jetsmell

Will not take off

Recommended Posts

I installed the Queen, 737, and the 777. When I go to take off they will roll down the runway to about forty knots, that's it. The screen shows full power and the brake is off.

The other planes in the hanger are not having this problem.

 

Dan Longano

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

10 minutes ago, jetsmell said:

I installed the Queen, 737, and the 777. When I go to take off they will roll down the runway to about forty knots, that's it. The screen shows full power and the brake is off.

I believe you've had our products for a while now, and have successfully flown with them. As such, the issue is going to be found in something that you have changed on your computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a thought. Are your flight controls properly setup up and recognized by the aircraft?

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, jetsmell said:

I installed the Queen, 737, and the 777. When I go to take off they will roll down the runway to about forty knots, that's it. The screen shows full power and the brake is off.

The other planes in the hanger are not having this problem.

 

Dan Longano

I assume that during the before taxiing checklist, your flight control check is OK and everything moves as it is supposed to be ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, jetsmell said:

All the controls are ok.

 

Dan Longano

What sim? What have you installed recently?

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, jetsmell said:

All the controls are ok.

 

Dan Longano

Do you have a joystick/yoke and is it properly calibrated ?

I have had the issue when on my CH Yoke , there were 2 yoke axis programmed for the rudder and they canceled each other out.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, DaveCT2003 said:

Ground friction related issue? 

 

Or overheating brakes during taxi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using FSX SE and all three PMDG Aircraft have the same problem,737,777, the Queen. I un-installed all three then re-installed the 737ngx and I'm seeing the same issue.

No other aircraft in the hanger have this problem.

Dan Longano

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, jetsmell said:

I'm using FSX SE and all three PMDG Aircraft have the same problem,737,777, the Queen.

If all three have the same issue, and you've flown our aircraft in the past, I'm willing to bet that the common factor and common cause is you in this case, since you've had success before.

8 minutes ago, jetsmell said:

three then re-installed the 737ngx and I'm seeing the same issue.

This is one of the many reasons I don't suggest it. Don't uninstall/reinstall unless someone from support instructs you to do it. It's a waste of time in most cases, to include this one.

8 minutes ago, jetsmell said:

No other aircraft in the hanger have this problem.

You've already mentioned all of what you just posted. Help us help you. Answer the questions that people have posted above. We cannot read your mind, or see your system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan,

The beautiful thing about having a very large, global customer base, is that when something is wrong with our products, the error tends to float to the surface EXTREMELY quickly.

Likewise, when a problem report is something unique to an individual user, that tends to be obvious to us as well, because (as in your case) there is only one person reporting it.

This being the case, as Kyle suggested early-on, you are probably looking for a product or utility that YOU installed into FSX that is mucking up the works.  There is no circumstance in which an airliner at full throttle should only reach 40 knots, and given that the airspeed indication in modern airliners stops at 35 knots, this tells me you have some other major issues afoot...

To solve the issue, you will need to be methodical and figure out the issue.  Ask questions here, but also try answering the questions from people who are trying to help you.  If you don't provide feedback, the grand experiment of group assistance will not succeed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using FSUIPC to control any aspect of the throttle?  That's my guess since you say it's PMDG specific.  IOW you assigned profile to those planes.

Or a braking issue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I pursued the idea AFL581 had and in FSX Settings was able to fix the Saitek 52 Peddles by trial and error. An add-on probably changed the settings Thank you all for your help and if there is a next time I will try to be more descriptive.

 

Dan Longano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now