the addon manager in the dll.xml. That fixed the issue for me.


Sean Green

Share this post


Link to post

Disable the addon manager in the dll.xml. That fixed the issue for me.

 

Or even better - get the latest .dll version from FSDreamteam website by running one of your installers. Details here: http://www.fsdreamteam.com/forum/index.php/topic,13227.0.html


Cheers, Søren Dissing

CPU: Intel i7-7700K @4.8 Ghz | Noctua NH-D15 | GeForce GTX1080 8Gb | MoBo: ASUS Maximus IX Hero | RAM: 32Gb DDR4 2666 | SSDs: 500Gb Samsung M.2 EVO960 (Win drive), 240 Gb Kingston HyperX 3K (P3D drive) | Monitor: 28" ASUS PB287Q 4K | Win 10 Pro 64-Bit | Prepar3d v5.0 Professional | FTX Global, OpenLC EU, NA | ASP3D (Beta) & ASCA | Chaseplane

 

 

Share this post


Link to post

Even better just got up and haven't even checked. Thanks.


Sean Green

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    22%
    $5,540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...