Sign in to follow this  
Poppet

X-System (Not Responding) X plane 10. Is This Normal?

Recommended Posts

Since the day i bought X-Plane 10 on Steam,  Every time i Start it i always get this on the Splash screen,  It always starts though.

 

I pick my Plane and Location,  Click Ok and this happens,  My fans rev up for a couple of seconds (maybe 5) and it starts then, No problem

 

Is this really Normal?   It doesn't happen with anything else i have 

 

X-System (Not Responding) 

 

27381708732_dd22e9b48b_o.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Must be a Steam thing ?.... Never happened on my rig - no Steam here... Maybe it's Steam trying to search for updates or doing a online validation of your copy ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect Thank you,  At least i now know its normal enough,  Would love to know why it does it.

 

As Jose said it must be a Steam thing,  Kind of annoying though 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It does happen often to me too, but on dvd version (no Steam here).

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a steam thing, it's the way X-Plane is. Unlike a lot of other software designed for Windows, it doesn't continually respond to polls by the operating system to check whether it's still 'active'.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a steam thing, it's the way X-Plane is. Unlike a lot of other software designed for Windows, it doesn't continually respond to polls by the operating system to check whether it's still 'active'.

 

Although on my Windows 10 it doesn't work that way :-)  But that's probably the cause yes - well seen Tom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a steam thing, it's the way X-Plane is. Unlike a lot of other software designed for Windows, it doesn't continually respond to polls by the operating system to check whether it's still 'active'.

Probably because it was and still is mainly developed on Mac OS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a steam thing, it's the way X-Plane is. Unlike a lot of other software designed for Windows, it doesn't continually respond to polls by the operating system to check whether it's still 'active'.

I think it is also a general W7 observation.  When recently installing and migrating to the new Orbx structure, and the Migration routine was opening and closing DOS windows...I would have the (Not Responding) mask come up...but the program never crashed, and worked to completion. Just, as you say, the OS in general.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OS in general yes, but not limited to W7 as it happen even with W8 (can't say about W10 as I don't use it).

My apologies in advance if I misunderstood your post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This doesn't seem to happen in Mac OS X, but I have exactly the same problem with other games and sims when I run on Windows. They don't crash but will appear to hang with a "Not Responding" for a second or two before waking up (In fact this happens so often with certain Windows apps that I've stopped noticing it)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this